MILANO, ĐENOVA JEZERO KOMO – NOVA GODINA 2020

Milano – Đenova – Jezero Komo

NOVA GODINA 2020 – JEZERO KOMO

5 dana autobusom, 2 noćenja, 

NOVA GODINA MILANO 2020
MILANO – ĐENOVA – JEZERO KOMO – JEZERO LUGANO

29.12. 2019. –  02.01.2020.

Vodimo Vas u najbogatiji grad Italije… U Milanu ćemo uživati u njegovim pričama o nekadašnjoj slavi moćnog Milanskog Vojvodstva, slavnim tenorima čuvene La Scala Opere, jednom čudnom običaju vrtenja na desnoj peti, i naravno o veličanstvenom Duomu, jednoj od najspektakularnijih crkvi na svetu… Svakako će svi uživati u blistavim izlozima modne metropole u ekskluzivnoj Via Montenapoleone… Putovanje je upotpunjeno i posetom jezera Komo i Lugano…
Program putovanja:

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan    29.12.2019. – BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 15:00h sa BAS stanice, sastanak putnika u 14:30h. Vožnja kroz Hrvatsku I Sloveniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti I odmora.

2. dan    30.12.2019.- MILANO
Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Obilazak najvećeg industrijskog grada Italije, grada fudbala i najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan    31.12.2019. – MILANO – ĐENOVA – OUTLET SERRAVALLE – MILANO DOČEK NOVE GODINE 2020
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Đenove,  glavnog grada oblasti Ligurija I najveće luke Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba … slobodno vreme. U popodnevnim časovima odlazak u najveći italijanski outlet tržni centar – Serravalle https://www.mcarthurglen.com/it/serravalle-designer-outlet/en/whats-on/christmas-gift-ideas/
Slobodno vreme za kupovinu… Povratak u Milano u večernjim časovima. Individualni doček Nove Godine 2020. Noćenje.

4. dan 01.01.2020. -MILANO – ŠVAJCARSKA JEZERO LUGANO – JEZERO KOMO
Doručak. Slobodno vreme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do Švajcarskog jezera Lugano i Italijanskog jezera Komo. Grad Lugano je jedno od mondenskih mesta Švajcarske smešten na obali istoimenog jezera. Izuzetno lep grad sa glavnim trgom Reforma, Gradskom kućom, sa starim krivudavim ulicama, I prelepim crkvama, medju kojima se ističe katedrala San Lorenco, brojnim palatama I parkovima… Po dolasku u Lugano slobodno vreme. Nastavak puta do jezera Komo, treće po veličini jezero u Italiji. Nalazi se na samom severu zemlje na granici sa Švajcarskom u podnožju Alpa. Jezero je najpoznatije mondensko mesto u Italiji na kome se nalaze Vile italijanskog i svetskog džet-seta:  Erosa Ramacotija, Donatele Versaće, Džordža Klunija… Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i razgledanje, mogućnost fakultativne vožnje brodom sa obilaskom raskošnih vila na obali jezera. U popodnevnim časovima povratak u Milano. Polazak za Beograd iz Milana oko 18h.  Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji…

5. dan    02.01.2020.    BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. (Kraj usluga).

SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA REZERVACIJE DO 01.11.2019.

 Termin Putovanja  Hotel  Cena aranžmana  Specijalna cena
 29.12.2019. – 02.01.2020.  Hotel 3*  129 €   99 €

– plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja –

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
– Smeštaj u Milanu, u standradnim 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
– Obilazak prema programu – Milano
– Troškove licenciranog pratioca grupe
– Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– stanični vaučer 50 rsd po osobi( uplaćuje se u agenciji
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
– Fakultativne obilaske izlete I ulaznice
– obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3 * – 4 € po noćenju / po osobi; za boravak u hotelima 4* i 5*- 5€ po noćenju / po osobi
– Doplata za jednokrevetnu sobu 40 e za 2 noći

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI

– Đenova i outlet Seravalle     35 € / deca 25 €
– Jezero Komo  i Jezero Lugano     30 € / deca 20 €
– Vožnja brodom po jezeru Komo     15 € / deca 10 €
– mogućnost fakultativnog prevoza za doček Nove godine do centra povratna karta 5€

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela Smeštaj u hotelima u širem centru Milana:

HOTEL REX 3*  http://www.hotelrexmilano.it/en
Hotel Rex je smešten u tihomdelu Milana, na 10 minuta hoda od stanice metroa Korveto (Corvetto). Sve sobe sadrže TV sa satelitskim kanalima, sefi mini-bar. Ovaj hotel je odlično povezan linijama gradskog prevoza: do Milanske katedrale stići ćete za 6 stanica vožnje metroom, a do trgovačke ulice Monte napoleone za 7 stanica. Stadion San Siro I Kongresni centar Milano udaljeni su 10 km. Doručak je na bazi švedskog stola.
Hotel B & B Sesto 3* www.hotel-bb.com/it/hotel/milano-sesto.htm nalazi se u Sesto San Đovaniju, na 400 metara od stanice metroa Sesto Mareli, odakle saobraćaju linije do centra Milana. U ponudi su moderno uređene sobe koje sadrže klima-uređaj, , flat-screen TV sa SKY kanalima i sef, kupatilo sa  tušem i fenom za kosu.U zajedničkoj prostoriji besplatno su na raspolaganju 2 internet punkta sa tabletom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Air Hotel Linate  –  4* http://www.airhotel.it/
Hotel se nalazi u mirnom kraju, u blizini  se nalazi autobuska stanica kojom se brzo stiže do centra grada ( bus saobraća na svakih 15 min).  Sadrži parking, bar, recepciju,  vrt. Smeštaj je u 1/2 i 1/3 sobama. Sve sobe su mirne, prostrane i sadrže TV,telefon. Doručak je na bazi švedskog stola.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja..

 

milano