ATINA NOVA GODINA 2020 – 5 dana

ATINA Nova Godina 2020.
ATINA Novogodisnje putovanje

termin : 30.12 – 03.01.2020.

 

Atinska novogodišnja noć je jako čudna, na centralnom gradskom trgu naći će se samo stranci, jer Atinjani vole da dočekaju ponoć u svojim domovima. Tek oko 1 posle ponoći će izaći na ulice i onda ćete shvatiti da je ona večernja polutišina bila zatišje pred buru. Atina uvek  čeka spremna da vam pruži mnogo više od onoga što očekujete! Čudesna istorija, dnevna i noćna zabava, šoping, nova poznanstva, more… zatvorite oči i uživajte. Kad god da dođete, dobrodošli ste. Atina je uvek obasjana suncem i željno vas iščekuje.

Atina večna raskrsnica puteva, grad je do koga možete doći kopnom, nebom i morem. Kao takva, kroz celu istoriju se nalazila na udaru velikih sila. Nalazi se na  poluostrvu Atika i glavni je grad Grčke sa oko 4 miliona stanovnika. Predstavlja mamac za turiste koji žele da vide građevine iz “Zlatnog doba” kada je Atinom vladao Perikle, iz doba kad su se Sofoklove i Euripidove drame izvodile u veličanstvenom Dionisovom pozorištu. Akropolj po nekima je razlog zašto Atina i danas postoji i zašto, nakon dugih vekova propadanja i zaborava, ponovo blešti punim sjajem. Nova Godina 2018 !

1.dan (30.12.): Beograd – Atina

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda u popodnevnim časovima. Polazak iz Niša (Nais pumpa) u dogovoreno vreme. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja graničnih i carisnkih formalnosti i odmora.

2.dan (31.12.): Atina

Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, parlament, rezidencija, Olimpijski stadion, Cipio, Hadrijanov slavoluk, Zevsov hram, akademija, univerzitet, biblioteka… Smeštaj u hotel posle 14h. Popodne slobodno vreme za individualne aktivnosti, razgledanje ili posetu nekoj od mnogobrojnih grčkih taverni. Obavezno probajte tradicionalna jela- giros, suvlaki, musaka, fava, saganaki, a žedj ugasite uz ouzo, ili hladni Mytos. Odlazak na trg Sintagma za doček Nove godine u organizaciji grada Atine. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (01.01.): Atina

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativne izlete Akropolja i Glifade. Obilazak kompleksa Akropolj u pratnji stručnog vodiča. Nakon obilaska Akropolja odlazak autobusom do najpoznatijeg atinskog kupališta i dela grada – Glifada. Uživanje u zvucima talasa uz grčku kafu ili frape. Povratak u Atinu u popodnevnim satima i slobodno vreme. Posetite neki od mnogobrojnih barova na i u okolini trga Monastiraki, sa prelepim pogledom na Akropolj. Noćenje.

4.dan (02.01.): Atina

Doručak. Pakovanje kofera i slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska autobusa za Beograd oko 20h. Predlažemo vam da posetite mondenski kvart Atine-Plaku u kojoj se nalazi veliki broj suvenirnica, barova i tradicionalnih restorana kaoi kafana koja je sagrađena u doba Turaka, prošetate delom grada Kolonaki, ili se ”spustite” do Pireja, dela grada koji mnogi smatraju gradom za sebe, koji je ujedno i glavna luka iz koje saobraćaju brodovi ka svim grčkim ostrvima…U dogovoreno vreme polazak za Srbiju. Noćna vožnja…

5.dan (03.01.): Atina – Beograd

Dolazak na mesto polaska u popodnevnim satima.

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

149€

Za prijave i uplate avansa od min. 50€ do 09.11.2019. cena je 139€

 Za studente uz indeks do 09.11.2019. cena iznosi 129€

 

SMEŠTAJ:

Hotel MUSEUM 3*  se nalazi u centru Atine, na 750m udaljenosti od glavnog trga Omonia, prekoputa Nacionalnog Arheološkog muzeja. Ovaj hotel poseduje  1/2 i 1/3 sobe. Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa tuš kabinom, grejanje, klima uredjaj, sat TV. Besplatni Wi-Fi. CENTAR GRADA

Aranžman obuhvata:
-Prevoz turističkim visokopodnim autobusima (klima, audio/video, DVD)
-Smeštaj u hotelu Museum 3* u centru Atine, na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/3 sobama
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (20 € po osobi za sve vreme boravka)
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU

 

nova-godina-2017-feniks-tours

 

Nova Godina 2018, Nova Godina 2018, Nova Godina 2018,