Barselona Nova Godina 2018

BARSELONA Nova Godina 2018

28.12 – 04.01.2018. – 169 Eura

8 DANA/BUS

Plan i program puta:

Barselona, kosmopolitski grad poznatom po spektakularnoj Gaudijevoj arhitekturi, fantastičnoj kuhinji i ulicama koje poseduju jedinstvenu atmosferu i šarm, drugi po veličini i broju stanovnika u Španiji, nesumnjivo jedan od najlepših i najromantičnijih gradova Evrope i sveta. Barselona osvaja svojom ležernošću, lepotom, brojnim kafićima, prodavnicama i pijacama između starih gotskih građevina koje svedoče o bogatstvu i moći Katalonije. Uplovićemo u briljantni um i istražiti nadrealistični svet čuvenog Salvadora Dalija gde možemo napraviti nezaboravne fotografije u šarenolikom parku Guelj uz priliku da se divimo jedinstvenom, nezavršenom, arhitektonskom remek delu La Sagrada Familia. Istražimo veličanstveni grad, platno mnogim umetnicima i arhitektama, prepušteni zavodljivoj atmosferi, uz ukuse sangrije a na najlepšim trgovima u okruženju veselih turista iz celoga sveta dočekajmo Novu godinu uz impresivan vatromet. Dozvolite nam da Vas na pravi način upoznamo sa Barselonom, gradom koji odiše kulturom, lepotom i jedinstvenom mladalačkom atmosferom.

Venecija je grad koji jednostavno morate doživeti! Koliko ste ga samo puta videli na slikama i filmovima, koliko ste članaka o njemu pročitali u raznim magazinima, a uvek iznova zavodi i inspiriše. Toliko puta opevana u raznim pesmama, svetski poznata, Venecija, ispresecana kanalima umesto ulica, obavezna je tačka turista iz celog sveta. Veličanstvene crkve i palate reflektuju istoriju i prikazuju nekadašnji trgovački centar Evrope i Orijenta. Uživaćemo u nesvakidašnjoj arhitekturi upijajući romantičnu atmosferu tokom vožnje gondolama kroz svetlucave kanale. Doživite Veneciju na pravi način, lutajte uskim uličicama uz predah u jednoj od autentičnih poslastičarnica i uživajte u nezaboravnom ukusu vrhunskog italijanskog sladoleda, prepušteni mirisima zavodljivog espresa.

Upoznajte jednu od najbolje čuvanih tajni Italije – Bolonju, strastvenu i sofisticiranu. Lepota Bolonje ogleda se u elegantnoj arhitekturi, najboljim nacionalnim restoranima, šarmantnim marketima i kafićima i kulturnom bogatstvu. Stanovništvo pretežno čine studenti, a Bolonjski univerzitet, najstariji u Evropi, samo je jedna od atrakcija ovoga grada. Čuveni pločnici u vidu arkada koji pokrivaju mnoštvo prodavnica i izloga, ukupne dužine 45km, zaštitni su znak grada. Otkrijte zašto je Bolonja omiljena među Italijanima.

Plan i program puta:

Dan 1 (28.12.2017): Polazak autobusa sa parkinga preko puta “OTC Novi Beograd (Buvljak)” u 16h. Upoznavanje, druženje, smeh, muzika… Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (29.12.2017): Dolazak u Veronu, legendarni grad zabranjene ljubavi Romea i Julije, gde pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada: Veronska arena, Dvorac Vekio sa istoimenim mostom, Julijina kuća, Toranj Lamberti, Trg Erbe, Katedrala, Zamak Svetog Petra na brdu, rimsko nalazište. Slobodno vreme za šoping, muzeje, italijansku picu i pastu. Polazak za Barselonu u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju i Francusku sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (30.12.2017): Dolazak u Barselonu u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada – pašačka tura: Kolumbov spomenik, La Rambla, Placa Reial, Bokerija, Trg Catalunya, katedrala, Gotska četvrt, Gaudijeve kućice Casa Milla i Casa Batllo. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima.Noćenje.

Dan 4 (31.12.2017): Fakultativni izlet u Figeras, u neobični muzej čuvenog Salvadora Dalija. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Fakultativni odlazak u centar Barselone na doček Nove godine uz šum mora. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

Dan 5 (01.01.2018): Fakultativno BARCELONA PANORAMICA:  Barseloneta, Ciutadela park, Sagrada Familia, Park Guelj, Kamp Nou stadion, brdo Monžuik sa Magičnim fontanama. Dan za uživanje u katalonskoj prestonici. Uveče fakultativno flamenko veče. Noćenje.

Dan 6 (02.01.2018): Buđenje i pakovanje stvari. Stvari ostavljamo u hotelu. Slobodno vreme. Paelja, sangrija, sveže voće, kupovina suvenira, fotkanje sa uličnim umetnicima, obilazak muzeja i šetnje parkovima. Šarena lepotica na obali Sredozemnog mora ima mnogo toga da nam pokaže. Polazak za Nicu u  kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 7 (03.01.2018): Dolazak u Nicu u jutarnjim časovima. Pravimo pauzu od deset sati za odmor na Azurnoj obali i obilazak prelepe Nice: Englesko šetalište, Trg Masena, Stari grad, katedrala… Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 8 (04.01.2018): Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

CENA I USLOVI PLAĆANJA:
UPDATE: FIRST MINUTE CENA DO 04.11. 199EUR

NAKON 04.11. CENA SE POVEĆAVA NA 235EUR

Prilikom prijave plaća se avans od 50eur u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Druga rata se plaća u dinarskoj protivvrednosti najkasnije do 28.11.2017

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje čekovima
 • Plaćanje preko računa
 • Plaćanje platnim karticama

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • 3 noćenja u hotelu na periferiji Barselone (Castelldefels) u 1/2 sobama
 • Prevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na navedenim relacijama

Aranžman ne obuhvata:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 23.12)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • Turističku taksu u Barseloni 2eur za sve dane
 • Opciono doručak za sve dane 24eur
 • Doplatu za 1/1  sobu ukoliko ih ima na raspolaganju (100eur)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove u hostelu i za vreme putovanja

Barcelona panoramica

Kolumbova statua (Mirador de Colom) oko koje se vodi polemika ka kom gradu najpoznatiji moreplovac svih vremena upire prstom, plaža Barseloneta koja je nastala 1992.godine za OI na mestu nekadašnje industrijske zone, Citadela park – mesto na kome je po legendi nastala Barselona sa zoo vrtom, parlamentom Katalonije i jezercetom sa labudovima, Sagrada Familia – simbol grada, nedovršeno Gaudijevo remek-delo, park Guelj koji je trebalo da bude potpuno novo naselje, ali su sazidane samo 4 kućice, Gaudi ge je radio za svog mecenu Euzebija Guelja, Kamp Nou – najveći stadion u Evropi (nekada uz Marakanu i najveći na svetu), Monžuik – brdo na kome se nalaze: Špansko selo, Magične fontane ispred Muzeja katalonske umetnosti i Olimpijsko selo sa obnovljenim stadionom…

Dalijev muzej u Figerasu

Čovek neobičnih brkova za života je sagradio još neobičniji muzej, spoljašnjosti dekorisane stilizovanim hlebom, u kome je kasnije i sahranjen. Čuveni umetnik je ostavio svoj pečat nadrealizma u moru preteča instalacija, holograma, varijacija raznih epoha i stilova. Na samom ulazu je instalacija koja se sastoji od Cadillaca, stuba od automobilskih guma, čamca Dalijeve supruge Gale i nekoliko statua. Hologram  Naga Gala gleda na more / Abraham Lincon izloženo je na centralnom mestu u kupoli. Na plafonu možete videti 3D iluzije Dalije i njegove supruge koja mu je bila životna opsesija.

barselona-nova-godina-feniks-tours

 

 


 

 

 KOMPLETNU PONUDU NOVOGODIŠNJIH ARANŽMANA MOŽETE VIDETI NA http://www.feniks-tours.rs/category/nova-godina/docek-nove-godine-2018-autobus/