Kuala Lumpur 2023.

Malezija – zemlja tri naroda, tri civilizacije, tri vere. Zemlja koja je svrstana u top 15 destinacija u svetu. Za Maleziju se može reći da je svojevrstan spoj starog i novog. Vozeći se Kuala Lumpurom,  videćemo kineske ulice i futurističke zgrade, nalik onima iz filmova o naučnoj fantastici. Jedne od njih su simbol Malezije, Petronas kule, koje su najviše zgrade ,,bliznakinje’’ u svetu. Vodimo vas do Batu pećina – jednih od najvećih i najpopularnijih hindu svetilišta van Indije. Kupoholičari će uživati u niskim cenama, dok će gurmani i sladokusci uživati u istraživanju kulinarskih malinežanskih specijaliteta. Odlazimo do Langkawija, najpoznatijeg ostrva malajskog arhipelaga, žičarom se penjemo do vrha planine Gunung Matchincang i šetamo ,,mostom iznad oblaka’’ na 660 metara iznad nivoa mora! Budite deo ekipe i doživite svoju avanturu!


PROGRAM PUTOVANJA

Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Polazak iz Beograda sa aerodroma „Nikola Tesla“. Priče o egzotičnom krajevima i smeškanje dok čekamo naš let. Idemo na Istok u susret Suncu. Let za Kuala Lumpur sa presedanjem.

Dan 2: Dolazak u Kuala Lumpur
Dolazak u Kuala Lumpur. Transfer do smeštaja. Kuala Lumpur je grad koji je u prethodnoj deceniji prerastao od malog i nerazvijenog južnoazijskog grada u džungli do metropole nezamislivih razmera. Grad u kome se podjednako mešaju kuture, religije i uticaji Kineza, Hindusa i Malaja. Slobodno veče za istraživanje noćnih marketa i neverovatnih restorana u kojima se mešaju ukusi Indije, Kine, Tajlanda i samih Malaja.

Dan 3: Fakultativni izlet – obilazak Kuala Lumpura
Fakultativni izlet gde ćemo upoznati grad – obići ćemo najznačajnije lokalitete u gradu, sa stajanjem i fotografisanjem kod najbitnijih atrakcija. Obilazak se započinje kod Batu pećine (Batu Cave), velikog hindu svetilišta smeštenog u pećini na periferiji grada. Do pećine se dolazi penjanjem uz veoma strmih 272 stepenika. U podnožju pećine se nalazi zlatna statua Murugana, hinduskog božanstva, visoka 43 m. Batu pećine su jedno od najvećih i najpopularnijih hindu svetilišta van Indije. Obilazak se nastavlja preko Nacionalne Palate, Spomenika Nezavisnosti, Merdeka trga na kojem se nalazi jedna od najviših zastava na svetu, mesto gde se prvi put i zaviorila zastava nezavisne Malezije, zatim pored Masjid Jameka, jedne od prvih gradjevina u Kuali. Istražujemo gradsku četvrt.

Dan 4: Istraživanje grad
Dan za šetnju i istraživanje grada. Divimo se visokim zgradama i tražimo najbolja mesta za fotografisanje. Preporučujemo posetu Petronas kulama, najvećim zgradama – bliznakinjama na svetu. Popodne prošetajte najpoznatijom ulicom hrane Jalan Alor i probajte malinežanske ukuse. Ovo je najbolje mesto da probate i lokalna tradicionalna jela, te se ovde uvek može naći veliki broj turista koji žele da probaju nešto novo. Slobodno vreme.

Dan 5: Dolazak u Langkawi
Transfer do aerodroma i let za Langkawi. Transfer do smeštaja u gradu Kuah. Langkawi – arhipelag sastavljen od 99 ostrva, sa prekrasnim peskovitim plažama, prašumama, vodopadima, i džunglama koje obiluju životinjskim svetom. Slobodno vreme.

Dan 6: Fakultativni izlet – Skybridge sa žičarom
Fakultativni izlet iz Kuaha – Langkawi Skybridge sa žičarom. Dan rezervisan za avanturu! Žičara Langkavi –  vodi nas do vrha planine Gunung Matchincang. Kako se kabinom u stilu gondole stiže do vrha, imaćemo pogled iz ptičje perspektive na prelepi Langkavi, kao i na brojna ostrva okružena nepreglednim plavim morem u daljini. Videćemo mini – grad, smešten u podnožju planinskog lanca geo-parka koji ima nekoliko atrakcija; turneja se nastavlja do Nebeskog mosta (Skybridge) koji lebdi na 700 metara nadmorske visine na vrhu planine Gunung Mat Chinchang. Povratak u smeštaj.

Dan 7: Slobodan dan
Slobodan dan. Uživamo na nekoj od obližnjih plaža.

Dan 8: Fakultativni izlet – Krstarenje mangrovim šumama
Fakultativni izlet Krstarenje mangrovim šumama. Jutro započinjemo vožnjom do ivice mangrove šume. Zatim smo spremni za slikovitu vožnju brodom u močvarnu zemlju okruženu zelenilom. Istražujemo obalu mangrove šume Langkavija, gde možete pobeći u spokojno okruženje, jedinstveno za ovaj deo sveta. Divimo se orlovima i krivudavim potocima koji upotpunjuju prirodno remek-delo. Sada je savršeno vreme za slikanje znatiželjnih majmuna i raznih ptica kojima je ovo mesto dom. Nastavljamo putovanje istražujući pećine ispunjene neobičnim krečnjačkim formacijama. Uživamo u prirodi i cvrkutu ptica. Povratak u smeštaj.

Dan 9: Opuštanje i kupanje u kristalno čistoj vodi tirkiznog mora
Dan rezervisan za opuštanje i kupanje u kristalno čistoj vodi tirkiznog mora. Slobodno vreme.

Dan 10: Sunčanje i uživanje na tropskom ostrvu
Sunčanje i uživanje u zracima sunca na tropskom ostrvu i njegovim belim peščanim plažama. Slobodno vreme.

Dan 11: Slobodan dan
Još jedan dan za istraživanje ostrva, uz degustiranje morskih specijaliteta i neverovatne zalaske sunca.

Dan 12: Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do polaska
Napuštamo smeštaj i transfer do aerodorma. Let za Beograd sa presedanjem.

Dan 13: Povratak i kraj putovanja
Dolazak u Beograd.


CENA NA UPIT
Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu Narodne Banke Srbijena dan uplate i to: prilikom prijavljivanja plaća se 100€. Nakon formiranja grupe uplaćuje se još 300€ u dinarskoj protivvrednosti. Ostatak sume plaća se u agenciji najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
Smeštaj:
Holiday Inn Express City Center Primer  3 noći
Hotel Adya Primer  7 noći
Prevoz
– Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Doha, u ekonomskoj klasi

– Avio karta sa svim taksama na relaciji Doha – Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi
– Transfer od aerodroma do smeštaja
– Transfer od smeštaja do aerodroma
– Avio kartu sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur – Langkavi, u ekonomskoj klasi
– Transfer od smeštaja do aerodroma
– Avio karta sa svim taksama na relaciji Langkawi – Doha, u ekonomskoj klasi
– Avio kartu sa svim taksama na relaciji Doha – Beograd, u ekonomskoj klasi
Hrana
10 × Kontinentalni doručak

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

– Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
– Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
– Troškovi vize za Maleziju (700 din) + trošove viziranja (400 din)
– Izlazna taksa iz Malezije 20 MYR – 5 eur (plaća se na aerodromu)


FAKULTATIVNI IZLETI
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Kuala Lumpur City tour
Cena35,00 EUR

Celodnevni izlet u Kuala Lumpuru. Obilazak autobusom najznačajnijih lokaliteta u gradu uz pratnju lokalnog vodiča, sa stajanjem i fotografisanjem kod najbitnijih atrakcija. Obilazak se započinje kod Batu pećine, velikog hindu svetilišta smeštenog u pećini na periferiji grada. Obilazak se nastavlja preko Nacionalne Palate, Spomenika Nezavisnosti, Merdeka trga na kojem se nalazi jedna od najviših zastava na svetu, mesto gde se prvi put i zaviorila zastava nezavisne Malezije, Kineske četvrti, KL tornja sve do Petronas Kula, čuvenih zgrada bliznakinja, poznatih širom sveta.

Cena izleta obuhvata:

 • organizovan prevozpo predviđenom itinereru
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Langkawi Skybridge sa žičarom
Cena60,00 EUR

Langkawi Skybridge sa žičarom – Žičara Langkavi – vodi nas do vrha planine Gunung Matchincang. Kako se kabinom u stilu gondole stiže do vrha, imaćemo pogled iz ptičje perspektive na prelepi Langkavi, kao i na brojna ostrva okružena nepreglednim plavim morem u daljini. Videćemo mini – grad, smešten u podnožju planinskog lanca geo-parka koji ima nekoliko atrakcija; turneja se nastavlja do Nebeskog mosta (Skybridge) koji lebdi na 700 metara nadmorske visine na vrhu planine Gunung Mat Chinchang. Cena izleta obuhvata: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, ulaznicu za žičaru i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Krstarenje mangrovim šumama
Cena70,00 EUR

Krstarenje mangrovim šumama –Jutro započinjemo vožnjom do ivice mangrove šume. Zatim smo spremni za slikovitu vožnju brodom u močvarnu zemlju okruženu zelenilom.  Istražujemo obalu mangrove šume Langkavija, gde možete pobeći u spokojno okruženje, jedinstveno za ovaj deo sveta. Divimo se orlovima i krivudavim potocima koji upotpunjuju prirodno remek-delo. Sada je savršeno vreme za slikanje znatiželjnih majmuna i raznih ptica kojima je ovo mesto dom. Nastavljamo putovanje istražujući pećine ispunjene neobičnim krečnjačkim formacijama. Uz ručak uživamo u prirodi i cvrkutu ptica. Cena izleta obuhvata: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, ručak i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.


SMEŠTAJ

 Holiday Inn Express City Center***
Holiday Inn Express City Center *** se nalazi u centralnom delu Kuala Lumpura. Hotel poseduje fitnas centar, restoran i salu za konferencije. Sve sobe su klimatizovane sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

 Sajthttps://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/kuala-lumpur/kulcc/hoteldetail

 


Hotel Adya***
Hotel Adya *** se nalazi u obalnom delu grada Kuah, u blizini obale. Sve sobe su klimatizovane i uređene u elegantnom stilu. Poseduju velike prozore. Na raspolaganju su flat-screen TV i besplatan WiFi. Iz pojedinih soba pruža se pogled na grad ili na more. Sve sobe su dvokrevetne klimatizovane sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak).

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.


PREVOZ: Avion


Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

 

 


VAŽNE NAPOMENE
Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

Opšte napomene:

 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.