Kolmar i Strazbur – Nova Godina 2020

NAJBAJKOVITIJI GRAD EVROPE – KOLMAR i STRAZBUR NOVA GODINA 2020.

Doček Nove godine u Kolmaru

 

kolmar

Najbajkovitiji grad Evrope – Kolmar i njegov “stariji brat” u pokrajini Alzas Strazbur . Grad sa oko 67.000 stanovnika, u podnožju planine Vogezi, Kolmar, novi hit među srpskim turistima.  Kroz grad protiče reka Lauch, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Mnogobrojni mostovi i kanali doneli su još jedno ime ovom gradu- “la Petite Venise” ili “mala Venecija” (kako se i zove jedna četvrt).Pre Strazbura i Kolmara obilazimo Veneciju, čuveni grad na vodi sa gondolama i kanalima, istorijskim pričama i znamenitostima poput bazilike Svetog Marka, Santa Maria della Salute, mosta Rialto.

Nova godina 2020. 

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 22h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na svakih 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dolazak na “biser Slovenije”, jezero Bled u prepodnevnim časovima gde pravimo tehničku pauzu od deset sati. Fakultativni obilazak prelepog mesta: šetalište uz jezero, božićni vašar, Blejski zamak (Blejski grad), hotel Park gde se može probati tradicionalna kremšnita (Cream Cake) i uživati u pogledu na jezero i ostrvo. Nakon desetočasovne tehničke pauze, nastavljamo put do Kolmara. Noćna vožnja kroz Austriju i Nemačku sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dolazak u Kolmar (Colmar) u prepodnevnim časovima. Bajka počinje! Fakultativni obilazak magičnog grada: istorijski centar (Vieux Colmar), katedrala Sv. Martina (Collegiale St-Martin), Dominikanska crkva (Eglise des Dominicains), Muzej Bartoldi (Musee Bartholdi) posvećen skulptoru Kipa Slobode, Muzej Unterlinden, Mala Venecija (La Petite Venice) sa šarenim kućicama. Slobodno vreme. Nakon nekoliko sati provedenih u Kolmaru, nastavljamo put do Strazbura. Dolazak u Strazbur (Strasbourg) u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel u centru grada. Fakultativni obilazak grada: Trg Kleber (Place Kleber), katedrala Nort Dam (Catherale Notre Dame de Strasbourg), Mala Francuska (Petite-France) sa tipičnim šarenim fasadama pokrajine Alzas (Alsace). Slobodno vreme. Priprema za novogodišnju noć u jednom od najlepših gradova Evrope. SREĆNA NOVA GODINA!

Fakultativni izlet u Cirih (Zirich), grad sireva, čokolade, satova i banaka: šoping ulica Bahnhofstrasse, crkva Grossmünster sa dva tornja i neverovatnim pogledom na reku i jezero, crkva Fraumunster,trg Lindenhof, Opera, Ciriško jezero (Zurichsee). U povratku obilazak bajkovitog Frajburga (Freiburg imBreisgau) – “zelenog grada”: Stari grad (Altstadt), katedrala (Freiburger Munster), gradska većnica, trgovačka kuća iz 16. Veka (Historisches Kaufhaus), Sat-kula (Martinstor). Povratak u Strazbur.

Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vreme za uživanje u Strazburu. Popodnevni polazak za Beograd. Dnevno-noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Šta je uključeno


Prevoz

  • Autobuski prevoz od Beograda do Bleda
  • Autobuski prevoz od Bleda do Kolmara
  • Autobuski prevoz od Kolmara do Strazbura
  • Autobuski prevoz od Strazbura do Beograda

Ostalo

  • turističke takse za sve dane boravka

Nije uključeno

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
  • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Cirih i Frajburg

Cena35,00 EUR

Cirih – Najveći grad Švajcarske koji predstavlja njenu  otmenost i preciznost, počevši od Banhofštrase, ulice koja nas void pravo ka jezeru, preko dve bazilike Grosmunster i Fraumunster, do brdašca Lidenhof sa vidikovcem odakle se pruža fantastičan pogled na reku Limat. Prelepi Cirih prvog dana 2016.godine! Iz Ciriha idemo u Frajburg – grad dobrog raspoloženja. Njime dominira 116 metara visok toranj impresivne katedrale, jedne od najlepših sakralnih građevina u Nemačkoj. Trg ispred katedrale je najveći trg u centru i na njemu se svaki dan, osim nedelje, održavaju vašari. Avgustinski trg, trg Rathausplac, sa Starom i Novom gradskom većnicom, gotskom Crkvom Sv. Martina Frajburg mnogo polaže na održivost i obnovljivost energije i životne sredine. To čini vrlo dosledno i sa velikim uspehom: kao „zeleni grad”, Frajburg je postao zapažen uzor širom sveta. Iako niste ekspert za energiju, poseta ovom gradu je uvek doživljaj. Čak i u onim retkim prilikama kada sunce ne sija.

Smeštaj

IBIS Budget Strasbourg Centre Gare

 Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

IBIS Budget Strasbourg Centre Gare je badžet hotel koji se nalazi u samom centru Strazbura, kod glavne železničke stanice. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i single krevet na sprat), sve imaju klima uređaje, besplatan wi-fi, kupatilo. U trokrevetnim sobama se nalazi bračni krevet i krevet na sprat namenjen za jednu osobu. Usluga je na bazi noćenja

 Sajthttps://www.accorhotels.com/gb/hotel-3183-ibis-budget-strasbourg-centre-gare/index.shtml

 Adresa13 Place de la Gare
67000 Strasbourg