RIM Nova godina 2020

Rim – Nova Godina 2020.

Novogodišnji aranžman za RIM

termin 29.12.2019. – 03.01.2020.

  • Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. Godine p.n.e. „Vecni grad“, „ Grad sedam brezuljaka“, „Prestonica sveta“… Ne propustite obilazak Koloseuma, posetu Vatikanu, espresso u Via Veneto… i obavezno bacite novcic u fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji ce Vam ostati u nezaboravnom secanju, pogotovo u novogodišnjoj noći!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 29.12.2019. BEOGRAD – RIM – Sastanak grupe u 15h na BAS stanici. Polazak u 15:30h. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju…

2.dan 30.12.2019. RIM – Očekivani dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativne poslepodnevne šetnje upoznajmo Rim sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku…Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Campo dei Fiori, Castel San Angelo… Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan 31.12.2019. RIM -TIVOLI – Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativne posete drevnom gradu Tivoliju i poseta čuvenoj vili d´Este koja je pod zastitom UNESCO-a u kojoj ćete uživati u predivnim vrtovima i fontanama (Fontana koja svira, sto fontana, pećine, vodopadi…), takodje i obići vilu čuvenog  Ippolita koji je sa svojih samo 10 godina postao kardinal…Nakon obilaska Tivolija povratak u Rim.  Slobodno vreme.. U predvečernjim satima mogućnost organizovanja  fakultativnog izleta „Rim noću i boemska četvrt Trastevere“. Slobodno vreme i priprema za doček Nove Godine. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

4.dan 01.01.2020. RIM – Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativne posete „sredjovekovnom gradu  ORVIETU“- malom mestu u središtu Italije. Udobno je smešten na jednom od brojnih Umbrijskih brda. Na samom vrhu brda nalazi se Gornji grad, koji je ujedno i istorijsko središte grada, dok su moderne četvrti smeštene ispod. Veliki  plato na kojem leži Orvieto rezultat je vulkanske erupcije i uzdiže se do visine od pedeset metara. Vulkanska zemlja Orvieta nekada je bila izrazito plodno tlo za vinograde pa su i arhitekti koji su radili na katedrali voleli odmoriti uz čašicu vrhunske kapljice.  Smatra se da je Orvieto u 9.v.p.n.ere bio važno političko i religijsko središte Etruščana. Brojni izvori spominju savez “Dvanaest gradova” Etrurije koji se sastajao svake godine u glavnom etrurskom svetilištu, Fanum Voltumnae, tj. Voltumne. Razgledanje grada sa vodičem. Slobodno vreme do povratka u Rim. Noćenje.

5.dan 02.01.2020. RIM – VATIKAN – Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete vatikanskim muzejima uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II ( 16. vek ), a njihove kolekcije se još uvek obogaćuju. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Slobodno vreme. Mogucnost fakultativnog obilaska najposećenije atrakcije u Rimu-Koloseumu koji krije interesantne price o rimskim imperatorima i borbama gladijatora.. Slobodno vreme do polaska za Srbiju.

6.dan 03.01.2020. BEOGRAD –  Planiran dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA REZERVACIJE DO 01.11.2019.

 Termin Putovanja  Hotel  Cena aranžmana  Specijalna cena
 29.12.2019. – 03.01.2020.  Hotel Romulus 3*  169 €   139 €

– plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja –

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
– smeštaj u hotelu 3* na bazi tri noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/3 sobama
– stručno vođstvo puta
– razgledanje po programu
– troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– stanični vaučer 50 rsd po osobi ( uplaćuje se u agenciji )
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
– individualne troškove putnika
– doplata za 1/1 60 eura (za sve 3 noći)
– fakultativne izlete
– Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu ( uvedena 01.01.2011., plaća se na  recepciji hotela za boravak u hotelima 2* I 3* – 4 eura po noćenju / po osobi , hotel 4* – 6 eura po noćenju/po osobi )

  FAKULTATIVNI IZLETI:

– Šetnja sa loklanim vodičem „Upoznajmo Rim“ 15 eura odrasli/10 eura deca do 12 godina – u cenu je uključen lokalni vodič na srpskom jeziku i slušalice
– Tivoli 25 eura odrasli/15 eura deca do 12 godina – u cenu je uključen prevoz, ulaznice i vodič
– Rim noću i boemska četvrt Trastevere 10 eura odrasli/7 eura deca do 12 godina
– Orvieto 25 eura odrasli/15 eura deca do 12 godina
– Vatikan 40 eura odrasli/30 eura deca do 12 godina – u cenu je uključena rezervacija, ulaznice, lokalni vodič i slušalice ( prijave prilikom uplate)

NAČIN PLAĆANJA:

– Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana

Opis i lokacija hotela:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

Hotel Romulus 3*  www.hotelromulus.com  nalazi se u širem centru Rima, u blizini se nalazi metro i autobuska stanica. Hotel poseduje 1/2 i 1/3 sobe, sa TWC,  TV-om , sefom, fenom, telefonom. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.