KRAKOV NOVA GODINA 2019

KRAKOV Nova Godina 
termin putovanja : 29.12.-03.01.2019

Krakov ,  grad koji odiše energijom, mladošću i jedan je od najvećih univerzitetskih centara u Evropi čiji je istorijski centar stavljen pod zaštitu UNESCO-a.

Krakov je prvi grad u svetu čiji je istorijski centar stavljen na UNESCO – vu listu svetske baštine. Osim mnogih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Velička, kao i ozloglašeni koncentracionil Auschwitz.

Bilo zbog brojnih legendi koje se vezuju za ovaj grad ili zbog njegovog šarma i lepote, tek Krakov s pravom nazivaju magičnim gradom starog kontinenta.

Nova Godina u Krakovu je jedinstveno iskustvo, zato spakujte vaše kofere i provedite Novogdišnje praznike u ovom prelepom gradu!

PROGRAM PUTOVANJA

NIŠ / BEOGRAD / NOVI SAD – 1. dan -29.12.2018.

Polazak autobusa iz Beograda sa Turističkog  terminala SP Lasta AD (autoput Beograd-Niš broj 4)   u 17.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak oko 18.10h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.

KRAKOV – 2. dan – 30.12.2018.

Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom (bez ulaznica u crkve i dvorce): Dvorac Vavel (Wawel), Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava i kraljevski dvorac iz XIV veka. Šetnja Glavnim trgom (jednim od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi spomenik Adamu Mickjevicu- poznatom poljskom pesniku i gotička Crkva Sv. Marije, Florianska ulica. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima.  Noćenje.

KRAKOV-VELIČKA-DOČEK NOVE GODINE – 3. dan – 31.12.2018.

Doručak. Fakultativno: poseta rudniku soli Velička. Da li ste znali da se ispod tla Poljske krije čitavo podzemno carstvo od soli? Upoznajte tajanstvene dubine rudnika soli Veličke – neobičan podzemni slani grad, čudesan svet slanih jezera, pećina, prostorija i hodnika, kapela i još mnoga čudesa koje su stvarale generacije rudara zaposlene u najstarijem rudniku soli u Evropi. Posebno putovanje kroz rudnik počinje na 64 metara a završava se na 135 metara ispod nivoa zemlje uz mnogobrojne atrakcije poput slušanja Šopenove muzike, scenskih efekata i drugih iznenađenja koje čekaju samo na Vas. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Priprema za proslavu Nove Godine. Fakultativno: odlazak na proslavu u neki od Krakovskih klubova. SREĆNA NOVA GODINA !!! Noćenje.

KRAKOV – 4. dan – 01.01.2019.

Doručak. Slobodno vreme za odmor od lude novogodišnje noći, istraživanje Krakova u sopstvenoj režiji. Predlažemo obilazak Kažimierža – istorijske jevrejske čevtrti koju karakteriše posebna atmosfera – popločane ulice, jevrejska arhitektura, sinagoge, galerije, jevrejski restorani, lokalne pivnice i predstavlja mešavinu istorijskog i savremenog, četvrti u kojoj možete istovremeno osetiti autentični duh jednog naroda i vremena i pravi boemski duh Krakova. Noćenje.

KRAKOV-AUŠVIC  – 5. dan – 02.01.2019.

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativno: odlazak do Aušvica -Birkenau i obilazak jednog od najznačajnijih i najtragičnijih simbola svetske istorije, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke (današnji spomenmuzej pod zaštitom UNESCO-a), mesto najvećeg masovnog ubistva u istoriji čovečanstva koje nosi ožiljak tamne strane ljudskog bića. Najsnažniji, najupečatljiviji i jedinsveni doživljaj koji budi mešavinu najrazličitijih osećanja od kojih ćete istovremeno biti i iznenađeni i produhovljeni i zbog čega ćete i drugima preporučiti obilazak ovog nesvakidašnjeg memorijalnog kompleksa. Jedinstvena istorijska priča koju  je nemoguće prepričati, pođite sa nama, čujte i doživite ! Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Oko 18.00h je predvidjen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu,Beogradu i Nišu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

NOVI SAD / BEOGRAD / NIŠ – 6. dan – 03.01.2019.

Dolazak u Novi Sad / Beograd / Niš u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

CENA ARANZMANA ZA NOVOGODIŠNJI PROGRAM U KRAKOVU – 115 €

Cene su izražene u eurima po osobi
Aranžman se plaća dinarskoj protivvrendosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate

POPUST I DOPLATE

  •  doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 60% od cene aranžmana
  • DOPLATA ZA PUTNIKE IZ NIŠA – 15€

ARANŽMAN OBUHVATA

  • prevoz udobnim turističkim autobusom visoke turističke klase, sa kompletnom opremom (audio-video, grejanje, DvD)
  • 3 noćenja sa doručkom u Krakovu u hotelu sa I* ili u hostelu u 1/2 i 1/2+1 u sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
  • obilaske prema programu ( Krakov )
  • usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
  •  troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA

  •  individualne troškove
  • medjunarodno putno zdravstveno osiguranje( 1 € dnevno )
  • ulaznice i fakultativne izlete

AKULTATIVNI IZLETI

– Aušvic i Birkenau – 25 €
– Rudnik soli Velička – 30 €

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

NAČIN PLAĆANJA

– 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
– 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana u tri mesečen rate uz uvećanje od 3% na ukupan iznos

krakov-novogodisnji-aranzmani