VROCLAV – NOVA GODINA 2019

VROCLAV – NOVOGODIŠNJE PUTOVANJE – 29.12./03.01.2019. – 85 Eura

Doček Nove godine  Vroclav

Dočekajmo najluđu noć na najluđi način –  poljski način!

Vroclav je četvrti grad po veličini u Poljskoj. Prostire se sa obe strane reke Odre, a kroz grad protiče ukupno pet reka: Odra i njene 4 pritoke: BistricaOlavaSleza i Vidava. Pre Drugog svetskog rata u gradu je postojalo 303 mostova, ali sada se nalazi samo oko 220. Vroclav je uprkos vojnom razaranju u Drugom svetskom ratu (70% građevina) sačuvao veliki broj starih građevina ili u originalnom obliku ili su rekonstruisane posle rata. Među značajnije objekte u gradu spadaju: gotička gradska većnica na vroclavskom trgu, gotičke crkve: Katedrala svetog Jovana Krstitelja, Crkva svetog Krsta, Crkva presvete Bogorodice; barokna skupina građevina Vroclavskog univerziteta, Stogodišnja hala na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine, nova Hala tržnice. 

Grad mostova, patuljaka, šarenih zgrada, turistički neistražen, energičan, grad studenata, mesto gde ćemo kreirati najbolji provod u novogodišnjoj noći! Hiljade pešaka, užurbanih ljudi, automobila… “Srce” grada kuca ubrzano naročito kada je pun mladih ljudi!

Biti u Vroclavu, a ne popiti kriglu hladnog piva iz pivnica koje se nalaze u centru grada je velika šteta. Jedna od najpoznatijih pivnica je ”Svidnicka” u kojoj se skupljamo i započinjemo priču ovog grada. Prvi utisak je svima bio da nisu verovali da je neki malo poznati Vroclav u Poljskoj energičan kao Berlin ili Amsterdam, daleko atraktivnije turističke metropole. Pasaž Niepolda je mesto koje nikad ne spava, sa mnogobrojnim klubovima i najvećom koncentracijom ljudi.

“Venecija Poljske” sa mostovima kojih ima ih oko 220, a pre Drugog svetskog rata bilo ih je negde oko 303 i svaki most je bio drugačiji. Kroz grad protiče 5 reka, reka Odra i 4 njene pritoke. Dok šetate ulicama i mostovima nailazite na skulpture malenih patuljaka zbog kojih ovaj grad zovu ”Svet patuljaka”. Ima ih negde oko 250, postavljeni su na kultnim mestima, ali su i skriveni širom grada, a kada pozirate pored njih, nikada vas neće odbiti za slikanje.

PROGRAM PUTOVANJA NOVA GODINA 2018. VROCLAV

1.dan-30.12.2018.- Polazak autobusa iz Beograda sa Turističkog  terminala SP Lasta AD (autoput Beograd-Niš broj 4) 16:00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak oko 17.10h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.

2.dan-31.12.2018. – Dolazak u Vroclav u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na razgledanje grada pesice (bez ulaznica u lokalitete): Stoletna hala Naroda (Stulecia) sa magičnom fontanom i Japanskim vrtom, prelepo ostrvo Tumski sa starim katedralama i mostovima koje predstavljaju početak  razvoja grada Vroclava, Hala Targova, Narodni muzej, Novi Trg. Šetnja se nastavlja u pravcu Glavnog gradskog trga(jedan od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedan od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi katedrala Sv. Elizabete, stara i nova gradska kuća, patuljci locirani pored turističkih znamenitosti,  Slani trg sa cvetnom pijacom, fontana, jedna od najstarijih pivnica u gradu, kao i brojni ugostiiteljski objekti sa domaćom kuhinjom i neobicnim galerijama suvenira  poput galerije Jatki… Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, predlažemo posetu Galeria Dominikana (jedan od najboljih šoping centara u Poljskoj). Priprema za proslavu Nove Godine. Fakultativno: odlazak na proslavu u neki od klubova. SREĆNA NOVA GODINA. Noćenje.

3.dan: 01.01.2019. – Doručak. Fakultativni odlazak do grada Klodzko ( Klodcko) koji se nalazi na 90 km od od Vroclava. Šetnja i upoznavanje gradom, odlazak do tvrđave u i obilazak podzemnih tunela (deo mreže podzemnih tunela , prolaza i hodnika otvoren je za razgledanje turista). Poseta Minievrolendu ( u ovom novootvorenom parku na površini od 20.000 m2 videćmo preko 35 minijaturnih modela poznatih građevina širom sveta kao i 100 maketa zgrada). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan: 02.01.2019. – Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska prelepog baroknog zamka Ksiaz koji je podignut u 13. veku. Zamak je tokom godina mnogo puta bio rušen i obnavljan. Za vreme II svetskog rata su ga konfiskovali nacisti koji su ispod zamka izgradili tajne podzemne tunele. Veruje se da je ovaj zamak određeni period bio i Hitlerovo sklonište. Pred kraj rata ga je okupirala Crvena armija. Krenite sa nama na današnji izlet i uverite se zašto ovaj zamak uvrštavaju u top 10 evropskih zamkova. U poslepodnevnim časovima povratak u Vroclav. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 18 h je predvidjen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Češku, Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu i Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

5.dan: 03.01.2019. – Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim časovima (vreme dolaska zavisi od uslova na putu i graničnih prelaza. (Kraj usluga).

CENA ARANZMANA: 85 € – 1/2 soba

POPUST I DOPLATE

 •  doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 40 €

ARANŽMAN OBUHVATA

 • prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu
 • smeštaj u Vroclavu u hotelu I*(2 noćenje sa doručkom –švedski sto) u 1/2 sobama
 • obilaske prema programu (Vroclav)
 • troškove organizacije i vođenja puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • OBAVEZNO međunarodno zdravstveno osiguranja (individualno ili grupno)
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • druge individualne troškove putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:

 1. Obilazak grada Klodzko, podezmnog tunela i Minieuroland-a – (25€ po osobi) – ulaznice za podzemni tunel i MiniEuroland uključene u cenu
 2. Obilazak zamka Ksaiz – (25€ po osobi) – ulaznica uključena u cenuCene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

NAČIN PLAĆANJA

 •  30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
 •  30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u tri mesečne rate čekovima građana uz uvećanje od 3% na ukupnu sumu.
 • Vroclav - Feniks tours Kraljevo