MILANO NOVA GODINA 2019 – 5 dana, 2 noćenja

ARANŽMAN ZA MILANO

MILANO NOVA GODINA 2019

MILANO – ĐENOVA – OUTLET SERRAVALLE – JEZERO KOMO
5 dana, 2 noćenja

 

Milano je  prestonica mode i grad čija kultura i znamenitosti privlači milione turista godišnje. Priče o nekadašnjoj slavi močnog Milanskog Vojvodstva, slavni tenori čuvene La Scala opere (Milanska Skala),veličanstveni Duomo i razni običaji, poput vrtenja na desnoj peti, su samo neke stvari koje ovaj grad čine tako posebnim. Smešten u  pokrajini Lombardija, nadomak jezera Como i Lugano, predstavlja svojevrstan biser italijanskog turizma. Sedište je više od polovine najvećih preduzeća Italije, dom dva fudbalska velikana Intera i Milana,utočište za modne kreatore, mesto u kome je Leonardo Da Vinči stvorio svoje remek delo ”Tajna večera” i koje je jedan mali vremenski period bio prestonica Rimskog Carstva.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan – 29.12.2018. BEOGRAD

Predviđeno vreme polaska autobusom iz Beograda (parking kod sportskog centra “Milan Gale Muškatirović” – bivši 25.Maj na Dorćolu) u 16:00hVožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora …

2. dan – 30.12.2018. MILANO

Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Obilazak najvećeg industrijskog grada Italije, grada fudbala i najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan  – 31.¸12.2018. MILANO – ĐENOVA – OUTLET SERRAVALLE – MILANO

Doručak. Slobodno dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Đenove,  glavnog grada oblasti Ligurija i najveće luke Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca,Trg Vittoria, park Verdi, kuća Kristofera Kolumba… slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara –outlet Serravalle. Slobodno vreme za kupovinu… Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.

4. dan – 01.01.2019. – MILANO – JEZERO KOMO

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezera Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji …Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po jezeru. U ranim popodnevnim časovima povratak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.

5. dan  – 02.01.2019.BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima i iskrcavanje na mesto polaska. Kraj usluge.

 

TERMIN PUTOVANJA SPECIJALNA PONUDA REDOVNA CENA PO OSOBI
29.12.2018.-02.01.2019. – Nova godina 105 € 119 €

Aranžman se placa u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Unicredit banke na dan uplate.

 

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Prevoz turističkim autobusom (klima/video) na navedenoj relaciji,
 • Smeštaj u Milanu, u nekom od navedenih hotela ili sličnom, kategorije 3* u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni),
 • Usluge licenciranog pratioca grupe,
 • Obilzak prema programu- Milano,
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE SADRŽI:

 • obavezno međunarodno putno zdrastveno osiguranje, 375 din (od 0 do 18 godina starosti); 538 din. (od 18 do 70 godina starosti) i 1.129 din. (od 70 do 82 godine starosti).
 •  obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3 * – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * i 5* – 5 € po noćenju / po osobi
 • Fakultativne obilaske:
 • Đenova i outlet Seravalle – 35 €
 • Jezero Komo – 20 €
 • Vožnja brodom po jezeru Komo – 15€

DOPLATE:

 • Doplata za 1/1 sobu je 40€

OPIS I LOKACIJA HOTELA (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

 

HOTEL REX 3*, http://www.hotelrexmilano.it/en

Hotel Rex je smešten u tihom delu Milana, na 10 minuta hoda od stanice metroa Korveto (Corvetto). Sve sobe sadrže TV sa satelitskim kanalima, sef i mini-bar. Ovaj hotel je odlično povezan linijama gradskog prevoza: do Milanske katedrale stići ćete za 6 stanica vožnje metroom, a do trgovačke ulice Montenapoleone za 7 stanica. Stadion San Siro i Kongresni centar Milano udaljeni su 10 km.

Sunflower 4* – Milano (http://www.hotelsunflower.it/en/)

Ovaj hotel sa 4* nalazi se samo 2 km od Izložbenog centra Milano u četvrti Portelo, udaljen 750 metara od Železničke stanice Boviza, na kojoj možete uhvatiti voz za centar grada i na 15 minuta hoda od Politehničkog univerziteta u Milanu.

Sve moderne sobe u hotelu Sunflower opremljene su jednostavnim drvenim nameštajem, sa bežičnim internetom i flat-screen TV-om. Sadrže sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i papučama.

Kontinentalni doručak se služi svakog dana i uključuje suhomesnate proizvode, sireve i kroasane. Hotel. Hotel u svom sastavu poseduje recepciju, restoran, bastu i parking.

As Limbiate Fiera 3* – https://www.ashotels.it/as-hotel-limbiate-fiera

Hotel sa 4 zvezdice AS Limbiate Fiera se nalazi u Limbiateu, na 10 minuta vožnje od Milana. Nudi restoran, bar u salonu, i moderne sobe sa TV-om sa satelitskim kanalima i besplatnim pristupom bežičnom internetu. Usluga prevoza do železničke stanice Bovisio-Masiago je dostupan na zahtev.

Limbiate Fiera se nalazi između Monce, Koma, Saranoa i Milana. Aerodromi Linate i Malpensa se nalaze na manje od 30 minuta vožnje od objekta.

Sobe imaju drveni nameštaj i mini-bar. Svaka ima privatno kupatilo sa kadom ili hidromasažnim tušem.

Slatki doručak na bazi švedskog stola se sastoji od kroasana, kolača i konzerviranog voća.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 30% vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja. Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM:

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u eurima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum od 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta je podložna promeni.

milano-feniks-kraljevo