KRAKOV NOVA GODINA 2019 . 3 noci- 6 dana

Krakov Nova Godina DOČEK NOVE 2019.

KRAKOV 28.12.2018. – 02.01.2019.

Krakov grad koji odiše energijom, mladošću i jedan je od većih univerzitetskih centara u Evropi. Izuzetno niske cene i veliki broj studenata u ovom gradu (negde polovina od ukupnog broja stanovnika grada) govore sve o provodu koji možete priuštiti ovde. Pored izuzetnog provoda Krakov i uopšte ovaj deo Poljske je bogat kulturnim i istoriskim nasleđem. Gradske vlasti u Krakovu izdvajaju velika sredstva za samu novogodišnju noć i već je praksa da se doček organizuje na centralnom gradskom trgu a nacionalna televizija Poljske predhodnih godina u novogodišnjoj noći prenosi uživo upravo doček sa ovog trga. Veliki broj istorijskih ličnosti iz sveta  nauke i umetnosti vode poreklo ili su svoj radni vek proveli u ovim krajevima. Krakov je dom čuvenog Jangeloskog univerziteta čiji je osnivač Kazimerz Veliki i čije osnivanje datira daleke 1364.godine čime  ga svrstava u najstarije univerzitete Evrope odmah iz univerziteta u Pragu.  Sakralni objekti koji datiraju iz 13.veka ostaviće vas bez daha i uvesti u jedno posebno stanje duha koje karakteriše ovaj grad. Stare gradske zidine, centralni gradski Trg, trgovački centar Sukjenice u prvom kontaktu sa gradom ostaviće poseban utisak a kada se popnete na brdo Vavel osetićete zašto se ovaj grad naziva gradom kraljeva. Tvorevine iz prošlosti dostojne našeg divljenja, ta spoljašnost, ta istorija, fasada, taj pejzaž, taj gostoljubivi čin naroda jesu najlepša vizit karta Krakova.  Zato se u ovaj grad ljudi rado vraćaju i prenose najlepše impresije koje ih vezuju za ovaj grad. 
KRAKOV – Doživite nesvakidašnje iskustvo dočeka Nove godine na krakovskom trgu ili u brojnim klubovima!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 28.12.2018. BEOGRAD – KRAKOV – Sastanak grupe u 17h na BAS – ovoj stanici. Polazak u 17:30h. Vožnja kroz Mađarsku, Slovačku…

2.dan 29.12.2018. KRAKOV – Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima, nekadašnju prestonicu Poljske, a danas njenu kulturnu prestonicu.  Panoramsko razgledanje kraljevskog grada sa vodičem, nekadašnje prestonice Poljske sa razgledanjem Tvrđave Vavel, Brda Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećine Zmaja koja je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan 30.12.2018. KRAKOV – AUŠVIC – Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta logoru Aušvic-Birkenau u kojem je formiran najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje. Potresne priče o vidovima istrebljenja, životu u logoru, monstruoznim “naučnim“ eksperimentima, kao i brojni  artefakti i logorske zgrade, svedočanstva su najtragičnije „epizode“ iz istorije sveta, koja se ne sme nikada zaboraviti. Danas su logorski kompleksi Aušvica i Birkenaua pod zaštitom istoimenog državnog muzeja i UNESCO-a. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. INDIVIDUALNI DOČEK NOVE GODINE. SREĆNA NOVA GODINA…… Noćenje.

4.dan 31.12.2018. KRAKOV  – BOCHNIA  – KRAKOV  – Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do najstarijeg rudnika Soli u Evropi-Bochnia. Rudnik Bochnia je pod zaštitom Unesco kulturne i prirodne baštine od 2013 godine. Uživanje u prelepim slanim dvoranama rudnika… Povratak u hotel. Slobodno vreme i priprema za doček Nove godine. Individualni odlazak na doček. SREĆNA NOVA GODINA!

5.dan 01.01.2019. KRAKOV – BEOGRAD –  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet „Jevrejski Krakov“. Izlet obuhvata pešački razgled jevrejske četvrti Kazimjerž, kroz ulice nekadašnjeg Opidum Judeoruma, koje su poslužile kao scenografija za, Oskarom nagrađeni, film „Šindlerova lista“: Stara sinagoga, Široka ulica, Remuh sinagoga, Hram sinagoga, Kupa, Isakova i Visoka sinagoga, Kuća Tore, Novi trg na kojem se mogu kupiti najbolje krakovske „zapjekanki“ i na kojem su smešteni najpoznatiji barovi Krakova, ulica Dajwor…. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Polazak u podnevnim časovima. Noćna vožnja

6.dan 02.01.2019. BEOGRAD –  Planiran dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA KRAKOV NOVA 2019 : 168 eura
PROMO CENA: 118 eura– plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne  banke na dan plaćanja –

NAČIN PLAĆANJA:
– Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
– Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina),

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
– smeštaj u hotelu Grand Felix  3*  http://www.hotelgrandfelix.pl/  na bazi tri noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
– stručno vođstvo puta
– razgledanje po programu
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– stanični vaučer 50 rsd po osobi ( uplaćuje se u agenciji )
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
– individualne troškove putnika
– doplata za 1/1 60 eura (za sve 3 noći)
– fakultativne izlete

FAKULTATIVNI PROGRAM:
– Aušvic i Birkenau – 30 evra / deca 25 evra
– Rudnik soli Bochnia –  30 evra / deca 25 evra
– Jevrejski Krakov – 10 evra   / deca 7.5evra

Hotel:

 

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela. Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.
Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
Agencija  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

KRAKOV NOVA GODINA , NOVOGODIŠNJE PUTOVANJE U KRAKOV , KRAKOV aranžman za Novi godinu