Manastir Mileševa-Ovčarsko-Kablarski Manastiri(05.09/06.09.i 12.09./13.09.)(polazak KV/KG/KŠ/TS/ČA)(1 noć sa prevozom)-4.800din

POD KRILOM BELOG ANĐELA – MANASTIR MILESEVA

(Ovčarsko-Kablarski manastiri, Mileševa, Prijepolje-crkva Sv. Vasilije Ostroški, Sopotnica)

Termini, 2 dana 1 polupansion

05.09.2020. – 06.09.2020.

12.09.2020.- 13.09.2020.

  1. Dan***    Polazak u 07:00h iz Kragujevca/Kraljeva/Kruševca/Trstenika/Čačka. Dolazak manastir Vavedenje koji se nalazi u Ovčarsko Kablarskoj klisuri nedaleko od Čačka. Manastir je po predanju podigao Sv. Sava sa svojim ocem Sv. Simeonom. Nakon toga nastavak putovanja preko Užica do Zlatibora. Slobodno vreme na Zlatiboru.Nastavak putovanja do Prijepolja . Slobodno vreme u gradu. Šetnja pored reke Lim i poseta crkvi Sv. Vasilija Ostroškog. U popodnevnim časovima dolazak do manastira Mileševa. Večera u restoranu na Limu. Nastavak puta do Mileševa.  Manastir Mileševu osnovao je kralj Vladislav, sin Stefana Prvovenčanog i unuk Sv. Simeona, u prvoj polovini 13. Veka.          Ugled i visoko mesto u crkvenoj hijerarhiji ovaj hram duguje činjenici da je u njemu bilo sahranjeno telo Svetog Save kao i vanvremeskoj kopoziciji „Mironosnice na grobu Hristovom“- Beli Anđeo.   Smeštaj u manastirski konak. Noćenje.

 

  1. Dan***Napuštanje manastira…Dorucak . FAKULTATIVNI obilazak vodopada Sopotnice, koji se nalaze na obroncima planine Jadovnik. Vodopadi Sopotnice, spadaju u red najlepših vodopada Srbije, kojima se nalaze i izuzetno očuvane vodenice iz prošlog veka. Do vodopada se ide kombijima koji će nas preuzeti u Prijepolju. Ko ne želi da ide u Sopotnicu, slobodno vreme u Prijepolju. Po završenom izletu, nastavak puta prema Zlatiboru- slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak za Kraljevo. Dolazak na mesto polaska. Kraj programa.

CENA ARANZMANA: 4.800 din

Aranžman obuhvata:

Prevoz turističkim autobusom (tv, video i audio oprema, klima).

Smeštaj na bazi 1 noćenja u manastirskom konaku u manastiru Mileševa u višekrevetnim sobama, polupansion (večera, doručak) u restoranu na Limu.

Razgledanja i obilaske po programu.

Usluge stručnog vodiča.

Agencijske usluge.

Aranžman ne obuhvata:

Fakultativni izlet do vodopada Sopotnica – 600,00 ( prijava prilikom rezervacije).

Način plaćanja:

Gotovinskom uplatom 30% prilikom rezervacije, ostatak 5 dana pre putovanja.

30% odmah, sotatak na tri mesečne rate čekovima građanja bez uvećanja.

Uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna.

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika, organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 3 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija Feniks Tours Putovanja, licenca OTP 18/2020

Izdata 28.01.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.