Uskrs na Krfu (21.04./26.04.2022.) (6 dana, 3 noći) – 140€

KRF 21 – 26.04.2022.
6 dana / 3 noćenja, autobusom/brodom


PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN – Veliki Četvrtak
  Polazak iz Kraljeva ,Kragujevca Čačka, Krusevca , Nisa ,Leskovac  oko 14   h, sa dogovorene lookacije . Polazak iz. Putovanje kroz Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.
 2. DAN – Veliki Petak
  U jutarnjim časovima dolazak do luke Igumenica. Ukrcavanje na trajekt i plovidba (~2h) do ostrva Krf. Dolazak na ostrvo Krf u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel Odmor u hotelu do popodnevih casova . Polazak do grada Krfa i fakultativna poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati kustos muzeja Srpske kuće, Ljubomir Saramandić. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak spomen kosturnice i Plave grobnice. Večernja šetnja i slobodno vreme u gradu Krfu. Povratak u hotel/apartmane. Noćenje.
 3. DAN – Velika Subota
  Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovaćemo svečanoj litiji uz čak tri filharmonijska orkestra i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krfa. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva ili ćupova, kada policija uklanja sve turiste iz blizina zgrada u centru jer se sa prozora baca hiljade ćupova uz ovacije i veliku buku. Zašto se ova ceremonija, koja je vezana isključivo za Krf dešava saznaćete ako krenete sa nama. Po završetku ceremonije, slobodno vreme. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe u 21:00 h i odlazak do grada Krfa. Na jednom od najvećih trgova u Evropi – Spianada, više desetina hiljada ljudi, čeka dolazak Blagodatnog ognja, kojim se upali preko 20.000 sveća. Osećaj prisustva večernjoj liturgiji i dočeka ponoći kada se čestita Uskrs je neponovljiv. Zatim nebo osvetli veličanstveni vatromet…. Povratak u hotel. Noćenje.
 4. DAN – VASKRS – Nedelja
  Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričestu grad Krf. Slobodno vreme za obilazak grada ili Fakultativna poseta Ahileon palati, monumentalnom spomeniku antičkoj umetnosti i velikim ambicijama, koji je “izgradila” austrijska princeza Elizabeta, i u kome se nalazi ogromna statua Ahileja koju je podigao nemački car Vilhelm. Tokom boravka srpske vojske na Krfu, ovde je bila srpsko-francuska bolnica. Fakultativni odlazak do prelepog i neobičnog zaliva– Paleokastica koji se nalazi na severo-zapadnoj obali ostrva. Poseta neobičnom manastiru presvete Bogorodice na steni u neposrednoj blizini.
  Fakultativni odlazak na „Grčko veče“ u taverni Tripa. Povratak u hotel. Noćenje.
 5. DAN – Vaskršnji ponedeljak
  Doručak. Polazak na trajekt u ranim jutarnjim časovima. Vožnja do Janine pored koje prolazi autoput kojim idemo. Janinaje centar okruga Epir i leži na jednom od najvećih jezera Grčke. „Kao paša u Janini“ kažu Grci za nekog ko je uživa na nekom lepom mestu. Lepota i način života u Janini su posebni. Obići ćemo tvrđavu na jezeru Pamvotidau samom centru grada. Slobodno vreme za kafu i kratku šetnju Janinom.

U poslepodnevnim časovima dolazak u Solun. Panoramsko razgledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva sv. Dimitrija zaštitnika Soluna. Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. Polazak za Srbiju u kasnim poslepodnevnim/večernjim časovima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi carinskih formalnosti i odmora.

 1. DAN –Dolazak u Beograd/Čačak u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

 CENA aranzmana  140 €


Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka aranžmana
– administrativnom zabranom ili pokricem cekova do juna 2022
– Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina


ARANŽMAN OBUHVATA:
– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
– Smeštaj u ½ i 1/3 studijima i 1/4 apartmanima na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu sa 3 *
– Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja;
– Obilazak grada Krfa, Janjine i Soluna prema programu;
– Karte za trajekt u oba smera
– Usluge organizacije putovanja.


ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Fakultativne izlete:
– Fakultativni izlet na ostrvo Vido i u Srpsku kuću –5 €;
– Fakultativni izlet do palate Ahileon – 15 €/ deca do 12 godina 12 ;
– Fakultativni izlet do manastira Paleokastrica – 10 ;
– Fakultativni odlazak na grčko veče – 26 ;
– Individualne troškove putnika.
– Međunarodno zdravstveno osiguranje ~1  po osobi po danu. Osiguranje nije obavezno ali ga je preporučljivo imati;
– Boravišnu taksu: od 01.01.2018. godine, odlukom Vlade Republike Grčke, naplaćuje se obavezna boravišna taksa u iznosu od 1,5 € po sobi dnevno za hotele sa 3 zvezdice. Plaćanje je na licu mesta


Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova , organizacije ino partnera  Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija organizator aranzmana  Feniks tours putovanja  ne snosi odgovornost I nema uticaj  na  cenu fakultativnih  ulaznica. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta ino partner  zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.


UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE  FENIKS TOURS PUTOVANJA

ORGANIZATOR PUTOVANJA TURISTIČKA AGENCIJA FENIKS TOURS PUTOVANJA , LICENCA OTP 147/2021, kategorija A

broj programa  7/2021  OD 20.02.2022.