ETNO SELO STANISINCI – NOVA GODINA 2018

ETNO SELO STANISINCI – NOVA GODINA 2018

termin 5 dana/4 noćenja          29. Decembar – 2. Januar – NOVA GODINA STANISINCI 

Na izlazu iz Bijeljine na trećem kilometru prema Pavlovića mostu nalazi se Etno selo Stanišići. Etno selo Stanišići, izvan sadašnjeg vremena i prostora, vraća nas precima i prirodi, i budi u nama divljenje prema jednostavnosti nekadašnjeg načina života. Ovdje se odmaraju oči i duša, čovjek postaje plemenitiji ali i mudriji slušajući žuborenje potoka i rad vodenice.

Etno selo Stanišići osnovano je 2003. godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stanišića. Više od nekoliko godina on je putovao po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima koji će sačuvati predstavu o jednom vremenu i kulturi življenja sa kraja 19. i početka 20. vijeka. Rezultat je autentično planinsko selo u sred semberske ravnice.

U selu se danas izdvajaju dve celine, Jedna prikazuje svetovni život i izgrađena je od drveta. Čine je drvene kuće – brvnare sa pokućstvom koje im je vekovima pripadalo. Kuće povezuju popločane kamene staze, a u centru sela su dva jezera.Druga celina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjevekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja.

Što se tiče udaljenosti Etno sela Stanišić od nekih većih mesta, evo par korisnih infromacija:

  • Udaljenost do Beograda je oko 134 km i potrebno je oko a sat i 34 min vožnje
  • Udaljenost do Novog Sada je oko 119 km i potrebno je oko 2 sata i 8 min vožnje
  • Udaljenost do Niša je oko 368 km i potrebno je oko 4 sata i 20 min vožnje

 

ETNO SELO STANISINCI – NOVOGODISNJI ARANZMAN

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI

(paket aranžman, 1 noćenje sa doručkom + svečana večera)

Tip sobe Cena u dinarima po osobi

 

Standard soba 1/2 10.900
Apartman 1/2 13.500

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

ü 1 noćenja sa doručkom u hotelima „Ras“ ili „Pirg“

ü Smeštaj u navedene smeštajne jedinice, prema izboru iz tabele

ü Svečani doček Nove Godine sa muzičkim programom

ü Osiguranje

ü Boravišna taksa

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

ü Sve nenavedene troškove, kao i individualne troškove putnika

ü Piće

ü Troškove prevoza

 

Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

SMESTAJ U HOTELIMA PIRG I RAS

Hotel “Pirg” zauzimadominantnomesto u EtnoSelu “Stanišići” uklapajući se u kompletanambijentsela. Građen je u srednjevekovnomstiluičinegadvekule, odkojih je jednareplika PIRGA Svetog Save saHilandra.

Hotela “Pirg” je moderan hotel visokekategorije. Njegovaspoljašnostoduzima dah, a prefinjenaunutrašnjostpružaizvanredanugođajgostoljubivosti. Opremljen je posvimsvetskimstandardima, modernimnameštajem, tehnikom, klimomiliftovima.

 

HOTEL RAS http://www.etno-selo.com/bs/hotel-ras/

Hotel “RAS” je moderan hotel, visoke kategorije (5 zvezdica) i izgrađen je po najvišim evropskim standardima projektovanja i gradnje. Hotel ima osamdeset luksuzno opremljenih i komfornih smeštajnih jedinica (kapaciteta do 160 gostiju), koje čine jednokrevetne i dvokrevetne sobe, apartmani i VIP apartmani. Sve sobe su opremljene modernim nameštajem, imaju centralni klima uređaj, mini-bar, sef, besplatan wireless internet, LCD televizor i telefon.

STANISINCI 

NOVA GODINA SRBIJA