BUKUREST – TRANSILVANIJA NOVA GODINA 2020

Nova Godina 2020 . – BUKUREST – Transilvanija

Termin  putovanja : 30.12.2019. – 03.01.2020.

 

Vratite se u vreme okrutnog vladara Vlada Cepeša, po kome su snimani mnogobrojni filmovi i koji je postao simbol vampirizma. Obiđite njegov dvorac i prelepi dvorac Peleš, u kome je živela kraljevska porodica. U vreme kada je sazidan bio je najmoderniji dvorac Evrope – centralni sistem za usisavanje, lift, crveni tepisi…

Planinski gradić Brašov, naše odredište na putovanju je polazna tačka bekpekera koji obilaze Transilvaniju. Stare obojene fasade, čist centar grada, mnogobrojni mladi turisti i mnogobrojne mogućnosti za izlazak su učinile da Brašov postane nezaobilazna tačka i najbitniji grad na ovoj turi. Crna crkva, Šei kapija, Crna i Bela kula, žičara do vrha brda, Strada Sfori – jedna od najužih ulica u Evropi!

Smeštaj u hostelu, u centru grada u višekrevetnim sobama ili u hotelu u dvokrevetnim sobama.  Imaćete priliku da se sretnete i družite sa mnogobrojnim mladim putnicima iz Nemačke, Australije, Novog Zelenda, USA, Kanade, Skandinavije, Rusije koji su došli da se uvere u legendu o grofu Drakuli!

Bukurešt koga mnogi nazivaju istočni Pariz, jedan je od najlepših gradova Evrope. Po ulasku u grad, ne možete izbeći utisak da se radi o pravom megalopolisu, sa ogromnim bulevarima, prostranim ulicama, veličanstvenim parkovima i fantastičnim gradjevinama u francuskom i italijanskom stilu. Gradjevine po kojima je Bukurešt poznat su: Trijumfalna kapija, izgradjena po uzoru na istovetnu imenjakinju u Parizu, Rumunski ateunum i Palata pravde, kao i nekadašnja kraljevska palata, koja je danas pretvorena u Muzej umetnosti. Palata Parlamenta je posebna priča za sebe, svojom veličinom i impozantnošću nikoga ne ostavlja ravnodušnim i sama pomisao da je to monumentalno zdanje nastalo u vreme vladavine jednog od najbrutalnijih komunističkih vodja, Nikolajea Čaušeskua, daje ovoj zgradi jednu mračnu notu.

 

 

Transilvanija Nova Godina - turisticka agencija Feniks iz Kraljeva