PARIZ NOVA GODINA 2019

PARIZ NOVA GODINA 2019

PARIZ – MINHEN – PARIZ – BEČ

 28.12 – 04.01.2019.

8 dana / bus /hotel

Pariz Novogišnje putovanje

PARIZ NOVA GODINA -Pariz, jedna od najlepših i najznačajnijih svetskih metropola, najposećeniji je grad na planeti, čijim elegantnim avenijama i bulevarima godišnje prošeta gotovo trideset miliona turista. Njegovi najpoznatiji kvartovi i spomenici kao i čuveni kraljevski dvorci Luvr i Versaj su deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a.

Plan i program puta:

 1. dan (28.12.):  Beograd – Minhen

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda u popodnevnim časovima. Polazak iz Novog Sada u dogovoreno vreme ispred glavne autobuske stanice.Vožnja preko Madjarske i Austrije do Minhena sa usputnim pauzama.

2. dan (29.12.): Minhen

Stižemo u Minhen u prepodnevnim satima i pravimo pauzu od 9 sati za odmor, klopu i šetnju gradom. Preporučujemo da krenete sa nama u pešačku turu i upoznate sam centar Minhena: trg Karlsplatz, Neuhauser Str. – poznatu pešačku zonu, simbol grada – Frauenkirche katedralu, glavni gradski trg Marienplatz na kojem dominiraju stara i nova gradska većnica, čuvena Glockenspiel, zatim crkvu Sv. Petra, najstariju crkvu grada,  uništenu u bombardovanju Minhena tokom II svetskog rata, obnovljenu donacijama gradjana, sa čijeg se vrha pruža predivan pogled na ceo grad…Obavezno posetite Hofgarten, park u kome se nalazi zgrada bavarskog parlamenta i Engleski vrt, mesto u kome se žitelji Minhena kupaju, odmaraju i uživaju. Za ljubitelje sporta tu su Alianz arena, dom fudbalera minhenskog Bajerna, kao i Olimpijski stadion, sagradjen za potrebe letnjih olimpijskih igara 1972. godine. Po završetku šetnje, obavezno posetite ”Hitlerovu” pivnicu Hofbrojhaus i počastite se čuvenim bavarskim kobasicama i nemačkim pivom. Ostatak vremena do polaska za Pariz koristimo za stapanje sa mnogobrojnim turistima, uz kuvano vino na nekom od trgova i kupovinu suvenira. U večernjim časovima, nastavljamo put ka Francuskoj…

 3. dan (30. 12.):  Pariz – MontMartre

Dolazak u Pariz u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada sa stručnim vodičem: Trijumfalna kapija, Jelisejska polja, trg Konkord, trg Vandom, Les Invalides, kuća opere, trg Trokadero, latinski kvart, Notr Dam, Ajfelova kula… Po završenom razgledanju, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i upoznavanje ovog fascinantnog grada. Predlažemo vam fakultativnu večernju pešačku turu po MontMartru… Noćenje.

4. dan (31.12.): Pariz – Luvr – Krstarenje Senom

Slobodan dan ili  dan predvidjen za obilazak muzeja Luvr – fakultativno. Nakon obilaska Luvra sledi dnevna  fakultativna vožnja brodom po Seni.  Povratak u hotel i spremanje za najludju noć. Uveče odbrojavanje poslednjih minuta 2018. godine na najlepšoj aveniji Pariza, Jelisejskim poljima ili na Montmatru.  Noćenje.

 5. dan (01.01.):  Pariz – Diznilend

Krenite sa nama u obilazak Diznilenda (fakultativno) ili dan iskoristite za šetnju gradom i uživanje u pariskim bistroima. U večernjim satima fakultativni odlazak u neki od mnogih pariskih klubova/diskoteka. Noćenje.

 6. dan (02.01.):  Pariz – Versaj – Ajfelov toranj – Beč

Budjenje, pakujemo stvari i ubacujemo u bus. Sledi fakultativni izlet u VERSAJ, obilazak dvorca i muzeja. Upoznajte svet intriga u kome se nisu snašle mnoge istorijske ličnosti kao Luj XV, Luj XVI, Marija Antoaneta. Zašto je Luj XIV obožavao ovo mesto i učinio ga tako posebnim da i danas, samo šetajući tuda možete osetiti raskoš?  Povratak u Pariz i slobodno vreme za kupovinu suvenira… U večernjim časovima predvidjen je fakultativni obilazak Ajfelove kule, zaštitnog simbola Francuske prestonice koji pruža savršeni panoramski pogled na Pariz. Polazak za Beč nakon obilaska Ajfelovog tornja. Noćna vožnja.

7. dan (03.01.) :   Beč

Stižemo u Beč u prepodnevim časovima, gde se zadržavamo 9 sati. Panoramsko razgledanje grada: trg Marije Terezije, zgrada parlamenta, Rathausplatz, Stephansdom-najpoznatija gradska katedrala, muzejska četvrt, dvorac Belvedere, imperijalna palata Hofburg, dva preslikana muzeja jedan naspram drugog-Prirodnjački i muzej istorije umetnosti, najpoznatija šoping ulica Mariahilfer strase… Slušamo o poznatim Bečlijama, divimo se prelepoj baroknoj arhitekturi, sladimo Mozzart kuglama i Saher tortom…Slobodno vreme za kupovinu suvenira, šetnju glavnim gradskim ulicama, posetu dvorcu Šenbrun, letnjoj rezidenciji kraljevskih porodica Austrije ili čuvenom parku Prater. Predveče, nastavljamo put ka Beogradu…

 8. dan (04.01.):  Beč – Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima na mesto polaska.

 

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA ZA PARIZ NOVOGODISTE PUTOVANJE

219€ 209€ 

Za prijave i uplate avansa  od min. 50€ do 03.11.2018. cena je 199€.

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do  03.11.2018. cena iznosi 189€.


SMEŠTAJ:
HOTEL
 Ibis Budget 2+* – u širem centru Pariza. Hotel je udaljen 200 m od najbliže stanice gradskog prevoza. Prevozom se do užeg centra grada stiže za 20 minuta. Sobe su 1/2 i 1/3 (treći krevet na sprat).  Svaka soba ima svoje kupatilo. Hotel nudi mogućnost all-you-can-eat doručka.

Aranžman obuhvata:
-Prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema)
-Smeštaj u hotelu IBIS Budget 2*+ superior u Parizu / širi centar/ na bazi 3 noćenja u 1/3 sobama
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (10 evra po osobi po noći)
-Doručak (moguća je doplata za doručak u iznosu od 7€ po danu – podložno promeni i plaća se direktno u hotelu)
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU

Napomena:

– Ukoliko želite da vam obezbedimo doručak u hotelu, neophodno je da se o tom odlučite prilikom potpisivanja ugovora o putovanju. S obzirom da se često više od polovine putnika ne probudi za doručak  i preskoči ga, smatramo da možete pametnije iskoristiti novac.

PARIZ NOVA GODINA

paris-nova-godina-feniks-tours

PARIZ NOVA GODINA,PARIZ NOVA GODINA,PARIZ NOVA GODINA,PARIZ NOVA GODINA,PARIZ NOVA GODINA,PARIZ NOVA GODINA,PARIZ NOVA GODINA,PARIZ NOVA GODINA,PARIZ NOVA GODINA