BEČ Nova godina 2019 – BRATISLAVA – 2 noćenja – Polazak iz Kraljeva

BEC NOVA GODINA  – BEČ BRATISLAVA Nova 2019

NOVOGODIŠNJA ČAROLIJAU BEČU I BRATISLAVI

 2 noćenja/5 dana autobusom
termin : 29.12. / 02.01. 2019.

 

Bec Nova Godina 2019 –  Bratislava i Beč najbliži su glavni gradovi u Evropi, udaljeni samo 60 km. Bratislava, šarmantni stari grad na Dunavu, sa mnoštvom tradicionalnih barova, sofisticiranih restorana, odličnom muzikom, od džeza do opere, dobio je današnje ime tek pre 90 godina, ali ima dugu i ponosnu istoriju iz doba pre Rimljana. Bila je dom Keltima, Rimljanima, Germanima, Mađarima, Jevrejima i Slovacima, tako da Bratislava odiše raznovrsnom kulturom, arhitekturom i kuhinjom.

Beč – glavni grad Austrije, njeno političko, ekonomsko i kulturno središte. Grad izuzetne arhitekture sa velikom ponudom istorijskih znamenitosti i spomenika. Bečku arhitekturu karakteriše šarenolikost stilova mnogobrojnih istorijskih epoha počevši od romanske Rupertove crkve, preko gotske katedrale Sv. Stefana iz XIII veka i barokne Karlove crkve. Istorijski najznačajninji muzejski eksponati danas se čuvaju u zdanju Hofburg. Medju najznačajnijima su riznica Habzburške dinastije, eksponati od prvorazrednog značaja medju kojima se ističe kruna Svetog rimskog carstva i carska kruna Austrijskog carstva. Beč nosi epitet i muzičke prestonice u kojoj su ziveli kompozitori kao što su Mocart i Betoven.

 

      PROGRAM PUTOVANJA

1.dan 29.12.2018 ( subota  )

Polazak iz Kraljeva , Kragujevca sa dogovorene lokacije  u 18 h .Putnici u Beogradu  polaze  u 21:00h sa dogovorene lokacije . Vožnja do Novog Sada iz koga je polazak u 22:30 sa parkinga ispred Lokomotive. Lagana vožnja prema granici sa Mađarskom uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa pauzama za odmor i po potrebi grupe.

2. dan 30.12.2018 (nedelja ) … BEČ –BRATISLAVA

U jutarnjim satima dolazak u Beč uz panoramsko razgledanje grada iz autobusa a zatim i šetnja kroz centar grada: kompleks carske palate Hofburg, Španska škola jahanja, katedrala Svetog Stefana, glavna trgovačka ulice Kertner, najpoznatija bečka izložbena galerija Albertina, čuvena Bečka opera i hotel Saher, poznatim po svojoj Saher torti, kroz dvorski vrt, preko Trga Marije Terezije do zgrade Parlamenta i kvarta muzeja. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u Šenbrun, dvorac u Beču, letnje rezidencije carske porodice Habsburgovaca. Razgledanje podrazumeva obilazak dvorskih odaja i šetnju vrtovima predivnog parka oko dvorca. Putovanje u vecernjim satima prema Bratislavi. Po dolasku smeštaj u hotel.  Fakultativna Mogućnost odlaska u pivnicu na večeru uz degustaciju slovačkih piva i/ili odlazak u diskoteku na lud provod. Noćenje.

3. dan 31.12.2018 (ponedeljak) BRATISLAVA – BEČ

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnih atrakcija Bratislave : Reduta, Slovačka nacionalna galerija, katedrala Sv. Martina, Glavni trg, palata Nadbiskupa – sada Gradska Skupština, Franjevačka crkva. Slobodno vreme i priprema za novogodišnje veče. U popodnevnim satima ( fakultativno ) odlazak  na docek Nove godine u Beču uz neverovatan tradicionalni vatromet  I nezaboravni docek  (povratak iz Beča je oko 02.00). ili mogucnost doceka u Bratislavi na trgu ili diskoteci ( fakultaqtivno ) Noćenje.

4. dan 01.01.2016 (utorak) BRATISLAVA – BEČ (fakultativno)

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska. Mogućnost fakultativnog odlaska u Beč. Polazak iz Beča u popodnevnim satima. Dolazak u Bratislavu po putnike koji nisu isli na izlet i nastavak puta ka Srbiji. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora i po potrebi grupe.

5. dan 02.01.2016 (subota)

Dolazak u mesto polaska u ranim jutarnjim satima u zavisnosti od zadržavanja na granici.

 

CENA ARANŽMANA:   129 eura

 

MOGUĆNOST POLAZAKA IZ DRUGIH MESTA:

  • Za polazak iz Novog Sada umanjenje 10 € po osobi 
  • Polazak iz Kragujevca bez  doplate 
  • Doplata za polazak iz Čačka bez  doplate
  • Polazak iz Kruševca bez doplate.

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate.

USLOVI PLAĆANJA: • 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.

• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).

• ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU

• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE

• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

* prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili duble decker,klima,audio/video oprema) navedenim relacijama

* smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu 3* u Bratislavi u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama.

* obilaske prema programu (Beč, Bratislava – panorama grada)

* troškove organizacije i vođstva puta

* usluge strucnog pratioca grupe tokom putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

* ulaznice i fakultativne izlete

* individualne troškove

* putno osiguranje u iznosu od 1 € po osobi/ dnevno (17-71g), 0,5 € (0,6 – 16,99 g), 2 € (71-84g). Suma osiguranja 30.000€

* obavezna boravišna taksa u Bratislavi – 1,65eur po osobi po danu (plaćanje u agenciji)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):

* Doček Nove godine u diskoteci – 20€ (paket za oba dana 30.12 i 31.12.) Prijave u agenciji.

* Večeru u restoranu 30.12 – 20€ *

*Izlet u Šenbrun sa ulaznicom (Imperial tura) – 25€ ,za putnike koje zele samo prevoz do Senbruna I posete prelepe vrtove kojima je Senbrun  okruzen 10 e

* Odlazak na doček Nove godine u Beč – 10€

* Odlazak ne celodnevni izlet u Beč 01.01 – 10€

OPISI HOTELA: Hotel Modena  3* Bratislava – nudi sobe sa sopstvenim kupatilom i balkonom. Smešten je u mirnom delu Bratislave, na 6 km od starog gradskog jezgra i na samo 100 metara od najbliže autobuske stanice.U sobama su obezbeđeni flat-screen TV i besplatan bežični internet. Korišćenje fitnes centra je besplatno, dok se velnes sadržaji mogu koristiti uz doplatu.Obroci su na raspolaganju na zahtev i služe se u hotelskom restoranu.Aerodrom Bratislava se nalazi na 9 km od hotela Modena, dok je glavna železnička stanica udaljena 7,5 km. Destinacija Ruzinov je odličan izbor za putnike koje zanimaju obilazak grada,spomenici i razgledanje.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 50 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „FENIKS TOURS PUTOVANJA “-Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.                      

***NAPOMENA ZA POLAZAK IZ  KRUŠEVCA, ČAČKA – UKOLIKO SE IZ OVIH GRADOVA PRIJAVI MANJI BROJ PUTNIKA, POLAZAK SE MOŽE REALIZOVATI U VIDU TRANSFERA KOMBIJEM ILI MINI BUSOM DO POJATA ILI BATOČINE ili  DRUGOG NAJBLIŽEG MESTA ZA ULAZAK U AUTOBUS.

Dvorci Šenbrun i Belvedere


Odlazak do čuvenog dvorca Šenbrun, letnje imperijalne rezidencije Habzburgovaca. Dvorac Šenbrun, sagrađen je na zemljištu koje je Maksimilijan II kupio 1569. godine. U to vreme, to je bio pošumljen predeo izvan gradskih zidina. Šetnja kroz park koji ga okružuje i obilazak unutrašnjosti dvorca. UNESCO je Šenbrunsku palatu 1996.god. uvrstio na lisu Svetske baštine.
Zatim sledi poseta još jednoj raskošnoj palati Belvedere, barokni dvorac  iz XVIII veka. Danas je kompleks Belvedere pretvoren u muzej. Poseta uključuje prevoz do dvoraca i karte za ulaz u kompleks Šenbrun uz audio vodiča.

Parndorf outlet shopping


PARNDORF outlet se nalazi na autoputu Budimpešta – Beč, na jezeru Nojzidl. 150 modnih prodavnica sa preko 600 brendova, od zenske, muske i mode za decu, sportske obuće, modnih dodataka, stakla, porcelana, torbi, poklon artikala, dekoracija, igracaka – stavlja do znanja da je ovo jedan od najboljih outlet centara u Evropi. Brendovi su na popustu od 30%-70%. Atmosfera centra je prijatna i opuštajuća samo naprezanje šta izabrati od toliko ponuda

bec-nova-godina-feniks-tours

Bec Nova godina , Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,Bec Nova godina ,