TORINO i ZENEVA NOVA GODINA 2019.

NOVOGODISNJI ARANZMAN – TORINO ,ZENEVA – NOVA GODINA 2019

5 DANA / 2 NOĆENJA AUTOBUSOM

TERMIN PUTOVANJA: 29.12.2018. – 02.01.2019.

ASTI – TORINO – MON BLAN – ŠAMONI – ŽENEVA

Postoje gradovi koji nas osvoje na prvi pogled. Kao da smo tu već nekada bili, kao da se vraćamo poznatim ulicama, kao da želimo tu zauvek da ostanemo. I postoje gradovi koje otkrivamo polako, koji dozvoljavaju da budu otkriveni polako, otvarajući se u nepreglednim trgovima, malim skrivenim uglovima, dugim ulicama, otmenim građevinama. Gradovi koji dostojanstveno pokazuju svoju lepotu. I kada prvi put dođete u Torino, grad vas neće nametljivo osvojiti lepotom i neobičnošću tipičnih italijanskih gradova. Otmeno, onako kako to umeju samo nekadašnje prestonice, kraljevskog držanja, pokazaće vam svoja bogatstva, ako poželite da ga zaista upoznate. I mada je milionski grad multikulturalnog karaktera, ne pulsira onim užurbanim ritmom velikih evropskih metropola. I onako, kako polako i bez žurbe najbolje upoznajemo neku osobu, isto tako polako počinjemo da istražujemo jedan grad. Za to postoji puno načina, ali gradove je najbolje osetiti koračajući njihovim ulicama, udišući tipične mirise, osluškujući zvukove koji, mada slični u svakom velikom gradu, ipak su tako drugačiji. Osamnaest kilometara arkada, koji datiraju iz 1500.godine, izgrađene su da bi omogućile nesmetanu šetnju kralja i njegove pratnje. Jedan poseban doživljaj grada koji vam omogućava da šetate i po kišnom danu, ukrštajući se sa trgovima i aristokratskim zgradama kojima je ovaj grad bogat. I dok zagledate izloge i provirujete u barove, ne možete, a da odmah ne primetite nešto što čini njegovu srž: prodavnice čokolade. Ukrašene kao da su ih sređivali najbolji modni dizajneri, mame vas izgledom, dekoracijom i mirisima koji se prepliću i ostavljaju vas neodlučnima prilikom izbora pravog mesta u kome ćete uživati u poslasticama.

PROGRAM PUTOVANJA NOVA GODINA 2019

Program putovanja:

  1. DAN (Subota 29. Decembar) Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

 

  1. DAN (Nedelja 30. Decembar) ASTI – TORINO Dolazak u ASTI u prepodnevnim satima. Sledi kraći, organizovani obilazak grada uz razgledanje: katedrala Uspenja Presvete Bogorodice iz 14. veka, Glavni trg sa Gradskom kućom, Trajanov toranj iz 13. veka, Krstionica… Slobodno vreme za individualne aktivnosti (2 sata). Nastavak putovanja do TORINA. Smeštaj u hotel u regiji grada. Odmor. Noćenje.

 

3. DAN (Ponedeljak 31. Decembar) MON BLAN – ŠAMONI – ŽENEVA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (8h-20h) ka  živopisnim predelima Alpa… Putovanje preko Aoste i kroz tunel Mon Blan koji spaja Italiju sa Francuskom. Nakon prolaska tunela odvojićemo se do čuvenog i ekskluzivnog francuskog ski centra ŠAMONI. Po dolasku sledi slobodno vreme (2 sata) za uživanje u jedinstvenom ambijentu sa pogledom na masiv Mon Blan. Nastavak putovanja preko Francuske ka Švajcarskoj. Dolazak u ŽENEVU u ranim popodnevnim satima. Panoramski obilazak grada uz razgledanje: Jezerska promenada sa luksuznim hotelima (Grand Casino, Wilson…), monument austrijskoj carici Elizabeti, Engleski vrt sa Cvetnim satom, kompleks Ujedinjenih Nacija sa „slomljenom stolicom“, monument 

Brunsvik… Nastavak razgledanje grada pešice sa šetnjom kroz najstariji deo Ženeve u kojem se nalazi prelepa gotska katedrala Sv. Petra. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Ženeve ka Torinu u 16h. Dolazak u hotel oko 20h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 21.30h fakultativni transfer autobusom na DOČEK NOVE GODINE koji se tradicionalno organizuje na trgu San Karlo. Doček uz koncert i zabavu. Polazak autobusa ka hotelu u 01.00h. Noćenje.

 

  1. DAN (Utorak 1. Januar) TORINO… Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Polazak u 11h ka centru Torina. Organizovano razgledanje grada: trg Karlo Feliće sa lepim vrtom koji predstavlja jednu od najlepših zelenih oaza istorijskog centra grada; trg San Karlo – elegantan i raskošan sa baroknim palatama i crkvama bliznakinjama; Via Roma – trgovačka zona grada; trg Kastelo sa Kraljevskom palatom – nekadašnje sedište moći dinastije Savoja; palata Madama – kraljičina palata sa prelepo dekorisanom čeonom fasadom; Mole Antonelijana – jedan od najupečatljivijih simbola Torina sa veličanstvenom kupolom i slavnim „letom brojeva“ (preporuka je da se popnete na vrh kupole i da uživate u spektakularnom pogledu na grad); trg Solferino sa mističnim legendama o vratima magije… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske…

 

5. DAN (Sreda 2. Januar)  Dolazak u Novi Sad/Beograd u ranim popodnevnim satima. Kraj putovanja

CENA ARANZMANA:

1

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

  • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
  • Administrativnom zabranom na platu – 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2019.
  • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA

OPIS SMEŠTAJA: tačno ime hotela i njegova lokacija, biće objavljeni 7 dana pre putovanja 

Hotel 3*** u regiji Torina

Hoteli iz naše ponude se nalaze u regiji grada Torina, maksimalno udaljeni od Torina do 40 km. Hoteli poseduju standardne sadržaje koji odgovaraju „budžet“ kategoriji hotela sa  3*** u Italiji: recepcija otvorena 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, salon za posluženje doručka, aperitiv bar… Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, centralno grejanje, TV Sat. Doručak se poslužuje tipa kontinentalnog „buffet“-a – samoposluživanje i sastoji se od slanog (salama i sir) i slatkog dela (puter, džem) sa napicima. Doručak je kao što je to i uobičajeno u Italiji dosta slab i jednoličan