Izrael 2020. (Jerusalim, Nazaret) od 949€

Jerusalim je glavni grad Izraela i drevni grad na Bliskom istoku u istorijskoj regiji Palestini, biblijski Svetoj Zemlji, Zemlja Izraela. Jerusalem se nalazi među brdima Judeje, na 770 m nadmorske visine, između Sredozemnog i Mrtvog mora. 
Jerusalim je jedinstven po tome što označava sveto mesto za tri vere: hrišćanstvo, judaizam i islam. Zidine starog grada opasuju prostor na kojem je začeta čitava današnja jevrejska, hrišćanska i muslimanska civilizacija. Na tom mestu nalaze se najznačajniji istorijski spomenici kao i mesta na kojima su se, po predanju, odigrali događaji opisani u svetim knjigama – Bibliji i Kuranu.


PROGRAM PUTA:

1. dan: Beograd – Tel Aviv
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Tel Aviv. Dolazak u prestonicu Izraela i transfer do smeštaja. Nakon kraćeg odmora, krećemo u avanturu i upoznavanje jednog od najkosmopolitskijih gradova na svetu, poznatog po ludom noćnom provodu. Moderan i mlad, pun pozitivne energije, ovaj grad vam podjednako uzima i daje neverovatnu energiju. Božanstvene plaže, mekani pesak, topli istočni Mediteran, mistični Karmel market, barovi i hrana osvojiće vas momentalno. Noćenje.

2. dan: Tel Aviv – Jafa
Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Jafe, starog dela grada koji se nalazi južno od modernog dela, mesta koje je smešteno na obalama Istočnog Mediterana duže od 4000 godina. Za razliku od Tel Aviva sa kojim se ujedinio 1950. godine, ovde još uvek dominira stanovništvo muslimanske veroispovesti, arapska kultura i neodoljivi mirisi začina Bliskog istoka. Videćemo Staru luku, crkvu sv.Petra, Andromedinu stenu, Stari svetionik… Slobodno popodne za odlazak na plažu. Noćenje.

3. dan: Tel Aviv – Jerusalim
Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak jednog od najstarijih gradova na svetu i važnog centra za tri najznačajnije religije – Jerusalima. Krećemo rano i obilazimo Yad Vashem memorijal holokausta, stari grad sa zidinama, via Doloresa, Crkvu Hristovog groba, Brdo hrama, Al Aksa džamiju, Zid Plača, jermensku, muslimansku, hrišćansku i jevrejsku četvrt… Slobodno vreme do polaska za Tel Aviv. Predlažemo posetu muzeju Izraela u kojem ćete se upoznati sa fascinantnom istorijom ove čarobne zemlje. Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

4. dan: Tel Aviv – Mrtvo More
Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni izlet do tvrdjave Masada i Mrtvog mora. Put nas prvo vodi do letnje rezidencije kralja Iroda i mesta koje oduzima dah. Sa fantastičnim pogledom na Mrtvo more, čiji će prizor ostati ovekovečene u vašim mislima. Koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo iskusiti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svetu u kojem salinitet iznosi neverovatnih 34 promila. A kada pomislimo da se dno nalazi na -420m možda se i zapitate šta sve kriju morske dubine. Usput ćemo obići rezervat prirode Ein Gedi, retku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi. Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

5. dan: Tel Aviv – Haifa
Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Haife. Jedan od najlepših gradova u Izraelu, poznat po svojim čuvenim vrtovima Bahai, koji će vas očarati lepotom. Haifa je danas ujedno i najveća luka u zemlji pa je mnogi nazivaju i „kapija Izraela“. Imaćete priliku da okusite i najbolji grejpfrut na svetu koga ovde ima u izobilju. Na promenadi uz samu obalu mora zastaćemo na pauzu za kafu i uživanje u pogledu na svetlucavi Mediteran. U povratku ćemo svratiti do Cezareje, grada koji je Irod posvetio Cezaru Avgustu, pre više od 2000 godina. Romantičan, slikovit, pun predivnih pejzaža, pravo mesto za uživanje. Povratak u Tel Aviv u popodnevnim satima i slobodno vreme za plažu. Noćenje.

6. dan: Tel Aviv – Nazaret
Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Nazareta i Galilejskog jezera. Drevni grad u kojem je živeo Isus Hrist, mističan, opuštajući i danas pretežno muslimanski grad. Posetićemo crkvu Proglašenja, mestu gde je Arhangel Gabrijel objavio rođenje Hrista najveću katoličku crvku na Bliskom istoku, kao i samu pravoslavnu crkvu sv.Gabrijela. Nastavak puta ka Galilejskom jezeru najvećem slatkovodnom jezeru u Izraelu, kojeg „hrani“ i sveta reka Jordan. Jezero se nalazi na obroncima Golanske visoravni, kamena spoticanja između Sirije i Izraela. Povratak u Tel Aviv u večernjim časovima. Noćenje.

7. dan: Tel Aviv – Beograd
Check out iz soba. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Beograd. Kraj putovanja.


CENA
(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)
7 DANA – AVIO

21.03 – 27.03.2020.
16.04 – 22.04.2020.
01.05 – 07.05.2020.

999€ 949€


SMEŠTAJ:

Tel Aviv: Ness hotel 2* ili sl. –  nalazi se na 250m od plaže i na 10 minuta pešaka od Dizengoff trga. Poseduje  dvokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom i klimom. Gostima je dostupan besplatan Wi-Fi. Ness hotel se nalazi na najboljoj lokaciji u Tel Avivu po komentarima naših putnika, kao i u neposrednoj blizini linija gradskog prevoza preko kojih je laka komunikacija sa svim delovima grada.


ARANŽMAN OBUHVATA:
– Avio prevoz (Beograd – Tel Aviv – Beograd);

– Svi transferi prema programu;
– Sve aerodromske takse;
– 6 noćenja u hostelu u Tel Avivu u 1/2 i 1/3 sobama;
– Organizacija putovanja;
– Stručni vodič za sve vreme boravka.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– Individualne troškove;

– Doručak-ručak-večera;
– Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike;


NE PROPUSTITE U IZRAELU:
– NeveTzedek– prvo naselje u Tel Avivu, veoma interesantno. Puno barova, restorana, malih ulica.

– Stara Jafa– stari kraj Tel Aviva, savršen za romantične šetnje. Tradicionalan, istorijski, apsolutno neverovatan. Posetite staru luku Jafu u sumrak.
– Karmel tržište– idealno mesto za sve putnike koji vole tradicionalni Bliski istok u Tel Avivu. Egzotično, prepuno malih štandova gde možete kupiti suvenire, kozmetiku Mrtvog mora, voće, začine, čajeve.
– Haifa– predivan grad u severnom Izraelu. Savršen izbor za izlet. Ovde se priča da možete probati najbolji grejpfrut na zemlji. Dok ste u Haifi ne propustite Bahai vrtove- glavnu atrakciju Haife.
– Caesarea – grad koji je Irod Veliki posvetio Cezaru Avgustu pre više od 2,000 godina. Veoma romantičan, slikovit, sa divnim pejzažima, prelep grad.
– Masada, Irodova letnja palata– jedno od onih mesta koje oduzimaju dah.
– En Gedi nacionalni park– interesantno mesto, sa predivinim pejzažima, veoma opuštajuće.

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe, broj putnika po terminu je ograničen.

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po najpovoljnijim uslovima potrebno je da:
– uplatom avansa u iznosu od 100€ po osobi za avio aranžman u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla ili lično u našim prostorijama u roku od 48h