BALI – 2018

BALI 2018 ARANZMANI

BALI – GILI OSTRVA – JAVA

14 dana – avio / siguran polazak

03.04 – 16.04.2017. – još 5 slobodnih mesta

05.07 – 19.07.2017. 

 

Bali je inspiracija, tropsko stanje uma, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno- zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma terapije, ispraznite vaš um uz jogu, tai či, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa.


Plan i program puta:

1. dan : Beograd – Bali

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Denpasar sa usputnim presedanjem.

2. dan : Bali

Dolazak na Bali. Transfer do smeštaja. Smeštanje i odmor. Slobodno vreme za privikavanje. Bujno vulkansko ostrvo Bali, ukrašeno je netaknutim plažama, rekama, smaragdnim pirinčanim poljima i sjajnom arhitekturom. Plaže su idealne i za akciju i za relaksaciju, a prilika za snorkling ima u izobilju. Noćenje

3. dan : Bali

Nakon budjenja, odlazak na najpopularniju plažu Kuta. Puna je surfera iz celog sveta. Ovde možete naučiti osnove surfa po povoljnim cenama. U popodnevnim satima uživaćemo u zalazaku sunca, koktelima… Kuta i Legian su centri noćnog života na Baliju. Veliki broj klubova, barova i diskoteka obećavaju dobar provod. Tu je i veliki broj restorana, od svetski poznatih lanaca fastfood-ova, pa do mnogo interesantnijih tradicionalnih takozvanih Warung-a, gde možete probati veoma ukusnu balinežansku hranu. Uveče izlazak u neki od mnogobrojnih barova, klubova… Noćenje.

4. dan : Bali – Nusa Dua

Ujutru fakultativni odlazak na Nusa Dua plažu, poznatu po belom pesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pesku. Zatim odlazak na plažu Tanjung Benoa. Ovde možete probati razne sportove po povoljnim cenama poput skijanja na vodi, paraselinga,vožnje skutera… Povratak u smeštaj. Noćenje.

5. dan : Bali – Uluwatu

Ujutru fakultativni odlazak na sam jug ostrva, poseta plažama Pandawa, Padang Padang, Dreamland.  Slobodno vreme. Predveče fakultativan odlazak do hrama Uluwatu, čuveni hindu hram, gde možete uz zalazak sunca videti Kecak ples. Tradicionalni balinežanski ples koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao deo poznatog Ramayana Epa izvodi se u amfiteatru sa preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo sa različitim glasovima i ritmovima. Povratak u smeštaj. Noćenje.

6. dan : Bali – Ubud 

Ujutru fakultativni obilazak centralnog Balija. Posetićemo centar umetnosti Ubud, gde možete kupiti tradicionalne balinežanske suvenire: predmete od drveta (balinežanske maske), zatim predmete od kamena, nakit od srebra i zlata, umetničke predmete, slike na svili. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Naravno svuda je cenkanje neizbežno. U Ubudu ćemo posetiti Monky Forest. Slobono vreme. U večernjim satima povratak u smeštaj. Noćenje.

 

bali10

7. dan : Bali – vulkan Batur

Fakultativni treking do vulkana Batur. Polazak iz hotela u 2 ujutru. Treeking  traje  4 sata na visini oko 1700 m. Tokom treekinga videćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan i fenomenalni izlazak sunca. Vulkan pušta dim na sve strane. U podnožju vulkana nalazi se jezero Batur na čijoj istočnoj obali se nalazi selo Trunyan, izolovano od civilizacije, gde je tradicija da se pokojni ne zakopavaju. Zatim poseta selu Kintamani odakle se vidi vulkan, kaldera i jezero Batur. Povratak u smeštaj. Noćenje.

8. dan : Bali – Gili

Slobodno vreme na Baliju  ili mogućnost dvodnevnog fakultativnog odlaska do Gili Trawangan ostrva– sa belim peščanim plažama, koralnim grebenima, bez automobila, motora i ostalih ometajućih faktora današnjice, Gili je idealna destinacija za tropski beg od stresne svakodnevice. U jutarnjim časovima transfer do luke i vožnja brodom do ostrva. Smeštamo se u sobe i slobodno vreme za uživanje na jednim od najlepših plaža u ovom delu sveta. Noćenje

9. dan : Gili – Bali

Pakujemo stvari i u dogovoreno vreme napuštamo ostrvo. Ukrcavamo se na brod i vožnja do Balija.  Transfer do smeštaja. Slobodno vreme na Baliju. Predlažemo vam odlazak do Kute gde se možete videti kako izgleda noćni život na Baliju. Noćenje

10. dan : Bali – Taman Gili – Pura Bersakih

Fakultativni odlazak u Klungkung, takođe poznat kao i Semarapura. Posetićemo Taman Gili – drevnu kraljevsku palatu i vrt. Nakon toga posetićemo Pura Bersakih, kompleks od 22 hrama. Najznačajniji hinduistički hram koji se nalazi na najvišoj planini i vulkanu Agung. Balinežani veruju da duše njihovih predaka žive tu. U povratku poseta Goa Lawah, pećina- hram  posvećena slepim miševima. Povratak u smeštaj. Noćenje.

11. dan : Bali – Džogdžakarta

Slobodnan dan ili fakultativni odlazak do Jave. Rani jutarnji let do grada Džogdžakarta, posetićemo najznačajniji budistički hram Borobudur i Hindu hram Prambanan. Povratak u Džogdžakartu i šetnja po centru grada, posetićemo Taman Siri, ostatke vodene palate iz 1765. godine zatim Kraton kompleks nekadašnju sultanovu rezidenciju. Slobodno vreme u ulici Malioboro do polaska u dogovoreno vreme  i transfer do aerodroma. Let za Bali i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje

12. dan : Bali – Sanur – Jimbaran

Slobodno  vreme za istraživanje ostrva ili fakultativni izlet plaže Sanur i  Jimbaran – odlazak na plažu Sanur koja predstavlja idealno mesto kupanje – bez velikih talasa. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje. Predveče odlazak na plažu Jimbaran, gde ćemo večerati  morske plodove i uživati u zalasku sunca.  Povratak u hotel. Noćenje.

13. dan: Bali-Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj i imamo slobodno vreme do polaska na aerodrom. Ukoliko vreme dozvoljava, preporučujemo Vam da ga iskoristite za šoping i kupovinu suvenira u Kuti i Legianu gde se nalazi veliki broj prodavnica firmirane garderobe i veliki broj outlet-a sportskih brendova: Billabong, Rip Curl, O’Neill, Quiksilver… U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.

14. dan: Beograd

Dolazak u Beograd na mesto polaska.

CENA PROMO PAKETA ARANŽMANA

1499€ 1399€

Za uplate od minimum 500€ do 10.02. cena iznosi 1349€.

Za uplate u celosti do 10.02. cena iznosi 1299€.

(avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

 

Aranžman obuhvata:

–          Avio Prevoz (Beograd-Bali–Beograd) sa taksama

–          Svi tranferi prema programu

–          12 noćenja u bungalovima sa doručkom/kontinentalni (resort na Baliju-sa bazenom)

–          Obilaske prema programu

–          Stručno vodjstvo puta i vodiča za sve vreme boravka na Baliju

–          Troškove organizacije

–          Izlaznu taksu sa Balija

Aranžman ne obuhvata:

–          Individualne troškove putnika

–          Fakultativne izlete i ulaznice na lokalitete

–          Putno zdravstveno osiguranje


NAPOMENE:

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.

Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.

Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

 

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Smeštaj:

Na Baliju smešteni smo u hotelu 3*  u centru Kuta/Seminjak u 1/2 i 1/3 sobama. Svaka soba ima sopstveno kupatilo i klima uredjaj. Hotel poseduje bar, bazen i restoran internacionalne kuhinje. Wi-Fi je dostupan gostima hotela u zajedničkim prostorijama.  Hotel je udaljen od plaže oko 500m i u neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj kafića, restorana, prodavnica i suvenirnica.

Bali letovanje 2018 , daleke destinacije Bali , Aranzman za Bali