BERLIN NOVA GODINA 2020. – 159€

Haos u najsavršenijem obliku, gde se sreću istok i zapad, gde zidovi išarani grafitima gledaju na savršeno uređene parkove, gde su žurke u napuštenim skloništima, zoo vrt u palati, a galerije na ostacima ogromnog zida. Grad koji nikada ne spava – to je Berlin! Jedinstven i neponovljiv, grad koji je postao dom svih nacija sveta, prestonica ujedinjene Nemačke od 1990. godine, jedna od 16 nemačkih saveznih država, nalazi se na severo-istoku zemlje, potpuno okružen saveznom državom Brandenburg. U gradu živi oko 3,4 miliona stanovnika (pre II svetskog rata oko 4 miliona) i smatra se jednim od najmultikulturalnijih gradova na celom svetu (zastupljeni predstavnici 190 nacija), a takođe i liderom na poljimamoderne i alternativne umetnosti, muzičke i filmske produkcije.

PROGRAM PUTOVANJA:

Dan 1 (29.12.2019.) – Polazak
Polazak autobusa sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cveća)u 21:00h. Noćna vožnja kroz Mađarsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (30.12.2019.) – Dolazak u Beč
Dolazak u Beč (Vienna) u prepodnevnim časovima. Pravimo desetočasovnu pauzu u “carskom gradu”. Fakultativni obilazak grada: Gradska većnica (Rathaus), Trg Marije Terezije (Maria-Theresien-Platz), Mocartov spomenik (Mozart Monument), Opera, barokna plata Hofburg, katedrala Svetog Stefana (Domkirche St.Stephan). Slobodno vreme za šoping u ulici Mariahilfer, obilazak dvorca Šenbrun (Schonbrunn Palace) ili fotografisanje šarenih zgrada Hundertvaser (Hundertwasser House). Polazak za Berlin u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Češku sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (31.12.2019.) – Dolazak u Berlin i fakultativni izlet Berlin City Tour
Dolazak u Berlin u prepodnevnim časovima. Berlin city tour – fakultativni obilazak grada autobusom: Trg Aleksandarplac (Alexanderplatz), TV toranj, vremenski sat (Weltzeituhr), četvrt Mitte, katedrala Berlinerdom, Bulevar po lipama (Unter den Linden), Univerzitet Humbolt (Humboldt Universitat), Brandenburška kapija (Brandenburger Tor), zgrada parlamenta (Reichstag), spomenik Holokaustu (Denkmal fur die ermordeten Juden Europas), jedan od graničnih prelaza između Istočne i Zapadne Nemačke Check-point-Charlie, Trg Potsdamer (Potsdamerplatz). Smeštaj u hostel/hotel u popodnevnim časovima i slobodno vreme za upoznavanje grada. SREĆNA NOVA GODINA!

Dan 4 (01.01.2020.) – Slobodan dan u Berlinu
Slobodan dan za fakultativni obilazak grada.

Dan 5 (02.01.2020.) – Fakultativni izlet u Drezden i Lajpcig
Fakultativni izlet do Drezdena i Lajpciga. Drezden je bivša prestonice kraljeva Saksonije, prelepi grad nekadašnje Istočne Nemačkoj gde obilazimo: Dvorac Cvinger (Zwinger), zgrada Opere (Sempreroper), Drezdenski dvorac (Rezidenzschloss), Drezdenske terase (Bruhlsche Terrasse) sa prelepim pogledom na Elbu (Drezden je i poznat kao „Firenca na Elbi“), Avgustov most (Augustusbrucke). Nakon slobodno vremena, nastavljamo izlet do Lajpciga. Lajpcig je najveći grad Saksonije u kome obilazimo: Crkvu Sv. Nikole (Nikolaikirche), zgradu Univerziteta, Novu gradsku većnicu (Stadt Laipzig), istorijski gradski trg Marktplatz. Slobodno vreme za degustaciju saksonskih kulinarskih specijaliteta i kupovinu suvenira. Povratak u Berlin. Uveče fakultativno izlazimo u neki od klubova.

Dan 6 (03.01.2020.) – Slobodan dan u Berlinu
Pakovanje stvari i napuštanje soba. Stvari stavljamo u bus, a mi imamo slobodan dan za šetnju, obilaske, kupovanje suvenira i ostale aktivnosti. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Češku, Slovačku i Mađarsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 7 (04.01.2020.) – Povratak


CENA


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
Smeštaj:
Ibis Budget Alexanderplatz ili A&O Friedrichshain 3 noći
Prevoz:

-Autobuski prevoz od Beograda do Beča
-Autobuski prevoz od Beča do Berlina
-Autobuski prevoz od Berlina do Beograda
Ostalo:
-turističke takse za sve dane boravka

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

– Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
– Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike


FAKULTATIVNI IZLETI

Napomena!
 Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Berlin City Tour
Cena10,00 EUR

Berlin City Tour – upoznavanje celog grada autobusom gde obilazimo “Galeriju istočne strane” – ostatak Berlinskog zida išaran grafitima, prepoznatljivi simbol Berlina, neobični most Oberbaum i O2 Arenu, Glavnu železničku stanicu, čuveni parlament Reichstag, najveći park u gradu Tiergarten, pozlaćenu statuu pobede Siegessäule, polusrušenu crkvu Kaiser Wilhelm, šoping ulicu Kudamm, moderni trg Potsdamerplac, spomenik Holokausta, nekadašnji granični prelaz “Check-point-Charlie”

Drezden i Lajpcig
Cena35,00 EUR

Drezden je bivša prestonice kraljeva Saksonije, prelepi grad nekadašnje Istočne Nemačkoj gde obilazimo: Dvorac Cvinger (Zwinger), zgrada Opere (Sempreroper), Drezdenski dvorac (Rezidenzschloss), Drezdenske terase (Bruhlsche Terrasse) sa prelepim pogledom na Elbu (Drezden je i poznat kao „Firenca na Elbi“), Avgustov most (Augustusbrucke). Nakon slobodno vremena, nastavljamo izlet do Lajpciga. Lajpcig je najveći grad Saksonije u kome obilazimo: Crkvu Sv. Nikole (Nikolaikirche), zgradu Univerziteta, Novu gradsku većnicu (Stadt Laipzig), istorijski gradski trg Marktplatz. Slobodno vreme za degustaciju saksonskih kulinarskih specijaliteta i kupovinu suvenira.


SMEŠTAJ: Ibis Budget Alexanderplatz
IBIS BUDGET BERLIN ALEXANDERPLATZ se nalazi u centru Berlina, na čuvenom Aleksandarplacu, gde se još nalazi TV toranj, mnogobrojne prodavnice svetskih brendova, restorani, kafići. Sobe u hotelu su ½ standardizovane po ACCOR korporaciji imaju kupatilo i telefon.. Usluga je na bazi noćenja (bez doručka).

Adresa:Mollstraße 30 10249 Berlin Germany
Sajt: https://www.accorhotels.com/de/hotel-5513-ibis-budget-berlin-alexanderplatz/index.shtml

A&O Friedrichshain
A & O Friedrichshain je hostel koji se nalazi u širem centru Berlina, na 4 metro stanice od Aleksandarplaca. Hostel se nalazi u kvartu Friedrichshain, 4,5 km od Alexanderplatz. Sobe u hostelu su 1/6 i 1/8. Svaka soba ima svoje kupatilo. Hostel poseduje snack bar, igraonicu i veliku kantinu u kojoj se služi doručak (buffet). Posteljina I peškiri nisu uračunati u ceni i plaćaju se na licu mesta – posteljina 3,5eur i peškir 1,5eur (možete poneti svoje). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.
AdresaBoxhagener Str. 73 10245 Berlin
Sajt https://www.aohostels.com/de/berlin/berlin-friedrichshain/


PREVOZ
Autobus je prevozno sredstvo namenjen prevozu grupa između 48-87 ljudi.