Meteori 2020.

Manastiri Meteori je jedan od najvećih i najvažnijih kompleksa manastira u Grčkoj. Manastiri su podignuti na vrhovima stena, na obroncima tesalijske ravnice u blizini reke Pinios i Pindus planine. Ostaci prvih manastirskih zdanja potiču iz 11 veka. Danas je 6 aktivnih manastira (od kojih su najpoznatiji manastiri Veliki Meteori i Varlam) pod zaštitom UNESKO-a. Manastir Sv.Trojice čiji je osnivač Nektarije Eginski se nalazi na ostrvu Egina. Manastir je podignut 1904. god. na zahtev monahinja na Egini. Nektarije je bio poznat kao veliki iscelitelj, pisac, teolog, filozof. Posle smrti proglašen je za sveca i Grčka Pravoslavna Crkva slavi njegovo ime 9. novembra. U manastirskoj crkvi je smešten i mauzolej Nektarija Eginskog.


PROGRAM PUTOVANJA

1. dan POLAZAK
Polazak u dogovoreno vreme. Putovanje preko Makedonije. Noćna vožnja sa pauzama za osveženje.

2.dan SOLUN – PARALIJA
Dolazak u Solun, panoramsko razgledanje grada: vožnja pored pristaništva i panorama Bele kule, zatim Sajam, Univerzitet, Rotonda, Galerijusov slavoluk, Aristotelov trg, spomenik kralju Konstantinu, Crkva Sv Dimitrija. Obilazak Srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku. Slobodno vreme u centru grada. Predlažemo da prošetate starim gradskim jezgrom i obiđete gradsku tržnicu gde se prodaju začini, razne vrste maslina i još puno toga. Za uživanje predlažemo da popijete kafu ili čaj u jednoj od mnogobrojnih bašti i lokala na Aristotelovom trgu. U 14h nastavak putovanja. Dolazak u Paraliju, smeštaj, slobodno vreme. Noćenje.

3.dan PARALIJA – METEORI
Doručak. Polazak u 8:30 na celodnevni izlet do Meteora- fakultativno. Obilazak crkve Sv. Petke, lekoviti izvor. Nastavak putovanja do živopisnog gradića u podnožju Meteora, Kalambake. Razgledanje i poseta radionici za ručnu izradu ikona. Nastavak puta za Meteore. Poseta čuvenom srednjovekovnom kompleksu Manastira sa ulaskom u jedan od manastira. Ručak kod Kalambake (fakultativno). Nastavak putovanja pored Larise. Uveče povratak u Paraliju. Slobodno veče ili odlazak na Grčko veče. Noćenje.

4.dan PARALIJA – SOLUN
Doručak. Polazak u 10h za Solun. Slobodno vreme za šoping i zabavu u TC Kosmos (Zara, Mango, Adidas…) Povratak za Srbiju. Noćna vožnja.


CENA
u pripremi
Termini će biti naknadno objavljeni (proleće 2020.)
za sve informacije pozvati agenciju


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– prevoz modernim turističkim autobusom

– smeštaj na bazi 2 noćenja
– doručak na bazi švedskog stola u restoranu
– razgledanja prema programu
– usluge turističkog vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– obavezno putno zdravstveno osiguranje

– lokalnu taksu (oko 1€)
– ostale ne pomenute troškove;


CENA:
izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

REZERVACIJA:
Ukoliko je putovanje u Grčku Vaš izbor i želite da se raspitate o dostupnosti smeštaja, možete to uraditi kontaktiranjem agencije telefonski ili putem e-maila.


NAČIN PLAĆANJA:
gotovina, administrativne zabrane, kreditne kartice (Dina, Visa, Maestro, MasterCard, American Express)