Manastir Hilandar (Sveta Gora) – 15.07./19.07.2020. i 03.08./07.08.2020 (polazak iz KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,NI)

      Atos   –   Sveta Gora – HILANDAR 2020.

 15.07./19.07.2020.

  03.08./07.08.2020

Hilandar, u starijim spisima i Hilendar (gr. Χιλανδαρίου) je srpski manastir koji se nalazi u severnom delu Svete gore Atonske (gr. Aγιoν Oρoς), države pravoslavnih monaha koja postoji više od hiljadu godina. Sveta gora je smeštena na Atosu (gr. Aτoς), trećem kraku poluostrva Halkidiki u severnoj Grčkoj, a manastir se nalazi na 2,5 kilometara od mora.

                        


PROGRAM PUTOVANJA

1. dan:  SRBIJA – SOLUN
Polazak grupe iz Srbije u večernjim časovima. Vožnja auto-putem preko Makedonije do Grčke sa usputnim zadržavanjima radi odmora…

2.dan: SOLUN – JERISOS

Dolazak u Solun u prepodnevnim satima, panoramsko razgledanje grada, obilazak srpskog vojničkog groblja Zejtinlik, obilazak crkve Svetog Dimitrija. Slobodno vreme u Solunu. Oko 16 časova polazak iz Soluna. Dolazak u Jerisos. Smeštaj u Jerisosu. Noćenje.

3.dan: URANOPOLIS – HILANDAR
ZA MUŠKARCE:
U jutarnjim časovima odlazimo do Uranopolisa  gde pribavljamo vize – diamonitirione kao i brodske karte i u 08:35 ukrcavamo se na brod i plovimo do hilandarske luke (oko sat vremena plovidbe), a iz nje , manastirskim autobusom do Manastira Hilandar. Smeštamo se u manastir oko 11:00 i krećemo u obilazak : Crkve, Loze Svetog Simeona, Pirg Sv.Save, bunar Sv.Save, šetnja do Skita Sv.Vasilija i usput obilazak Pirga Kralja Milutina (mogućnost obilaska Man. Esfigmen –ziloti ). U 17:00 idemo na večernju službu, zatim na večeru u manastirskoj trpezariji. Ako okolnosti dozvoljavaju – obilazak Manastirske riznice (u kojoj se nalaze ikone Odigitrija i Pantokrator). Slobodno vreme za obilazak manastirske knjižare i prodavnice gde se mogu kupiti knjige, tamjan, ikone,sveće, vino i sl. Noćenje u konaku manastira Hilandar.

ZA ŽENE:
Krstarenje brodom oko Atosa – opuštajuće putovanje brodom koji plovi duž zapadne obale sa pogledom na manastire koji oduzimaju dah. Tokom ovog obilaska dobijaćete interesantne informacije od našeg turističkog vodiča o svakom manastiru i životu u njemu. Na granici sa monaškom republikom u gradu Uranopolisu, brod zavrsava krstarenje. U Uranopolisu imate šansu da ručate u nekoj od mnogobrojnih taverni i uživate u šetnjama i mnogobrojnim prodavnicama suvenira, nakita, vina itd. Slobodno popodne za sunčanje i uživanje. U večernjim časovima povratak u Jerisos. Noćenje

4. dan:  HILANDAR – KAKOVO – SRBIJA
(oko 02:00) odlazak na jutarnje, potom na Sv.Liturgiju (kada je moguća i ispovest). Ručak i polazak za luku Jovanjica. Voznja brodom do Uranopolisa. Oko 15h polazak do manastira Kakovo metoh manastira Hilandar. Povratak uz usputne pause po potrebi grupe I zadržavanje na graničnom prelazu.

5.dan:  POVRATAK
Dolazak  na mesto polaska u ranim jutarnjim satima


CENA ARANŽMANA: 185€

Polazak iz Kragujevca, Kraljeva, Čačka, Vrnjačke Banje, Trstenika, Kruševca, Pojata, Niša, Leskovca – bez doplate


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Prevoz autobusom na navedenoj relaciji;
– 1 noćenje (za žene 2 noćenja) u Jerisosu u vilama ( usluga noćenja) 
– 1 noćenje u Hilandaru sa manastirskim obrocima
– Usluge vodiča na Svetoj Gori;
– Troškovi organizacije, pribavljanja vize kao i stručnog vođstva puta

 CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Diamonitirion – svetogorska viza (25€)
– međunarodno zdravstveno osiguranje (490 din.)

– brod na relaciji Uranopolis –Jovanica –Uranopolis
– lični troškovi putnika


 Napomene:
– za realizaciju programa minimum 15 putnika – maksimum 20 putnika (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana pred polazak na put)
– agenciji je potrebno dostaviti broj pasoša i JMBG radi Diamonitiriona

– plaćanje u dinarskoj protivrednosti  (40% prilikom rezervacije, ostatak u 4 mesečne rate)
– uz ovaj program važe OUP Feniks Tours Putovanja
– organizator putovanja Feniks Tours Putovanja Kraljevo (licenca broj 18/2020.)
-Turistička agencija Feniks Tours putovanja (Cara Lazara 44) 36000 Kraljevo, ima propisanu polisu osiguranja u slučaju insolventnosti i naknade šetete br. 1 (polisa br 30000015964) od 01.01.2020. kod kompanije za osiguranje Milenijum osiguranje.
– program objavljen 20.03.2020.


PROGRAM MOŽETE PREUZETI OVDE