Los Anđeles 2023.

Grad Anđela je sasvim sigurno najposećeniji i najvoljeniji grad SAD-a. LA, kako ga popularno nazivaju, nalazi se u saveznoj američkoj državi Kalifornija čiji je i glavni grad. Drugi je po veličini grad u SAD-u sa preko 4 miliona stanovnika, dok u metropolitanskoj zoni grada živi preko 17 miliona ljudi. Područje današnjeg LA, oko zaliva na pacifiku, naseljavala su indijanska plemena hiljadama godina. Prvi Evropljani koji su stigli do pacifičke obale bili su Španci 1542. Godine. Neverovatnu ekspanziju grad doživljava od 18. veka kada je u obližnjim Rocky planinama pronađeno zlato. Tada je nastupila čuvena američka Zlatna groznica.

Danas je Los Anđeles poznat kao grad filma jer se u njemu nalazi sedište nekoliko najvećih svetskih produkcijskih kuća smeštenih u prestižnom kraju LA znanom pod imenom „Hollywood“. Takođe, LA predstavlja omiljeno stecište turista koji na plažama kvarta „Venice“ uživaju u čarima Tihog okeana. Pre svega, LA je grad svetskog džet-seta, grad prestiža, usnule romantike, toplih vetrova Santa Barbare.Tokom boravka u Los Anđelesu treba videti: čuveni Sunset Bulevar (Bulevar sumraka) sa brojnim ekskluzivnim prodavnicama i mermernim pločnikom sa zvezdama Holivuda; Rodeo Drajv – šoping ulica; Holivudski studiji (Universal, MGM, Miramax), kvart Venis sa plažama, Kineski Teatar – dodela oskara, Beverli Hils – ekskluzivna rezidencijalna zona grada, Holivud – zona filmskih studija i luksuznih vila, itd.


PROGRAM PUTOVANJA
1. dan – Polazak
Polazak sa aerodroma Nikola Tesla u dogovoreno vreme.

2.  dan – 7/10 dan – Sidnej
Slobodno vreme u Los Anđelesu.

7/10 dan – Povratak
Povratak u Beograd.


CENA NA UPIT


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
smeštaj u izabranom hotelu na bazi izabranog broja noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem; organizacione troškove i troškove izdavanja vaučera.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
prevoz (za najpovoljnije avio karte kontaktirajte nas!);

doplatu za jednokrevetnu sobu – 70% od navedenih cena;
sve druge nepomenute usluge;
boravišnu taksu ukoliko je određene zemlje naplaćaju dodatno od turista na recepciji hotela; eventualnu vizu za odredišnu zemlju (viziranje se isključivo obavlja lično u konzulatu odredišne zemlje;
informacije da li je državljanima R. Srbije potrebna viza za odredišnu zemlju možete videti na sajtu Ministarstva Inostranih poslova: http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama?lang=cyr)


USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI.
Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
Odloženo – na ime prijave plaća se 50% u dinarskoj protivrednosti pre polaska na put, a ostatak se može platiti u maksimalno 2 mesečne rate koje dospevaju nakon povratka sa putovanja uz deponovanje čekova za te rate koje dospevaju nakon povratka sa putovanja ili uz administrativnu zabranu uz uvećanje od 2% mesečno za rate koje dospevaju po povratku sa puta. Administrativa zabrana je moguća samo za zaposlene u Javnim preduzećima i budžetskim ustanovama!