SOLUN – PARALIA – iz Kraljeva

    ARANŽMAN ZA SOLUN 

   01.11- 03.11.2019 
 4 dana, 1 noćenje – polupansion

 

PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan 01.11. 2019 ( petak )

Polazak iz Kragujevca, Kraljeva u 22 h , Vr.Banje, Kruševca, Niša .Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima po potrebi gupe  radi carinske i pasoške kontrole i odmora…

  1. dan 02.11.2019 ( subota ) SOLUN

Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Solun, grad i luka na vrhu Solunskog zaliva koji se pruža duž morske obale u dužini od 20 km, osnovan je u IV v.p.n.e. u vreme vladavine Aleksandra Makedonskog. Simbol Grada predstavlja Bela kula izgrađena u XVI veku za vreme vladavine Turaka.  Panoramsko razgledanje grada – Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, Aristotelov trg, Galerijev Slavolu . Poseta   Zejtinlika uz odavanje pocasti palim borcima .Nastavak puta do Fabrike koze      Slobodno vreme u Solunu  . Putovanje do Paralia .Smestaj u hotel  .Vecera  Slobodno vreme. Noćenje.

  1. dan 03.11.2019 ( nedelja ) PARALIA  SRBIJA

Dorucak Obilazak  Pravoslavna crkva Svete mučenice Fotine koja se nalazi u centru Paralie  Otvorena je tokom čitave godine, u njoj se praznuje svaki veliki hrišćanski praznik, a svake nedelje se održavaju liturgije. Veličina crkve je zaista impozantna, arhitektura autentična, a posebno se zapaža lepota belog mermera od kog je ispred crkve sačinjen plato sa velikim brojem stepenica na kom se u letnjim mesecima često održavaju razne manifestacije i koncerti.Interesantno je istaći da se liturgije vrlo cesto  održavaju na srpskom jeziku, kao i da u crkvi postoje klupe za sedenje što generalno nije karakteristično za pravoslavne hramove. Crkva je kompletno oslikana, a najveći utisak na posetioce i vernike ostavljaju rezbarije u drvenim klupama, ikonostasu, molitveniku.

U crkvi se nalaze i mošti Sv. Fotine. U pravoslavnoj veri poznata je kao neimenovana Samarićanka sa kojom se Isus susreće na svojim proputovanjima kroz Samariju.

.Povratak u popodnevnim satima .Putovanje uz usputne pauze po potrebi grupe ..

  1. dan –04.11.2019 ( ponedeljak ) Srbija

PARALIA – SRBIJA   Dolazak u Srbiju u ranim jutarnjim satima .

CENA ARANZMANA –   65   eura – polupansion

CENA ARANZMANA –   55   eura – bez hrane

 

u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: vanlinijski prevoz autobusom visoke turisticke klase (, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, jedno  nocenje na bazi polupansiona  u hotelu sa 3*, u centru Paralia u hotelu Arhondisa –usluga nocenje  1/2 i 1/2+1 sobama (svaka soba ima tuš/WC), razgledanja po programu putovanja, usluge turističkog vodiča – pratioca,  troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja – 300,00 rsd (odrasli 19-70 god.), 250,00 rsd (deca do 18 god.), 850,00 rsd (stariji od 71 god.) –  individualne troškove.

Kalkulacija rađena na bazi 55 ili 82  prijavljenih putnika .U slučaju nedovoljno prijavljenih agencija zadrzava pravo otkaza 5 dana pred polazak na put.Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja agencija Feniks tours putovanja