MAGIČNA TOSKANA Nova Godina 2019

 Nova Godina 2019 – PUTOVANJE U TOSKANU !

MAGIČNA TOSKANA NOVA GODINA 2019 – 2 nocenja

TOSKANA

Bolonja – Firenca – Cinque Terre

6 DANA/BUS/HOTEL 

29.12 – 03.01.2019.

PROGRAM PUTOVANJA:

Plan i program puta:

1. dan (29.12.) : Beograd

Sastanak grupe i polaza autobusa iz Beograda u popodnevnim časovima. Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2.  dan (30.12.): Bolonja

Dolazak u Bolonju u prepopodnevnim časovima, nakon čega sledi obavezna tehnička pauza od 10 sati. Slobodno vreme upotpunićemo razgledanjem grada uz pratnju vodiča. Staro gradsko jezgro, Veliki trg okružen katedralom Sv. Petronija, petom najvećom crkvom u svetu u koju staje i do 30.000 ljudi, Gradskom kućom izgradjenom u 14. veku i palatom Podesto, koja datira iz 13. veka, zatim tornjevi Azineli i Garisenda, dva simbola grada Bolonje, Neptunova fontana, zgrada starog univerziteta. Slobodno vreme za šetnju gradom i uživanje u poznatom gastronomskom specijalitetu Bolonje-špageti bolognese. U popodnevnim časovima nastavljamo put do mesta Montekatini terme. Smeštanje u hotel. Noćenje.

3. dan (31.12.): Montekatini Terme – Firenca

Slobodan dan za individualne aktivnosti, a za popodne časove vam predlažemo fakultativni izlet na doček Nove godine u Firenci, glavnom gradu Toskane, mesto koje je u srednjem veku bilo kolevka italijanske renesanse. Istorija koju su stvarali Mikelandjelo, Leonadro Da Vinči, Botičeli. Upoznaćete raskošne palate porodice Mediči, šetati pored reke Arno, slikati se i piti kafu na trgu Duomo, očaraće vas Mikelandjelov David, uživaćete u pogledu na most Vekio. Trg Svetog Marka, palata Piti, stadion Artemio Franki su samo neke od mnogobrojnih znamenitosti koje ovaj neodoljivi grad ima da ponudi. Nakon razgleda grada, ostavljamo dovoljno vremena za uživanje u novogodišnjoj energiji i bojama ovog magičnog grada. Povratak u Montekatini nakon dočeka. Noćenje.

4. dan (01.01.) : Montekatini Terme – Cinque Terre

Prvi dan nove godine iskoristite u sumiranju utisaka i odmoru u Montekatiniju, jednoj od najlepših banja Italije ili vam preporučujemo celodnevni fakultativni izlet u nacionalni park Cinque Terre. Vožnja do mesta La Spezia, gde se ukrcavamo na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sklopu nacionalnog parka Cinque Terre. Pet sela, pet priča, pet doživljaja objedinjenih pod zajedničkim nazivom – pet zemalja, Cinque Terre. Monterosso al Mare je najsevernije naselje sa prostranom plažom, a čitava oblast oko naselja poznata je po limunu i čuvenom belom vinu i maslinama. Najvažniji spomenik je crkva Svetog Jovana Krstitelja. Varnazza je maleni dragulj, čiji šarm najbolje dolazi do izražaja prilikom šetnje uskim ulicama prema luci, gde se sa jedne strane luke nalazi stenoviti rt sa starim dvorcem i ukoliko odlučite da se popnete, bićete nagradjeni najlepšim pogledom na Varnazzu i okolinu. Corniglia se nalazi u samom središtu parka, te je za razliku od ostalih naselje sa tri strane okruženo vinogradima, a sa jedne se strmo spušta prema moru i ovde se i dalje može uživati u pravom mediteranskom duhu. Manarola koja je prema nekim podacima najstarije naselje unutar parka, zajedno sa crkvom San Lorenzo. Posebna atrakcija je pešačka staza Via dell Amore (staza ljubavi) koja povezuje Manarolu i Riomaggiore. Riomaggiore se spušta prema moru u obliku amfiteatra, a selom dominira crkva svetog Jovana Krstitelja i dvorac iz 13. veka. Kada se umorite od pešačenja i razgledanja ovih bajkovitih sela možete se odmoriti na nekoj od prelepih plaža uz čašu Sciacchetra, čuvenog vina koja se pravi od tri vrste groždja i ima boju i ukus meda. Obilazak i zadržavanje u selima je individualan, a svako od putnika dobija voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. U dogovoreno vreme povratak iz La Spezie prema Montekatiniju. Noćenje.

5. dan (02.01.): Montekatini Terme – Venecija – Beograd

Odjavljivanje iz smeštaja u ranim jutarnjim časovima i polazak za mesto Punta Sabioni. Nakon čega sledi fakultativna vožnja brodom do Trga sv. Marka u Veneciji. Šetnja prelepom Venecijom i fotografisanje Duždeve palate, mosta Uzdaha, bazilike Sv. Marka, mosta Rialto. Preporuka: probajte najbolji sladoled na svetu u najromantičnijem  gradu uz vožnju gondolom po kanalima Venecije. Slobodno vreme u Veneciji u trajanju od 8 h. U večernjim satima nastavljamo put ka Beogradu. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

6. dan (03.01.): Beograd

U jutarnjim časovima stižemo u Beograd.

CENA ARANŽMANA

189€ 

Za prijave i uplate avansa  od min. 50€ do  cena je 179€

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti cena iznosi 169€.


SMEŠTAJ: 

Hotel Zenith 3* ili sl. se nalazi u centru Montekatinija na 200m udaljenosti od centralne železničke stanice. Hotel je moderno opremljen i svaka soba poseduje zasebno kupatilo, TV, besplatan WI-Fi u zejdničkim delovima hotela, klimu, radni sto. Doručak je na bazi švedskog stola i uključen je u cenu aranžmana.

Aranžman obuhvata:
-Prevoz turističkim autubusom (audio, video A/C)
-Smeštaj u hotelu 3* u Montekatiniju u 1/3 i 1/4 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (buffet)
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (20 € po osobi za sve vreme boravka)
-Gradsku komunalnu taksu – 5€ po osobi po noći (plaća se na destinaciji)
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU

 

toskana-nova-godina-iz-kraljeva-feniks-tours

NOVA GODINA IZ KRALJEVA,NOVA GODINA IZ KRALJEVA,NOVA GODINA IZ KRALJEVA,NOVA GODINA IZ KRALJEVA,NOVA GODINA IZ KRALJEVA,NOVA GODINA IZ KRALJEVA,NOVA GODINA IZ KRALJEVA,NOVA GODINA IZ KRALJEVA,NOVA GODINA IZ KRALJEVA,NOVA GODINA IZ KRALJEVA,NOVA GODINA IZ KRALJEVA,NOVA GODINA IZ KRALJEVA,NOVA GODINA IZ KRALJEVA