TAJLAND – LETO 2017.

TAJLAND

        Avionom

Tajland

T A J L A N D 13 dana (11 noćenja) – avionom

POLAZAK: 10. jul i 12. avgust  POVRATAK: 22. jul i 24. avgust

 Cena putovanja po osobi: 599 €

Za ljubitelje aktivnog odmora
RAZGLEDANJE I LETOVANJE

13 dana (10 noćenja) / avionom

TAJLAND NOVA GODINA

Tajland oduvek važi za jednu od najmističnijih zemalja sveta. Mami svojom neistraženošću i posebnom istočnjačkom egzotikom. Turiste iz sveta privlače fantastični budistički hramovi i kraljevski dvorci, mudrost filozofije i usporenost života. Svi koji dodju, zaljubljuju se u tu zemlju jednom i zauvek. Na Tajland se dolazi i da bi se divilo neponovljivoj lepoti pejzaža izatkanih od zlatastog peska, bujnog zelenila, kao i tirkiznog neba koje se preslikava u moru… Takodje i da bi se spoznao nekadašnji život drevnih gradova ali i razotkrila za

Program putovanja

1. dan (10.juli i 12.avgust ) BEOGRAD – ISTANBUL. Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 18.15 sati. Let za Istanbul (TK 1084) u 20.20 sati. Sletanje u Istanbul u 23.05.

2. dan (11.juli i 13.avgust ) ISTANBUL – BANGKOK. Let za Bangkok (TK 68) u 00.40 sati. Sletanje u Bangkok u 14.15 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan (12.juli i 14.avgust ) BANGKOK. Doručak. Razgledanje grada autobusom. Bangkok je danas jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu. Bangkok je dugo vremena za vreme Kraljevstva Ajutaja, bio samo manja trgovacka luka na ušću reke Cao Praja. Nakon pada Ajutaje, godine 1768. postaje glavnim gradom kraljevstva U razdoblju od više od dva veka, Bangkok se razvio u političko, društveno i ekonomsko središte Tajlanda, pa i Indokine i cele Jugoistočne Azije. Njegov ga je uticaj u umetnosti, politici, modi, obrazovanju, razonodi, finansijskog i kulturnog centra doveo do statusa globalnog grada. Obilazak kraljevske palate sa hramom smaradnog Bude. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (13.juli i 15.avgust .) BANGKOK /PLOVECA PIJACA/. Dorucak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Plovecu pijacu U spletu kanala odvija se život i trgovina lokalnog stanovništva. Doživećete fascinantan tradicionalni still života u Jugoistočnoj Aziji i shvatite koliko je reka važna za život i trgovinu lokalnog stanovništva. Na uzanim kanalima je uvek velika gužva pa se možete naći ¨zarobljeni¨ u saobraćaju Pored kanala napravljeni su pijačni štandovi sa gomilama raznovrsnih suvenira i robe za turiste koje svakodnevno posećuju pijacu. Odlazak do Vrta ruza, prisustvovanje tradicionalnoj predstavi i odlazak na rucak u prekrasnom etno parku. Nocenje.

5. dan (14.juli i 16.avgust .) BANGKOK /AJUTAJA/. Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Ajutaju. Ukoliko želite da naučite istoriju Tajlanda, najbolji i najlakši način je da posetite Ajutaju koja se nalazi nekih 85 km severno od Bangkoka. To je stari grad koji čuva fascinantne ruševine koje i dalje stoje i uče nas istoriju Tajlanda.Od 1350. do 1767. godine Ajutaja je bila glavni grad i to je bio zlatan period Tajlandske istorije. Grad je podigao Kralj Utong koji je kasnije krunisan kao Kralj Ramatibodi I. Ajutaja je dala 33 Kraljeva i bila je glavni grad sve dok ga Burma nije osvojila. Kasnije su Tajlandjani uspeli da je povrate. Grad pamti mnogobrojna razaranja i ruševine koje se čuvaju i dan danas i pokazuju istojiju Tajlanda. Ruševine se mogu videti u Istorijskom Parku Ajutaja koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1991. god. Organizovana poseta hramovima i rucak u jednom od restorana. Noćenje.

6. dan (15.juli i 17.avgust.) BANGKOK – PATAJA. Doručak. Polazak autobusom za Pataju svetsko poznato letovaliste koje se nalazi na istocnoj obali Tajlandskog zaliva oko 160 kilometara jugoistocno od Bangkoka. Grad se prostire oko 15 kilometara uz obalu. Pataja je popularna ne samo zbog svojih plaža, noćnog života, zabave i šopinga, već i zbog velikog izbora najrazličitijih aktivnosti, od golfa i jahanja, do bandži džampinga, skijanja na vodi i vožnje kartinga. Noćenje.

7-12. dan (16-21.juli i 18-23.avgust 2016.) PATAJA. Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogucnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje.

13. dan (22.juli i 24.avgust ) PATAJA – BANGKOK – ISTANBUL. Doručak –lanč paket.. Transfer autobusom do aerodroma u Bangkoku u ranim jutarnjim satima. Let za Istanbul (TK 65) u 10.55 sati. Sletanje u Istanbul u 17.05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (TK 1083) u 18.45. Sletanje u Beograd u 19.25 sati.

INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJE “TAJLAND”:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

prevoz avionom na relaciji Beograd-istanbul-Bangkok-Istanbul-Beograd (sa presedanjem), transferi prema programu putovanja,

smeštaj u Bangkoku, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela)

i smeštaj u Pataji, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela),

obilasci po programu putovanja,

ulaznica za Kraljevsku palatu,

usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Istanbulu i Bangkoku, (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti ),

troskovi i usluga pribavljanja vize za Tajland,

napojnice za nošenje prtljaga na aerodromu i u hotelu, fakultativni izleti

kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. Plaćanje može biti gotovinsko, platnim karticama ili čekovima građana. Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima.

SMEŠTAJ Hotel u Bangkoku kategorije tri zvezdice poput hotela „Manhattan” www.hotelmanhattan.com Hotel u Pataji kategorije tri zvezdice poput hotela „Sunshine Garden” www.sunshinegardenhotel.com Agencija zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, kategorije tri zvezdice. Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.

FAKULTATIVNI IZLETI – Celodnevni izlet autobusom za Plovecu pijacu . Cena – 55 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Ploveca pijaca – hotel, obilazak uz pratnju lokalnog vodiča, prisustvovanje predstavi u Vrtu ruza kao i organizovan rucak u etno parku). – Celodnevni izlet autobusom za Ajutaju . Cena – 45 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Ajutaja – hotel, obilazak uz pratnju lokalnog vodiča “Panpa Inn Palace”, rucak u jednom od restorana). Cene lokalnih izleta u Pataji se kreću od 25 evra do 80 evra, u zavisnosti od izleta i broja prijavljenih učesnika. Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedenii uz korigovanje cene). Organizator faklutativnih izleta u Bangkoku i Pataji je lokalna agencija.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE – Viza za Tajland se može pribaviti posredstvom agencije. Potrebno je dostaviti pasoš, jednu fotografiju za pasoš (3.5 x 4.5 cm), najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. Taksa za tajlandsku vizu je 60 evra, a usluga pribavljanja vize je 1000 dinara. Sve informacije o uslovima pribavljanja vize mogu se dobiti u poslovnici  – Rezervacija hotela se vrši po uplaćenoj akontaciji od 30%, a konačna potvrda se dobija u roku od dva dana od uplate akontacije. -Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu. – Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja -Mole se putnici da obavezno provere tačno vreme leta dva dana pre polaska Agencija l preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. OPŠTE INFORMACIJE Povrsina – 513.000 km². Glavni grad – Bangkok oko 6,7 miliona; stanovnistvo – oko 59 miliona stanovnika (Tajlandjani 75%, Kinezi 14%, i oko 11% su uglavnom Malajci, Kmeri, Indijci). Veroispovest – oko 95% budisti, muslimani oko 4%, i oko 1% su konfučijanci, taoisti, hrišćani, hindusi. Zvanični jezik – tai (thai); lokalno vreme – plus 5 sati u odnosu na vreme u Srbiji; valuta – novčana jedinica je tajlandski bat (THB). 1 EUR = 39.5053 THB. Klima – Tajland ima tropsku klimu (prosečna dnevna temperatura u toku cele godine je oko 31 stepen, noćna oko 23 stepena, dok je prosečna temeperatura mora oko 28 stepeni). Telefon – mreže Telekom Srbija , Telenor i VIP imaju roming. Telefonski kod za Tajland je 00 66.

OPŠTE NAPOMENE – Agencija zadržava pravo da, u sličaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa. – Putnik Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putniku na teritoriju Tajlanda zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa. – U okviru razgledanja, navedenih u programu putovanja, zbog ograničenog vremena, nisu predvidjene posete ni obilasci enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. – Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Putnik Travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili kradju tokom trajanja putovanja

Smeštaj u hotelima

 

 

 

OPŠTE INFORMACIJE – TAJLAND

POVRŠINA

514.000 km2

BROJ STANOVNIKA

68 miliona

GLAVNI GRAD

Bangkok

DRŽAVNO UREĐENJE

Ustavna monarhija

VALUTA

1 $ = THB 30,57,  1E =THB 40,78

JEZIK

Taiski 

RELIGIJA

Budizam

VREMENSKA ZONA

+ 6 h u odnosu na Beograd

VOŽNJA

levom stranom

KLIMA Klima je tropska.  Jutarnje temperature su oko 23 – 24 C stepeni a dnevne više od 30 C stepeni. Vlažnost je prilično visoka. Dešava se da poneka padne kratkotrajna kiša. Preporuka za oblačenje: isključivo letnja garderoba.
VIZA Potrebno je dostaviti važeći pasoš, 2 fotografije (kao za pasoš) i popunjen formular (dobija se u agenciji) najkasnije 20 dana pre putovanjaCena vize je 60 €

C