Beč – Bratislava (2 noćenja, 5 dana) () – od €

Beč – Bratislava (2 noćenja, 5 dana)

B, carski grad i jedna od najstarijih metropola Evrope, je bio glavni grad Austrijskog carstva i Austrougarske monarhije kada i dostiže svoj vrhunac krajem XIX veka. Omiljeno je odredište miliona turista iz celog sveta,najviše zahvaljujući mnogobrojnim kulturno–istorijskim spomenicima, palatama i raznovrsnoj kulturnoj ponudi.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN – KRALJEVO 

Polazak iz Kraljeva oko 20:00h. Nastavak puta ka Beogradu. Ulazak putnika iz Beograda u dogovoreno vreme kod Sava Centra. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanjem graničnih formalnosti.

2. DAN – BEČ

Dolazak u Beč u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa stručnim vodičem: obilazak zgrade državne Opere, zgrade Parlamenta, Trga Marije Terezije, zgrade Burgteatra, zgrade dvorca Hofburg, Belvedere. Slobodno vreme u ulici Mariahilfer strasse. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

3. DAN – BEČ –PARNDORF (fakultativno) – PRATER (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme u Beču ili fakultativni odlazak do šoping centra PARNDORF. Tržni centar “Parndorf”, ima oko 150 modnih prodavnica sa preko 600 brendova ženske, muške i dečje mode, sportske obuće, modnih dodataka, stakla, porcelana, torbi, poklon artikala, dekoracija, igračaka, slatkiša… Okolo su smešteni prelepi parkovi, mali trgovi sa fontanama. Dolazak u Parndorf, slobodno vreme za shopping (oko 3 sata). Povratak u Beč. U popodnevnim satima planirana je fakultativna planirana Prateru, velikom zabavnom parku u Beču. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN – BEČ-  ŠENBRUN- (fakultativno) – BRATISLAVA(fakultativno)

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Beču ili mogućnost fakultativne posete dvorcu Šenbrun. Dvorac Šenbrun je na listi UNESKO svetske baštine od 1996. godine. Šenbrun nije samo palata, vrtovi koji su deo kompleksa su prava oaza u sred grada. Palata Šenbrun je bivša carska letnja rezidencija i smatra se ne samo glavnom atrakcijom Beča, već i jednim od najvažnijih arhitektonskih, kulturnih i istorijskih spomenika u Austriji i simbolom moći dinastije Habzburg. Fakultativni odlazak u Bratislavu. Panoramsko razgledanje grada i obilazak Katedrale Svetog Martina, Palata Grasalkovic, Plava Crkva. Šetnja pored Dunava starim delom grada. Povratak u Beč. Polazak za Srbiju oko 19h.

5.DAN KRALJEVO

Dolazak u Kraljevo se očekuje u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.


CENA ARANŽMANA:

Cena je za sledeći termin: ()  – Hotel * (slike možete pogledati OVDE)

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,BG,NS  – €
POLAZAK IZ PN,JA,ĆU – €
POLAZAK IZ NI, LE – €

Polazak busa iz Krusevca, Trstenika,  Vrnjacke Banje, Kraljeva, Cacka (transfer u ceni), Kragujevca, Krusevca, Pozarevca, Beograda, Novog Sada, Subotice, bez teritorijalne doplate


ARANŽMAN OBUHVATA:
– Prevoz autobusom turističke klase  na navedenoj relaciji / mesta se određuju  prema prijavi

– 2 noćenje sa doručkom u hotelu 3*   ( u sirem delu Beča  ) dorucak svedski sto, bazen i sauna u ceni
– Razgledanje Beča u pratnji vodiča
– Turistički vodič/ pratilac grupe
– Troškove ogranizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– Individualne troškove

– Medjunarodno zdravstveno osiguranje troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja – 600,00 rsd (odrasli 19-70 god.), 450,00 rsd (deca do 18 god.), 1.714,00 rsd (stariji od 71 god.) –osigurana suma iznosi 15.000 €,
– boravišnu taksu (iznosi 1,5€ po osobi po noći)
– Fakultativne izlete:

  • BRATISLAVA20€ (Deca do 12 godina 10€)
  • PRATER – 10
  • ŠOPING CENTAR PARNDORF15€
  • PARKOVI DVORACA ŠENBRUN – 10€
  • PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA – 50€

NAPOMENA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od  troškova rezervacije, prevoza,parking,  vodiča,, organizacije…Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi  i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.


PLAĆANJE:
Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem KURSU NBS na sledeći način:

– Gotovinski, 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
– Odloženo čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak deponovanjem čekova u jednakim mesečnim ratama do jula 2023 .godine.
– Odloženo administrativnom zabranom shodno Ugovoru sa Privrednim društvom U JEDNAKIM MESECNIM RATAMA DECEMBAR 2023.


OPŠTI USLOVI:
– Program je radjen na bazi minimum 50  putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja ili agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom

– Agencija na snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
– Organizator zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti.
– Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Feniks tours putovanja


POSEBNE NAPOMENE:
– Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave.·

– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)·
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7· dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
– Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.·
Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.


ARANŽMAN PUTOVANJA JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

– Program putovanja broj: 45/24 od 10.02.2024.

– Organizator putovanja ”Feniks Tours putovanja” – Kraljevo (licenca OTP 147/2021 kat. A)
– Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije ”Feniks Tours putovanja”
– Organizator putovanja: FENIKS TOURS PUTOVANJA doo, Kraljevo, Licenca OTP 147/2021- kategorija A
Prema Zakonu o turizmu organizator ima garanciju putovanja, Akcionarskog drištva za osiguranje Globos osiguranje ADO, Beograd , polisu osiguranja broj IN – 0000017 od 01.10.2023. godine, u visini od 100.000,00 EUR.
– Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Feniks Tours Putovanja D.O.O.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.