KRAKOV 2020. – od 70€

Magični studentski centar Evrope i nekadašnja prestonica Poljske, jedna je od najatraktivnijih destinacija Evrope među mlađom populacijom. Najuticajni kralj u istoriji Poljske, Kazimjež III Veliki, osnovao je Krakovsku akademiju, sadašnji Jegelonjski Univerzitet, jedan od najstarijih u Evropi, kao i grad koji je dobio ime po njemu – Kazimjež, deo današnjeg Krakova. Krajem XV veka su ga naseljavali Jevreji, kad su bili proterani iz zapadnog dela Starog grada. Bio je to glavni kulturni i duhovni centar Jevreja. Sada se tu nalaze Etnografski muzej-najstariji u Poljskoj, najstarija sinagoga u Poljskoj i nekolicina drugih sinagoga, koje predstavljaju najstarije spomenike jevrejske sakralne arhitekture. I dalje u Krakovu postoji Jevrejska četvrt u kojoj možete prošetati uskim ulicama i izaći na Most ljubavi. Od XI do XVI veka Krakov je bio prestonica Poljske. U njemu se nalazio Kraljevski dvor u kome su kraljevi krunisani. Inače, XVI vek proglašen je “Zlatnim vekom Poljske”. Već jedan vek kasnije, prestonica postaje Varšava je bila bila Stokholmu, gde se nalazio presto kralja Zigmunda III Vaza.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN, PETAK        BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 17h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Iz Novog Sada oko 18h sa parkinga kod Lokomotive. Noćna vožnja kroz Srbiju, Mađarsku, Slovačku i Poljsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, SUBOTA        KRAKOV
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Panoramsko upoznavanje kraljevskog grada sa vodičem, obilazak nekadašnje prestonice Poljske sa razgledanjem Tvrđave Vavel, Brda Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećine Zmaja koja je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Svete Marije… Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN, NEDELJA        KRAKOV – AUŠVIC I BIRKENAU (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme za samostalno razgledanje grada ili fakultativna poseta nekadašnjem zloglasnom nacističkom koncentracionom logoru Aušvic – Birkenau (današnji spomen – muzej pod zaštitom je UNESCO-a). Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN, PONEDELJAK        KRAKOV – VELIČKA (fakultativno)
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do najstarijeg rudnika soli u Evropi, Velička. Po dolasku spuštanje stepenicama sa lokalnim vodičem do dubine od 135 m gde se nalazi  i spektakularno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana. U povratku izlaz je specijalnim liftom. Povratak u Krakov. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. DAN, PONEDELJAK        BEOGRAD
Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.


CENA

TERMIN PUTOVANJA HOTEL CENA ARANŽMANA SPECIJALNA CENA
14.02 – 18.02.2020.

DAN DRŽAVNOSTI

JUNIOR 2 3* 110 € 70 € do 20.01.
05.03 – 09.03.2020.

8. MART

ARTUR 3* 119 € 79 € do 20.01.
17.04 – 21.04.2020.

USKRS

JUNIOR 2 3* 110 € 70 € do 20.01.
29.04 – 04.05.2020.

1. MAJ

JUNIOR 2 3* 110 € 70 € do 20.01.

Krakov – Aušvic- Varšava – Velička – paket aranžman 5 dana / 2 noćenja – hotelski smeštaj – autobuski prevoz
PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE
UPLATA PO SPECIJALNOJ CENI VAŽI DO NAZNAČENOG DATUMA U TABELI
DEVIZNI DEO IZ TABELE SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
– smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
– razgledanje Krakova u pratnji vodiča
– usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
– troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– putno zdravstveno osiguranje
– individualne troškove – nepomenute usluge
– fakultativne izlete


POPUSTI I DOPLATE:
– doplata za 1/1 sobu 40 € (na upit)
– doplata za dodatno sedište u autobusu 40 € (isključivo na upit)
– dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 € na cenu aranžmana
– dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana
– ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz


DOPLATE ZA TRANSFER IZ DRUGIH MESTA:
– Transfer iz Užica , Čačka 20 € – minimum 8 putnika
– Transfer iz Kragujevca , Batočine –  20 € – minimum 4 putnika
– Transfer iz Zrenjanina 1500 rsd –  minimum 4 putnika
– Transfer iz VRŠCA – doplata 2500 rsd / minimum 8 putnika


FAKULTATIVNI IZLETI: (minimum 25 pax za realizaciju):
– AUŠVIC I BIRKENAU 25 € / 15 € (deca do 12 godina),
– RUDNIK SOLI VELIČKA 30 € / 20 € (deca do 12 godina)


OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA IZLETE U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE – PLAĆANJE VODIČU NA LICU MESTA. AGENCIJA NE GARANTUJE MOGUĆNOST NAKNADNE PRIJAVE TOKOM PUTOVANJA.