KRAKOV NOVA GODINA 2020

KRAKOV Nova Godina 
termin putovanja : 29.12.2019.-03.01.2020

Sa  fakultativnim obilascima:  Aušvic, rudnik Soli Velička i Jevrejska četvrt

PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM

Krakov ,  grad koji odiše energijom, mladošću i jedan je od najvećih univerzitetskih centara u Evropi čiji je istorijski centar stavljen pod zaštitu UNESCO-a.

Krakov je prvi grad u svetu čiji je istorijski centar stavljen na UNESCO – vu listu svetske baštine. Osim mnogih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Velička, kao i ozloglašeni koncentracionil Auschwitz.

Bilo zbog brojnih legendi koje se vezuju za ovaj grad ili zbog njegovog šarma i lepote, tek Krakov s pravom nazivaju magičnim gradom starog kontinenta.

Nova Godina u Krakovu je jedinstveno iskustvo, zato spakujte vaše kofere i provedite Novogdišnje praznike u ovom prelepom gradu!

PROGRAM PUTOVANJA

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 29.12.2019. BEOGRAD – KRAKOV – Sastanak grupe u 17h na BAS – ovoj stanici. Polazak u 17:30h. Vožnja kroz Mađarsku, Slovačku.

2.dan 30.12.2019. KRAKOV – Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima, nekadašnju prestonicu Poljske, a danas njenu kulturnu prestonicu.  Panoramsko razgledanje kraljevskog grada sa vodičem, nekadašnje prestonice Poljske sa razgledanjem Tvrđave Vavel, Brda Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećine Zmaja koja je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan 31.12.2019. KRAKOV – AUŠVIC (fakultativno) – Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta logoru Aušvic-Birkenau u kojem je formiran najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje. Potresne priče o vidovima istrebljenja, životu u logoru, monstruoznim “naučnim“ eksperimentima, kao i brojni  artefakti i logorske zgrade, svedočanstva su najtragičnije „epizode“ iz istorije sveta, koja se ne sme nikada zaboraviti. Danas su logorski kompleksi Aušvica i Birkenaua pod zaštitom istoimenog državnog muzeja i UNESCO-a. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. INDIVIDUALNI DOČEK NOVE GODINE. SREĆNA NOVA GODINA. Noćenje.

4.dan 01.01.2020. KRAKOV – JEVREJSKA ČETVRT (fakultativno) – Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet „Jevrejski Krakov“. Izlet obuhvata pešački razgled jevrejske četvrti Kazimjerž, kroz ulice nekadašnjeg Opidum Judeoruma, koje su poslužile kao scenografija za, Oskarom nagrađeni, film „Šindlerova lista“: Stara sinagoga, Široka ulica, Remuh sinagoga, Hram sinagoga, Kupa, Isakova i Visoka sinagoga, Kuća Tore, Novi trg na kojem se mogu kupiti najbolje krakovske „zapjekanki“ i na kojem su smešteni najpoznatiji barovi Krakova, ulica Dajwor….Noćenje.

5.dan 02.01.2020. KRAKOV – VELIČKA – BEOGRAD (fakultativno) –  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do najstarijeg rudnika Soli u Evropi Velička. Po dolasku  spuštanje stepenicama sa vodičem do dubine od 135 m gde se nalazi  i spektakularno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana. U povratku izlaz je specijalnim liftom. Povratak u Krakov. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Polazak u podnevnim časovima. Noćna vožnja.

6.dan 03.01.2020. BEOGRAD –  Planiran dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

..

SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA UPLATE DO 10.10.2019.

 Termin Putovanja  Hotel  Cena aranžmana  Specijalna cena
 29.12.2019. – 03.01.2020.  Hotel Grand Felix 3*  158 €   128 €

– plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja –

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
– smeštaj u hotelu Grand Felix  3*  www.hotelgrandfelix.pl  na bazi tri noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
– stručno vođstvo puta
– razgledanje po programu
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– stanični vaučer 50 rsd po osobi ( uplaćuje se u agenciji )
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
– individualne troškove putnika
– doplata za 1/1 60 eura (za sve 3 noći)
– fakultativne izlete

Hotel Grand Felix – smešten je u krakovskoj četvrti Nova Huta. Ovaj moderni hotel sa 3 zvezdice nudi sobe sa sopstvenim kupatilom I satelitskom televizijom. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Do Glavnog gradskog trga I četvrti Kazimjež (Kazimierz) može se stići za oko 25 minuta vožnje tramvajem od obližnje stanice Rondo Hipokratesa. Tokom boravka u Hotelu Grand Felix možete istraživati jedinstvenu četvrt Nova Huta I posetiti Centralni trg I Čeličanu Tadeuš Senđimir. U restoranu hotela Grand Felix pripremaju se tradicionalna poljska jela. U jutarnjim satima služi se doručak na bazi švedskog stola.

FAKULTATIVNI PROGRAM:

– Aušvic i Birkenau – 30 evra / deca 25 evra
– Rudnik soli Velička –  30 evra / deca 25 evra
– Jevrejski Krakov – 10 evra   / deca 7.5evra

 

krakov-novogodisnji-aranzmani