BUKUREST – TRANSILVANIJA NOVA GODINA 2019

Nova Godina 2019 . – BUKUREST – Transilvanija

Termin  putovanja : 30.12 – 03.01.2019.

5 dana / bus / hotel + doručak

 

Vratite se u vreme okrutnog vladara Vlada Cepeša, po kome su snimani mnogobrojni filmovi i koji je postao simbol vampirizma. Obiđite njegov dvorac i prelepi dvorac Peleš, u kome je živela kraljevska porodica. U vreme kada je sazidan bio je najmoderniji dvorac Evrope – centralni sistem za usisavanje, lift, crveni tepisi…

Planinski gradić Brašov, naše odredište na putovanju je polazna tačka bekpekera koji obilaze Transilvaniju. Stare obojene fasade, čist centar grada, mnogobrojni mladi turisti i mnogobrojne mogućnosti za izlazak su učinile da Brašov postane nezaobilazna tačka i najbitniji grad na ovoj turi. Crna crkva, Šei kapija, Crna i Bela kula, žičara do vrha brda, Strada Sfori – jedna od najužih ulica u Evropi!

Smeštaj u hostelu, u centru grada u višekrevetnim sobama ili u hotelu u dvokrevetnim sobama.  Imaćete priliku da se sretnete i družite sa mnogobrojnim mladim putnicima iz Nemačke, Australije, Novog Zelenda, USA, Kanade, Skandinavije, Rusije koji su došli da se uvere u legendu o grofu Drakuli!

Bukurešt koga mnogi nazivaju istočni Pariz, jedan je od najlepših gradova Evrope. Po ulasku u grad, ne možete izbeći utisak da se radi o pravom megalopolisu, sa ogromnim bulevarima, prostranim ulicama, veličanstvenim parkovima i fantastičnim gradjevinama u francuskom i italijanskom stilu. Gradjevine po kojima je Bukurešt poznat su: Trijumfalna kapija, izgradjena po uzoru na istovetnu imenjakinju u Parizu, Rumunski ateunum i Palata pravde, kao i nekadašnja kraljevska palata, koja je danas pretvorena u Muzej umetnosti. Palata Parlamenta je posebna priča za sebe, svojom veličinom i impozantnošću nikoga ne ostavlja ravnodušnim i sama pomisao da je to monumentalno zdanje nastalo u vreme vladavine jednog od najbrutalnijih komunističkih vodja, Nikolajea Čaušeskua, daje ovoj zgradi jednu mračnu notu.

 

Plan i program puta:

1. dan (30.12.) : Beograd – Bukurešt

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda u popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Srbiju i Rumuniju sa usputnim pauzama.

2. dan (31.12.): Bukurešt

Dolazak u Bukurešt u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Palata pravde, Palata Parlamenta, mnoštvo crkava i zgrada koje datiraju iz 19. veka… uživamo u čarima grada koga mnogi nazivaju istočni Pariz, zbog pojedinih znamenitosti koji neodovljivo podsećaju na ”Grad svetlosti”. Slobodno vreme za šetnju najužim centrom grada do 13h i upoznavanjem sa uličicama prepunih barova i kafića…  Smeštaj u hotel oko 14h. Slobodno popodne i pripreme za doček Nove godine na nekom od trgova i diskoteka. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

3. dan (01.01.): Bukurešt

Budjenje. Individualno razgledanje centra grada u kojem se nalaze Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata, Kraljevska zadužbina, zdanje Senata, crkva Kreculesku. Slobodan dan za šoping, šetnju i individualne akivnosti. Repriza Nove godine. Noćenje. 

4. dan (02.01.): Brašov – Bran

Nakon budjenja pakujemo stvari, stvaljamo ih u autobus i napuštamo hotel. Polazak za Brašov u prepodnevnim časovima. Dolazak u Brašov i slobodno vreme za odmor, šetnju i upoznavanje grada. Preporučujemo posetu najvećoj znamenitosti Brašova – protestantske Crne crkve, koja je najveća gotska crkva izmedju Carigrada i Beča. Možemo vam ponuditi  fakultativni izlet za Bran i dvorac grofa Drakule, jedan od najlepših dvoraca u Istočnoj Evropi. Nakon obilaska povratak busa u Brašov. Slobodno vreme do polaska autobusa za Beograd u popodnevnim satima. Noćna vožnja.

5. dan (03.01.): Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima i sa osmehom na licu planiramo sledeće  putovanje.

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

Hotel Ibis – 109€ 99€ 

Za prijave i uplate avansa  od min. 50€ do 03.11.2018. cena je 89€.

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 03.11.2018. cena iznosi 79€.


Hotel Hello  – 119€ 99€   Popunjen!

Za prijave i uplate avansa  od min. 50€ do 01.10.2018. cena je 89€.

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 01.10.2018. cena iznosi 79€.

 


SMEŠTAJ: 

HOTEL  Hello 2*+ nalazi se u  širem centru grada nadomak glavne železničke stanice. Od starog grada udaljen je 3km, najbliža stanica gradskog prevoza nalazi se na 150m od hotela. Hello je moderan i komforan hotel. Svaka soba poseduje, tuš, wc, Flat TV. Sobe su 1/2 , 1/2 +1 (treći krevet je pomoćni). Hotel je povezan sa centrom Bukurešta direktnim prevozom  kojim se za 10 minuta stiže do strogog centra grada. Doručak je uključen u cenu smeštaja.

Aranžman obuhvata:
-Prevoz  turističkim autobusom (audio, video, klima)
-2 noćenja u hotelu Hello 2*+ u Bukureštu u 1/3  sobama ili u hotelu Ibis 3* u centru Bukurešta u 1/3  sobama na bazi noćenja sa doručkom
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (20 € po osobi za sve vreme boravka)
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU

 

Transilvanija Nova Godina - turisticka agencija Feniks iz Kraljeva