PRAG Nova godina 2017

PARIZ -NOVA GODINA 2017.

Doček Nove godine u Pragu

6 dana, bus+hostel/hotel

FIRST MINUTE CENA 129EUR HOSTEL PLUS/199EUR HOTEL CITY CENTRAL 3*  DO 01.10.
NAKON 01.10. CENA SE POVEĆAVA ZA 20EUR

Period putovanja: 29.12.2016-03.01.2017.

Bogata istorija i arhitektura stara nekoliko stotina vekova… Prestonica Česke u svom najsjajnijem izdanju! Grad u kom se mešaju umetnički stilovi, gde možete da vidite prelepe fasade, spomenike kulture, da se super provedete i da ga zauvek zapamtite. Karlov most, astronomski sat Orloj, Starogradski trg, Trg Republike, Narodni muzej, Zlatna ulica, Narodno pozorište, Crkva Sv. Gospe od Tina, katedrala Sv. Vida, Hradčani..

Dan 1 (29.12.2016): Polazak autobusa sa parkinga preko puta “OTC Novi Beograd (Buvljak)”  u 18:00h. Upoznavanje u busu, euforija i dobra muzika… Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
Dan 2 (30.12.2016): Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Starogradski Trg, sat Orloj, katedrala Svete Gospe od Tina, crkva Svetog Nikole, jevrejska četvrt, katedrala Svetog Vida, Praški dvor i Zlatna ulica, spomenik Karlu IV, Karlov most. Smeštaj u hostel/hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.
Dan 3 (31.12.2016): Doručak. Fakultativni izlet u Drezden, “Firencu na Elbi” u Saksonskom trouglu. Obilazak palate Cvinger, opere Zemper, Državni muzej, Bogorodičina protestantska crkva. Povratak u Prag. Ceo grad u zlatnoj boji, odbrojavanje i ludilo na ulicama počinje. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.
Dan 4 (01.01.2017): Doručak. Fakultativan obilazak Plzena, svetski poznatog grada po čuvenom Plzenskom. Obilazimo: Veliku sinagogu, katedralu, muzej pivare (ulazak individualno, po želji). Povratak u Prag. Fakultativna vožnja brodom po Vltavi. Noćenje.
Dan 5 (02.01.2017): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Stvari stavljamo u autobus, a mi imamo slobodno vreme za kupovinu suvenira, aktivnosti po želji i opraštanje od “zlatnog grada“. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
Dan 6 (03.01.2017): Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

FIRST MINUTE CENA 129EUR HOSTEL PLUS/199EUR HOTEL CITY CENTRAL 3*  DO 01.10.
NAKON 01.10. CENA SE POVEĆAVA ZA 20EUR

Prilikom prijave plaća se avans od 50eur u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Druga rata se plaća u dinarskoj protivvrednosti najkasnije do 29.11.2016.

Opcije plaćanja:

  • Gotovinsko plaćanje
  • Plaćanje čekovima
  • Plaćanje preko računa
  • Plaćanje platnim karticama

Aranžman obuhvata:

  • kompletnu organizaciju i vođenje puta
  • 3 noćenja sa doručkom (buffet) u hostelu u višekrevetnim sobama 1/6 i 1/8 sa kupatilom ili 3 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu City Central 3* u 1/2 sobama
  • prevoz visokopodnim autobusima (A/C, audio/video oprema) na navedenim relacijama

Aranžman ne obuhvata:

  • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
  • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 24.12)
  • individualne troškove  u smeštaju i za vreme putovanja

Drezden

Drezden, grad koji sa ponosom nosi nadimak “Firenca na Elbi”. Bio je sravnjen sa zemljom u Drugom svetskom ratu, a izdigao se još mnogo lepši. Njegova tragedija i životna priča se desila u Drugom svetskom ratu kada su Britanci i Amerikanci izveli masovno bombardovanje grada u kojem je oko 80% grada uništeno. Drezden je poznat kao grad kulture i umetnosti, a najveća turistička atrakcija je zgrada opere Semperoper. Posetićemo i Zvinger, vrhunac barokne umetnosti sa kompleksom muzeja i galerija, „Vrata krune“ na ulazu u gradske zidine, Palata kulture, Plavo čudo- most preko Labe, Terasa Evrope sa pogledom na Labu. Grad su osnovali  Sloveni pod nazivom Drežďany, što je starolužičko-srpski naziv za stanovnike močvara, odnosno šuma na močvarnim riječnim obalama.

Plzen

Plzen se nalazi na 90km od prestonice Češke i poznat je kao „grad piva“. Bavarac Jozef Grol otvorio je 1842.godine fabriku piva. Pored čuvene fabrike, obići ćemo i katedralu svetog Bartolomeja, fontane na glavnom trgu, gradsku većnici, biblioteku…