ISTRA – PULA – BRIONI – POREČ – ROVINJ – OPATIJA – PLITVIČKA JEZERA (5 dana, 2 noći) – 135€

PUTOVANJE ISTRA – PULA – BRIONI – POREČ – ROVINJ – OPATIJA – PLITVIČKA JEZERA

 5 dana / 2 nocenja     


1.dan 
Polazak grupe oko 21:00h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku sa kraćim pauzama za odmor.

2.dan            PULA – BRIONI – PLITVICKA JEZERA

Dolzak u Plitvice u ranim  jutarnjim satima. Fakultativno: Obilazak dela nacionalnog parka (sva donja i deo gornjih jezera) pešice, brodom i vozićem u trajanju od 3-4 sata. Nastavak puta Do Opatije.Slobodno vreme u Opatiji u trajanju od 2 h na daleko poznatoj Promenadi sa pogledom na divan zaliv i raskosnu arhikteturu.Nastavak puta prema Puli .Smestaj u hotel .Vecera .Nocenje

3.dan            PULA – BRIONI
Dorucak . Slobodno vreme ili fakutativni obilazak Pule sa posetom cuvene Pulske arene .Obilazak Amfiteatra, Slavoluka Sergijevaca, Avgustovog hrama (ulaz se plaća), Gradske većnice, kapele Sv.Marije Formoze, rimskog mozaika, pravoslavne crkve Sv. Nikole,, Malog rimskog pozorišta, dvojnih vrata i gradskih bedema, građevine austrijske arhitekture… U popodnevnim časovima fakultativna poseta Brionima. Kraće putovanje do Fažane. Vožnja brodom do ostrva Veliki Brioni. Obilazak sa lokalnim vodičem crkve Sv. Marije, Kastruma – staro naselje iz doba Rimljana, Gota,Venecije, Gradine, rimske vile u uvali Verige, safari parka… U večernjim časovima povratak u u hotel.Vecera Noćenje.

3.dan     . PULA – POREČ – ROVINJ
Doručak. Fakultativni izlet u Poreč i Rovinj. Putovanje do Poreča. Obilazak starog dela grada iz rimskog doba, kompleksa Eufazijeve bazilike (ulaz se plaća), Trga Marafor, Porečke kule, palate iz gotičkog doba, Romaničke kule, Istarske gotičke crkve i ostataka velikog Neptunovog hrama… Nastavak putovanja do Rovinja. Obilazak starog dela grada, gradskih bedema i vrata, crkve Sv. Eufemije… Slobodno vreme. .Polazak za Srbiju oko 15 h . Noćna vožnja.

5.dan     
Dolazak na mesto polaska  u jutarnjim časovima. Kraj programa.


CENA ARANŽMANA PUTOVANJE ISTRA I PLITVIČKA JEZERA – €
** DOPLATA ZA TRANSFER IZ NISA/ LESKOVCA  – €


OPIS HOTELA:

Smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom:
Hotel Pula 3* se nalazi u Puli u neposrednoj blizini centa . Svaka soba poseduje: TV, klima uređaj, telefon, sef, Usluga polupansion (sokovi, voda, vino i pivo iz šankomata uključeni)

Opšta napomena: Za objekte koji su pokriveni Wi-Fi signalom, organizator nije u mogućnosti da garantuje konstantnu dostupnost signala i njegovu jačinu, niti da će Wi-Fi internet da bude funkcionalan i dostupan u samoj smeštajnoj jedinici. Hotel zadržava pravo da uslugu korišćenja wifi konekcije dodatno naplaćuje, za šta organizator putovanja ne snosi odgovornost i ne može uticati.

Napomena za smeštaj: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.


CENA ARANŽMANA:

 • Prevoz turističkim autobusom,
 • Smeštaj u hotelu 2* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama,
 • Usluge turističkog i lokalnog vodiča po programu,
 • Razgledanja i obilaske prema programu,
 • Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA PUTOVANJE ISTRA I PLITVIČKA JEZERA NE OBUHVATA:

 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne izlete /
 • Individualne troškove
 • Boravisna taksa koja se placa na recepciji 1 e po osobi po noci sto ukupno iznosi 2 e

POPUSTI I DOPLATE:

 • deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10 €,
 • putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30€ ( na upit ),
 • doplata za 1/1 sobu 60€.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Plitvička jezera – 40 € / deca do 7 god. besplatno / deca od 7 – 15 god. – 25 €,
 • Brioni – 40 € / deca 20€,
 • Rovinj i Poreč – 25€ / deca 20€,
 • Pula sa posetom Arene 15e

ARANŽMAN PUTOVANJA JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

Program putovanja broj: 19/22 od 04.02.2022.
Organizator putovanja: FENIKS TOURS PUTOVANJA doo, Kraljevo, Licenca OTP 147/2021- kategorija A
Prema Zakonu o turizmu organizator ima garanciju putovanja, Akcionarskog drištva za osiguranje Globos osiguranje ADO, Beograd , polisu osiguranja broj ИM0012276 od 01.10.2022. godine, u visini od 100.000,00 EUR.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Feniks Tours Putovanja D.O.O.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.