Tarvisio

resizedimage18089-tarvisiologo300Tarvisio se nalazi u dolini Val Canale na 754 m/nv na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije. Lokalnim putem od Kranjske Gore ima 15 minuta voznje. Grad je bio domaćim Zimske Univerzijade 2003. Na ovom skijalištu su vožene i spust i superveleslalom trke FIS Svetskog kupa. Poznat je i po velikoj robnoj pijaci, mestu snadbevanja i mnogih domaćih vlasnika butika.Skjaliste se nalazi na samom rubu gradica Tarvisia. Konfiguracija terena deli skijaliste na dva dela koja su povezana sa kraćim četverosedom i po dve vezne ski staze.

Prvi deo skijalista, bliže gradu, nalaslanja se na vrh Monte Florianca. U podnozju se nalazi nekoliko kraćih četveroseda, žičare tipa sidro i što je zanimljivo – četiri natkrivene pokretne trake, koje opslužuju više paralelno postavljenih staza blage konfiguracije, pogodnih za vežbanje i početnike. Na vrh vozi moderan četverosed sa haubom. Tamo se nalazi veoma lepa crvena staza, nekoliko blažih staza, koje opslužuje jedan četverosed, dvosed i opet „traka“. Spust prema dolini čine dve varijante crvenih staza.

Drugi deo skijališta je naslonjem na Monte St.di Lussari, gde vozi moderna gondola, i čine ga samo dve, ali kvalitetne staze. Na samom vrhu se nalazi prelep manastir uz pejzaž kao iz neke bajke. Tu se nalazi i odlična crveno-crna staza, skrivena i slabo posećena, koju opslužuje još jedna gondola i gde se može pošteno naskijati.
Od manastira prema dolini spušta se poznata ski staza „Di Prampero“, dužine nešto preko 4 km. Staza je odlično pipremljena, pa čak i kada je dosta toplo staža drži celom dužinom. Ova staza je stvarno fenomenalna, pa na skijalište vredi doći jedan dan samo zbog ovog spusta. Staze na oba vrha vode po samom grebenu, pa su skoro celom dužinom ograđene, ali zato pružaju prelep pogled na okolinu.

Za vikend ili jednodnevno skijanje definitivno vredi obići Tarvisio i to po mogucnosti u januaru, februaru i početkom marta, kada su uslovi za skijanje u ovom ski centru izvanredni.

Mapa ski centra TarvisioKARAKTERISTIKE SKI CENTRA

Skijalište opslužuje 12 ski instalacija, od čega:
– 2 gondole i
– 7 sedežnica.

Ima ikupno 32 km ski staza od čega:
– 10 km plavih,
– 16 km crvenih i
– 6 km crnih.

Treba pomenuti i izvanredne uređene terene za nordijsko skijanje.

GERLIZEN & TARVISIO – Velden am Worthersee

Austrija    &     Italija   

Priuštite sebi puna tri dana vrhunskog provoda i zabave u ovom jedinstvenom SkiBusovom produženom ski vikend programu. U svega tri dana imaćete priliku da skijate u dve države i to jedan dan u Italiji u skijalištu Tarvisio i dva dana u Austriji u ski centru Gerlitzen. Ostatak vremena ćete provoditi boraveći u austrijskom Monte Karlu, u prelepom gradiću Velden, koji se nalazi na, aristokratkim duhom okićenim obalama fascinantnog jezera Worthersee.

 

 

First minute SkiBus ponuda:

Vrsta apartmana

15.02. – 17.02.2014.

Soba za šest osoba

209

Soba za pet osoba

219

Soba za četiri osobe

225

Soba za tri osobe

229

Soba za dve osobe

235

 

PROGRAM  PUTOVANJA:

1. dan.
Polazak iz Beograda u 22:00. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.
2. dan.
– Dolazak u italijanski ski centar Tarvisio.
– Priprema i spremanje za skijanje, podela skipasa i celodnevno skijanje u skijalištu Tarvisio.
– Nakon završetka skijanja, sledi put do smeštajnog objekta koji se nalazi u Veldenu, na obalama jezera Worthersee. Smeštaj u odgovarajuće sobe i apartmane.
– Slobodno vreme koje je najbolje iskoristiti za šetlju aristokratskim gradićem Veldenom i dugim promenadama na obalama jezera Worthersee.
3. dan.
– Doručak u hotelu.
– Spremanje za skijanje i polazak na drugi skijaški dan. Vožnja do gondole u ski centru Gerlitzen.
– Celodnevno skijanje u ovom skijalištu.
– Nakon skijanja, povratak u hotel.
– Organizacija velike ski žurke u baru hotela.
4. dan.
– Pakovanje i napuštanje soba i apartmana, te odlaganje stvari u odgovarajuću zajedničku prostoriju ili sobe koje su za to odvojene. U slučaju da nema novih gostiju i hotel bude u mogućnosti da nam dozvoli ostanak u sobama do večernjih sati (nakon povratka sa skijanja) putnici će stvari ostaviti u svojim sobama.
– Doručak u hotelu.
– Prevoz do skijališta Gerlitzen i  skijanje do samog kraja rada skijališta.
– Povratak u hotel. Raspremanje i priprema za put.
– Polazak za Srbiju oko 19:00.
5.dan. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

Aranžman obuhvata:
– Prevoz na relaciji Beograd – Velden – Beograd i sve neophodne transfere na skijalita Tarvisio i Gerlitzen.
– Jednodnevni skipas za italijansko skijalište Tarvisio.
– Dvodnevni skipas za austrijski ski centar Gerlitzen.
– Dva noćenja sa doručkom u izabranim sobama i apartmanima Pansiona Cap Worth. Posteljina ulazi u cenu.

Za decu od 3 do 6 godina i one koji ne koriste skipas, cena paketa se umanjuje za 80 evra. Za decu mlađu od 3 godine cena paketa se umanjuje za 150 evra, a za decu rođenu u periodu 1999-2007 za 25 evra.

Aranžman ne obuhvata:
– boravišnu taksu koja po osobi iznosi 4 evra za sve dane boravka i koja se plaća direktno na recepciji.
– putno osiguranje sa ski rizikom (SkiBus preporučuje kupovinu osiguranja)
– individualne troškove putnika
– ukoliko ne želite da nosite sopstvene peškire moraćete iste da rentirate i to za 0,8 evra dnevno za male i 1,5 evra dnevno za velike peškire. Preporučujemo da nosite sopstvenu posteljinu i peškire.
– oni koji to žele, mogu doplatiti večeru i/ili ručak u samom hotelu, koji iznosi 6,40 evra.

Uslovi i način plaćanja:
Gotovinsko plaćanje:
50% prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pre početka aranžmana.
Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod  gotovinskog načina plaćanja.
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.