ISTANBUL – (3 NOĆI) – 10.03./15.03. I USKRS 29.04./04.05. – 95€

ISTANBUL – (3 NOĆI ) – 95€ -10.03./15.03. I USKRS 29.04./04.05.

POLAZAK IZ KRALJEVA ,KRAGUJECA, ČAČKA. V.BANJE ,TRSTENIKA, KRUSEVCA , NIŠA – BEZ DOPLATE

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.


ISTANBUL – (3 NOĆI ) – 95€ -10.03./15.03. I USKRS 29.04./04.05.

POLAZAK IZ KRALJEVA ,KRAGUJECA, ČAČKA. V.BANJE ,TRSTENIKA, KRUSEVCA , NIŠA – BEZ DOPLATE

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

OBILASCI: Istanbul – Plava Džamija – Aja Sofija – Topkapi dvorac – Kapali Čaršija – Tursko veče – Krstarenje Bosforom – Dolmabahče palata

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: 10.03. / 29.04. 2021.- KRALJEVO – ISTANBUL 
POLAZAK IZ KRALJEVA OKO 19H ,KRAGUJEVAC, ČAČAK. V.BANJA ,TRSTENIK, KRUSEVAC , NIŠA .VOŽNJA KROZ SRBIJU, BUGARSKU I TURSKU SA KRAĆIM USPUTNIM ZADRŽAVANJIMA RADI ODMORA.
2. DAN: 11.03. / 30.04.2021. ISTANBUL
DOLAZAK U ISTANBUL U PODNEVNIM ČASOVIMA. PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA AUTOBUSOM UZ PRATNJU STRUČNOG LOKALNOG VODIČA / STAROG JEZGRA ISTANBULA: ZLATNI ROG, GALATA MOST, OBILAZAK MODERNIH KVARTOVA ISTANBULA – TAKSIM I BEJOLU. SMEŠTAJ U HOTEL OKO 14H. SLOBODNO VREME ZA ŠOPING. NOĆENJE.
3. DAN: 12.03./ 01.05.2021.  ISTANBUL 
DORUČAK. SLOBODNO VREME ILI FAKULTATIVNO ODLAZAK U JEDAN OD MNOGOBROJNIH MUZEJA ISTANBULA / TOPKAPI, AJA SOFIJA, PLAVA DŽAMIJA, HIPODROM/. OBILAZAK PLAVE DŽAMIJE (JEDNE OD TRI NAJVEĆE I NAJLEPŠE DŽAMIJE U ISLAMSKOM SVETU), SVETE SOFIJE (NEKADA NAJVEĆE PRAVOSLAVNE CRKVE NA SVETU, PA DŽAMIJE, MUZEJA I OPET DŽAMIJE OD 2020. GODINE, STARE SKORO 1500 GODINA), TOPKAPI PALATE (VELELEPNE SULTANSKE PALATE, GDE JE ŽIVELA VEĆINA TURSKIH SULTANA SA RIZNICOM DRAGULJA, DIJAMANATA, ZLATA I OSTALIH POKLONA KOJE SU SULTANI DOBIJALI OD SVOJIH VAZALA I PODANIKA), RIMSKI HIPODROM (OGROMNOG PLATOA, GDE SU SE ZA VREME STAROG RIMA ODRŽAVALE TRKE DVOKOLICA). SLOBODNO VREME. UVEČE FAKULTATIVNO ODLAZAK U NACIONALNI RESTORAN NA VEČERU SA PROGRAMOM /TRBUŠNI PLES/. NOĆENJE.

4. DAN: 13.03./02.05.2021. –  ISTANBUL
DORUČAK.   ODLAZAK NA FAKULTATIVNO DNEVNO KRSTARENJE BOSFOROM UZ RAZGLEDANJE GRADA: ZLATNI ROG – NAJLEPŠI DEO ISTANBULA, GALATA MOST I GALATA KULA, DŽAMIJA SELIMIJA, DOLMABAHČE PALATA, BEŠIKTAŠ – KVART GRADA SA STADIONOM ISTOIMENOG FUDBALSKOG KLUBA, ORTOKOJ KVART, RUMENLI HISAR – ČUVENA VIZANTIJSKA TVRĐAVA, JEDI KULE (SEDAM KULA), DEVOJAČKA KULA, JILDIZ PALATA… NAKON KRSTARENJA, ODLAZAK U KVART GRADA FENER I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI. MOGUĆNOST ORGANIZOVANJA I FAKULTATVNOG OBILASKA DOLMABAHČE PALATE, POSLEDNJE SEDIŠTE SULTANA. SLOBODNO VREME ZA ŠOPING. NOĆENJE.

5. DAN: 14.03./03.05.2021. – SRBIJA
DORUČAK. NAPUŠTANJE HOTELA . ODLAZAK U JEDAN OD TRŽNIH CENTARA. SLOBODNO VREME . U POPODNEVNIM SATIMA, POVRATAK ZA SRBIJU.

6. DAN: 15.03./04.05.2021. – SRBIJA

DOLAZAK  NA MESTO POLASKA U RANIM JUTARNJIM ČASOVIMA ( OKO 02H – 03H) ČASOVIMA – ZAVISNO OD USLOVA NA PUTU I ZADRŽAVANJA NA GRANIČNIM PRELAZIMA. KRAJ PROGRAMA.

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA: 95 EURA

* U slucaju zatvaranja granica ili uvođenja obaveznog PCR testa, uplaćen novac se vraća.

PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
  – smeštaj u Istanbulu, u hotelu VATAN ASUR  4* u Istanbulu 1/2 ili 1/3 standardnim sobama, na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
 • – obilaske prema programu putovanja ( Istanbul –panorama grada )
  – usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
  – troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

-Fakultativne izlete i ulaznice,
-Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uplatiti u agenciji )
individualni troškovi

SMEŠTAJ:

LOKACIJA I OPIS HOTELA: Klikom na sledeći link, mozete videti slike hotela:  Hotel Vatan Asur 4* Istanbul  Odlican hotel na veoma dobroj lokaciji, jer Hotel je na pesackoj udaljenosti od svih znacajnijih znamenitosti, a u neposrednoj blizini se nalazi mnostvo prodavnica, restorana, poslasticarnica, butika, menjacnica. Sobe su veoma lepo uredjene, svakodnevno se ciste, u svakom momentu imate mogucnost da grejanje pojacate ili smanjite po vasoj volji. Krevet i jastuci su udobni. Soba su ½ +1/2+1 poseduje i mali frizider u kome ce vas sacekati flasica vode pri dolasku i pri odjavljivanju iz hotela, kao i nekoliko kesica nes kafe i cajeva. Kupatila su prelepa, blistaju koliko su cista, tople vode ima u svakom trenutku. U kupatilu cete imati sve sto vam je potrebno( kapicu za kosu za tusiranje i tupferice za skidanje sminke…sapun, sampon, kupku). Dorucak je raznovrstan, bogat, svez i lepo serviran ( svedski sto ) .Horel poseduje WI-FI.
Osoblje je izuzetno ljubazno i predusretljivo. Veoma detaljno i temeljno ce vam odgovoriti na sva pitanja i ponuditi pomoc oko svega za sta su u mogucnosti da vam pomognu.  Adresa hotela je Gazi Mustafa Kemal Pasa Caddesi No: 4 Yenikapı, Fatih, Fatih, 34130 Istanbul, Turska i na 350 metara od mora i nudi bazen u zatvorenom, saunu i tursko kupatilo. Hotel ima recepciju koja radi non-stop i moderno uređene sobe sa besplatnim WiFi internetom.Sobe u hotelu Vatan Asur uređene su elegantno i opremljene su flat-screen TV-om, klima-uređajem i mini-barom. U nekim sobama nalazi se spa kada. Iz pojedinih smeštajnih jedinica pruža se panoramski pogled na more.Restoran Mangal Ocakbasi nudi bogat izbor kebaba. U restoranu Assyrian služe se jela francuske kuhinje i vino. U baru Sargon gosti mogu uživati uz šolju turske kafe. Pastry Shop nudi poslastice koje uključuju čuveni ratluk.Hotel Vatan Asur nalazi se prekoputa stanice Jenikapi Marmaraj. Trajektno pristanište Jenikapi udaljeno je samo 350 metara od hotela. Do Aerodroma Ataturk ima 15 km.Destinacija Fatih je odličan izbor za putnike koje zanimaju istraživanje starog grada,arhitektura i istorijski lokaliteti.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA: 

 • Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije i Top Kapi palate – 35 € – uračunate ulaznice i lokalni vodic
  -Tursko veče – 30 €
  -Krstarenje Bosforom sa Vaseljenskom patrijaršijom – 20 €
  – Dolmebahče palata – 30 €

NAČIN PLAĆANJA:

– 20% prilikom rezervacije, ostatak 5 dana pre putovanja;
– 20% prilikom rezervacije, ostatak ĉekovima do 20.06.2021. godine (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije );

POPUSTI :

Dete do 2 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20%  ,ima svoje mesto u autobusu

*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 40 €, (cenu karte).

DOPLATE:

Doplata za 1/1 sobu je 40 €

OPIS HOTELA:

 

NAPOMENA

* U sluĉaju zatvaranja granica ili uvoĊenja obaveznog PCR testa, uplaćen novac se vraća u celosti.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

*Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviĎenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
*Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. * Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.
*MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlju EU.
*VAŽNO OBAVEŠTENJE : PASOŠI DRŢAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE KOJI PUTUJU U TURSKU MORAJU IMATI ROK VAŢENJA MINIMUM 6 MESECI OD DANA IZLASKA SA TERITORIJE TURSKE.
*ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA.

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja  Feniks tours putovanja doo Kraljevo ,licena OTP 471/2020 od 10.12.2020.

Aranzman br. 07 od 08.02.2021. god.


LOKACIJA I OPIS HOTELA

– Hotel Vatan Asur Istanbul 4*
(Gazi Mustafa Kemal Pasa Caddesi No: 4 Yenikapı, Fatih, Fatih, 34130 Istanbul Turkey)

Hotel se nalazi na 350 metara od mora i nudi bazen u zatvorenom, saunu i tursko kupatilo. Hotel ima recepciju koja radi non-stop i moderno uređene sobe sa besplatnim WiFi internetom.Sobe u hotelu Vatan Asur uređene su elegantno i opremljene su flat-screen TV-om, klima-uređajem i mini-barom. U nekim sobama nalazi se spa kada. Iz pojedinih smeštajnih jedinica pruža se panoramski pogled na more.Restoran Mangal Ocakbasi nudi bogat izbor kebaba. U restoranu Assyrian služe se jela francuske kuhinje i vino. U baru Sargon gosti mogu uživati uz šolju turske kafe. Pastry Shop nudi poslastice koje uključuju čuveni ratluk.Hotel Vatan Asur nalazi se prekoputa stanice Jenikapi Marmaraj. Trajektno pristanište Jenikapi udaljeno je samo 350 metara od hotela. Do Aerodroma Ataturk ima 15 km.Destinacija Fatih je odličan izbor za putnike koje zanimaju istraživanje starog grada,arhitektura i istorijski lokaliteti.

Fotografija objekta iz galerijeFotografija objekta iz galerijeFotografija objekta iz galerijeFotografija objekta iz galerije

 

 

 

 

 


NAPOMENE
– Pasoš mora da vazi jos najmanje 6 meseci po povratku .

– Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.