Roze Jezero – Pačirska Banja – Banja Vrdnik (termini 05.09. i 12.09.) (Polazak iz KV,ČA,KG,KŠ,TS,VB,BG) – od 2200,00 din

MISTERIJA – Roze Jezero – TERMALNA BANJA

Termalna banja Pačir /banja Vrdnik

 TERMIN  05.09.2020 / 12.09.2020

PAČIR – Ovo je jedino jezero u Srbiji čija je voda slana. Uz to, ona je i termalna i lekovita. Ali, postoji još nešto po čemu je zaista jedinstvena. Zbog visokog sadržaja joda, broma, litijuma i sumpora, u zavisnosti od doba dana, njena boja se menja od ružičaste do ljubičaste, zbog čega je jezero u Pačiru postalo prava atrakcija.

Jezero egzotične boje, kakva postoje još samo u Indiji, Rusiji, Španiji ili Senegalu, sada u Pačir privlači i staro i mlado. Jedni bi da se leče, drugi da se fotografišu, ali svi se dobro zabavljaju.

 

Program putovanja :

Polazak iz Kraljeva / Cacka /Kragujevca/Krusevca /Trstenika /Vrnjacke Banje /Beograda  u 07:00h. Vožnja ka Bačkoj Topoli sa usputnom pauzom radi odmora. Dolazak u kompleks Pačirske banje. Termalna pačirska banja, prelepo uređeno kupalište sa termalnom vodom jedinstvenu Vojvodini i uopšte u ovom delu Evrope.Topla voda u Pačiru dolazi sa 1400 metara dubine i slana je, što čini odlazak u ovu banju jedinstvenim iskustvom. Na svom putu ka površini voda prolazi kroz različite slojeve stena čime postaje obogaćena mineralima. Voda sadrži natrijum, jod, sulfat, brom i mnoge druge minerale koji unapređuju zdravlje. Temperatura vode, pri izlasku na površinu je 72 stepena, a pri hlađenju dolazi na temperaturu od 30 do 35 stepeni.Voda ima miris joda i fenola, ali se na to može navići za nekoliko minuta. Jezero, pored mnogo minerala, sadrži i 21-22 grama soli po litru. Na osnovu sastava vode, banja je dobila sertifikat lekovite. Topla, slana voda pomaže u očuvanju i održavanju zdravlja, doprinoseći podizanju imunog sistema. Takođe, voda ima izuzetna svojstva i u lečenju raznih bolesti. Pačirska banja ima jezero površine 2.000 kvadratnih metara, a otvorena su i dva bazena u zatvorenom prostoru koja su dostupna i zimi. Imaju oblik malih jezera, a dubina vode se povećava ka sredini i dostiže 1,70. Dno je pokriveno oblim kamenjem koje izuzetno prija stopalima pri hodu u vodi.
Oko 17h polazak za Banju Vrdnik  koja se nalazi u središnjem delu Srema, u podnožju Fruške gore i u sastavu je Nacionalnog parka,  na nadmorskoj visini od 240 m. Termalna voda je konstantne temperature od 32,8 stepeni Celzijusa, što je svrstava u hipotermalne vode sa širokim pozitivnim spektrom delovanja na ljudski organizam. Čist vazduh sa velikim sadržajem ozona svrstava »Termal« u red vazdušnih banja.
Po želji pesacenje do Vrdničke kule fantastičnog vidikovca sa kojeg se pruža pogled na sve četiri strane sveta, a do nje se dolazi polusatnom šetnjom stazom zdravlja. Povratak na mesto polaska u kasnim večernjim satima.
Kraj programa.

CENA ARANZMANA   2.650,00 -iz Kraljeva, Kruševca, Čačka

CENA ARANZMANA   2.350,00 -iz Kragujevca

CENA ARANZMANA   2.200,00 -iz Požarevca, Smedereva, Beograda

CENA IZLETA UKLJUČUJE: 
prevoz turističkim autobusom ili mini busom na navedenoj  relaciji (AC, CD-DVD oprema)
-usluge predstavnika agencije ( turistički pratilac, vodič)
-troškove organizacacije i vođenje puta

CENA IZLETA NE UKLJUČUJE:–OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AENCIJI :
-ulaznica za Banju Pacir 300 din
ulaznica za Banju Vrdnik 300 din (poludnevna),
-troškovi koji nisu navedeni u programu

Način plaćanja: Gotovinskom uplatom 30% prilikom rezervacije, ostatak 5 dana pre putovanja  30% odmah, ostatak na tri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 3 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja je Turistička agencija „Feniks tours putovanja”, licenca OTP 18/2020 A 35  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja  Feniks tour putovanja .