MADRID i BARSELONA NOVA GODINA 2020. – 659€

Madrid –  “Iz Madrida pravo u Raj”, glasi poznata izreka, koja daje prvi utisak o glavnom gradu Španije. Madrid je metropola u samom srcu zemlje, sa širokim bulevarima, impresivnim palatama sazidanim od stakla i gipsa, prostranim trgovima sa crkvama, raskošnim fontanama, parkovima i kulturno-istorijskim spomenicima. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom.

BARSELONA,je grad najrazvijenije španske provincije Katalonije i u svemu ocrtava kulturno i istorijsko bogatsvo ove regije. Širom sveta je poznata po svojoj jedinstvenoj arhitekturi čiji tvorac je bio jedan od najvećih savremenih arhitekata Antonio Gaudi. Barselona je moderan grad sa širokim bulevarima, prostranim trgovima, šoping centrima, zapanjujućim spomenicima, prelepom plažom, ogromnom lukom i veoma živopisnim kvartovima. Pored toga, ovo je grad zabave, grad mladih, grad najvećeg fudbalskog kluba na svetu. Ovaj grad svojim posetiocima nudi mnogo aktivnosti i pregršt dešavanja…


PROGRAM PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD – MADRID
Dolazak putnika na aerodrom “Nikola Tesla”, najkasnije u 04h00 časova (dva sata pre leta). Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Madrid je 06h00 (let Ju 570, Air Serbia). Sletanje aviona u Madrid je u 09h15 časova-lokalno vreme. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Panoramska vožnja: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Puerta de Toledo, park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka. Transfer u hotel. Smeštaj u sobe posle 14h. Slobodno vreme. Noćenje.

2. do 3. dan MADRID
Doručak. Slobodni dani za individulna razgledanja i šoping. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta poput :  “Toledo” fakultativni izlet koji obuhvata plaza_de_cebelis_madrid_spainposetu srednjevekovnoj prestonici Španije čuvenoj i po tome da je u njoj živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i kniževnik El Greko. Toledo je udaljen oko 70km od Madrida i prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540. godine nove ere i u svojoj bogatoj istoriji osvajali su ga Rimljani, Vizigoti, Mavari i svi su ostavili trag  u izuzetnom multi-kulturnom nasleđu ovog grada koji je bio prestonica Španije sve do 1561. godine. Cena izleta po osobi: 69 evra. Fakultativni izlet “Segovija” nalazi se u regiji Kastilja i Leon, udaljen oko 180 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac, zbog kojih je Segovija uvršćena na listu svetske kulturne baštine pod zastitom Unesko-a. Karakteristična panorama ovog grada čije su zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka, smeštena je na brda Kastilje koja okružuje Sijera de Guadarama. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Cena izleta po osobi 65 evra…. Noćenja u izabranom hotelu na bazi izabrane usluge.

4. dan MADRID – BARSELONA
Doručak. Napuštanje soba do 10h. Transfer do železničke stanice. Ukrcavanje na brzi voz AVE koji dostiže brzine i do 300km na sat, očekivano putovanje do Barselone je 02:30h. Po dolasku u Barselonu, polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Panoramska vožnja: Kolumbov spomenik, Monžuik (vidikovac), prolazi se pored Olimpijskog stadiona, Španskog sela, Čarobnih fontana, nastavak ka Španskom Trgu, Gran Via, Paseo de Gracia, prolaz pored Gaudijevih kuća Batllo i La Pedrera i šetnja oko Sagrada Familia bez ulaska. Smeštaj u sobe posle 14h. Slobodno vreme. Noćenje.

4. do 6 dan BARSELONA
Doručak. Slobodni dani za individulna razgledanja i šoping. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta poput : Gerona i Figeras uz obilazak muzeja Salvadora Dalija. Polazak za Geronu, grad koji se nalazi u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine koje su nastale kao deo odbrane, a koje datiraju iz rimskog perioda. Kule su pretvorene u vidikovac sa kog se pruža predivan pogled na okolinu. Obilazak grada: šetnja starim gradskim jezgrom, obilazak jevrejske četvrti, gotske katedrale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figuerasa. Poseta muzeju Salvadora Dalija koji je jedinstven u svetu po svojoj neobičnoj postavci i fascinantnim eksponatima. Muzej je smešten u porodičnoj kući, a muzejsku postavku je postavio lično Dali. Cena izleta (oko 75eur po osobi) i/ili Tibidabo, Park Guelj i Pueblo Espanjol (špansko selo), Odlazak do vidikovca Tibidabo sa koga se pruža prelep pogled na Barselonu. Panoramski obilazak crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Nakon obilaska polazak za Park Guelj. Poseta čarobnom parku koji je delo arhitekte Antonija Gaudija i koji se nalazi pod UNESCO zaštitom. Odlazak u etno selo Pablo Espanjol koje je nastalo 30-ih godina 20.veka kao deo projekta koji je trebao da prikaže raznolikost arhitekture sela Španije. Cena izleta (oko 65 eur po osobi) i/ili Flamenko veče – fantastičan šou igrača i gitariste uz piće. Cena izleta (oko 35 evra po osobi) Takodje, može da se organizuje izlet jednog od najvećih akvarijuma u Europi. Akvarijum Barselone je najznačajniji zabavni centar, obilazak Kamp Nou stadiona… Noćenja u izabranom hotelu na bazi izabrane usluge.

7. dan BARSELONA – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba.Transfer do aerodroma u Barseloni. Poletanje aviona za Beogradu 10h10-lokalno vreme (let JU 581, Air Serbia), Sletanje u Beograd u 12h40 časova. Kraj programa.


CENA

HOTEL /Kategorija

Lokacija

 Tip sobe/

Usluga

Struktura

sobe

Broj noćenja

Termin

putovanja

Cena po osobi

u 1/2 sobi

RAFAEL VENTAS 4* – MADRID

Standard / ND

Dvokrevetna

6 noćenja

(3 noćenja u Madridu i

3 noćenja u Barseloni)

5.1-11.1.2020.

659

MADANIS 4* – BARSELONA

Standard / ND

Dvokrevetna

Legenda tabele: ND – noćenje sa doručkom;


UMANJENJA I DOPLATE:
– Doplata za jednokrevetnu sobu: 225 evra
– Umanjenje za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju 5%
– Umanjenje za dete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju 10%


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Avio prevoz na relaciji Beograd-Madrid i Barselona -Beograd, kompanijom Air Serbia, sa dozvoljenih maksimalnih 23 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. (Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja; deca do 2 god-nemaju pravo na besplatan prtljag).

– Aerodromske takse sa YQ taksama i troškovima izdavanja karte :oko 111,95 EUR po osobi. Aerodromske takse su obavezne i podložne promeni, do dana polaska na putovanje. Iznos YQ takse i troškova izdavanja avio karte (oko 78) su nerefundabilni.
– Smeštaj u standardnim sobama u izabranim hotelima prema tabeli, na bazi 6 noćenja sa doručkom (3 noćenja u Madridu i 3 noćenja u Barseloni)
– Transferi aerodrom – hotel; Hotel – Železnička stanica; Železnička stanica – Hotel; i Hotel – aerodrom, prema programu.
– Panoramsko razgledanje grada Madrida 1. dana kako je navedeno u program putovanja sa vodičem na srpskom jeziku.
– Panoramsko razgledanje grada Barselone 4. dana kako je navedeno u program putovanja sa vodičem na srpskom jeziku.
– Asistencija lokalnog vodiča u Madridu i Barsleoni, na srpskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)
– Karta za brzi voz MADRID – BARSELONA
– Troškovi organizacije putovanja.
– U cenu aranžmana je uključen PDV (porez na dodatu vrednost), a ne iskazuje se prema Članu 35. Zakona o PDV-u (stav 7).

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– Boravišna taksa i turistička taksa nije uracuntata u cenu i plaća se na licu mesta za hotel kategorije 3* – 0,75 evra po osobi i noćenju, za hotel kategorije 4* – 1,25 evra po osobi po noćenju

– Troškovi fakultativnih izleta i poseta, individualnih razgledanja i obilazaka.
– Troškovi međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
– Nepomenute usluge.


FAKULTATIVNI IZLETI:
– “Toledo” fakultativni izlet koji obuhvata posetu srednjevekovnoj prestonici Španije čuvenoj i po tome da je u njoj živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i kniževnik El Greko. Toledo je udaljen oko 70km od Madrida i prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540. godine nove ere i u svojoj bogatoj istoriji osvajali su ga Rimljani, Vizigoti, Mavari i svi su ostavili trag u izuzetnom multi-kulturnom nasleđu ovog grada koji je bio prestonica Španije sve do 1561. godine. Cena izleta po osobi: 69 evra.

– “Segovija” nalazi se u regiji Kastilja i Leon, udaljen oko 180 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac, zbog kojih je Segovija uvršćena na listu svetske kulturne baštine pod zastitom Unesko-a. Karakteristična panorama ovog grada čije su zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka, smeštena je na brda Kastilje koja okružuje Sijera de Guadarama. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Cena izleta po osobi 65 evra
– Gerona i Figeras uz obilazak muzeja Salvadora Dalija. Polazak za Geronu, grad koji se nalazi u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine koje su nastale kao deo odbrane, a koje datiraju iz rimskog perioda. Kule su pretvorene u vidikovac sa kog se pruža predivan pogled na okolinu. Obilazak grada: šetnja starim gradskim jezgrom, obilazak jevrejske četvrti, gotske katedrale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figuerasa. Poseta muzeju Salvadora Dalija koji je jedinstven u svetu po svojoj neobičnoj postavci i fascinantnim eksponatima. Muzej je smešten u porodičnoj kući, a muzejsku postavku je postavio lično Dali. Cena izleta po osobi: 75eur
– Tibidabo, Park Guelj i Pueblo Espanjol (špansko selo), Odlazak do vidikovca Tibidabo sa koga se pruža prelep pogled na Barselonu. Panoramski obilazak crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Nakon obilaska polazak za Park Guelj. Poseta čarobnom parku koji je delo arhitekte Antonija Gaudija i koji se nalazi pod UNESCO zaštitom. Odlazak u etno selo Pablo Espanjol koje je nastalo 30-ih godina 20.veka kao deo projekta koji je trebao da prikaže raznolikost arhitekture sela Španije. Cena izleta po osobi: 65 eur
– Flamenko veče – fantastičan šou igrača i gitariste uz piće. Cena izleta po osobi: 35 evra

Prijavljivanje za izlete i plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene


USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:
– gotovinski-prilikom rezervacije uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 danapre polaska na putovanje.

– uplatom preko računa -prilikom rezervacije uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana (samo za državljane Republike Srbije).


USLOVI REZERVACIJE:
-Uplata akontacije najmanje 40% ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 20 dana pre puta.

-Potpisan Ugovor o putovanju (putnik koji ugovara putovanje, potpisuje Ugovor lično u prostorijama agencije Travelland ili šalje svojeručno potpisan Ugovor putem elektronske pošte) u roku od najviše 48 sati od rezervacije i uplate akontacije;
-Dostavljena slika strane pasoša sa ličnim podacima (za sve učesnike putovanja), u prostorijama agencije Travelland ili putem elektronske pošte, u roku od najviše 48 sati od rezervacije i uplate akontacije; *Organizator putovanja ne snosi odgovornost za neispravnost ličnog putnog dokumenta (pasoša)


SMEŠTAJ:
Rafael Ventas 4* – Madrid www.rafaelhoteles.com

Hotel se nalazi u jednoj od najpoznatijih avenija Madrida, “calle Alcala”, poznatoj i po mnogobrojnim prodavnicama i restoranima. U neposrednoj blizini je i čuvena zgrada Las Ventas, arena u kojoj se održavaju koride. Od glavnog gradskog trga Sol, hotel je udaljen nekoliko stanica vožnje metroom, direktnom linijom. Metro stanica El Carmen je udaljena svega 100 m od hotela. U sastavu hotela je El Capote restoran u kome se poslužuju tradicionalna španska i internacionalna jela i bar. Na raspolaganju su i parking i WI FI internet uz doplatu. Hotel raspolaže sa 111 soba, svaka ima kupatilo, klima uređaj, SAT TV, mini bar, internet konekciju (uz doplatu), sef i fen.

HOTEL MADANIS 4* www.hotelmadanis.com/en/
Hotel je  modern i inovativni , gleda na legendarni stadion FK-a Barselona Kamp Nou od koga je udaljen oko 300 metara Smešten u četvrti Les Korts na jugoistoku Barselone, Madanis je dobro povezan linijama gradskog prevoza koje vode do kulturnog centra grada. Mnoge od najpopularnijih gradskih znamenitosti, poput obilaska stadiona i Gaudijeve zgrade Pedralbes. Gostima nudi, recepciju, restoran, bar, kafić, besplatan bežični internet. Sobe su moderno opremljeno sa sopstvenim kupatilom, klimom, TV-om, radiom, radnim stolom, fenom, mini barom i besplatnim bežičnim internetom. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje.


 POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA INDIVIDUALNI ARANŽMAN

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju:
– od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana do 34 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 40% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i/ili troškova smeštaja.

– od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana od 33 dan do 26 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 75% od ukupne cene aranžmana,na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.
– od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana od 25 dana pre početka putovanja do 1 dan pre početka putovanja, i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmanana ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.