NAPULJ – SORENTO – KAPRI

NAPULJ – SORENTO – KAPRI

Napulj – Sorento – Pompeja– Kapri avio aranzman

Kapri avion cena 329 Eura

Napulj je treći po veličini grad u Italiji. Poznat je po nizu posebnosti: obližnjem vulkanu Vezuv i drevnoj Pompeji, pod zaštitom je UNESCO-a. Sorento je jedno od najpoznatijih letovališta Italije. Romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije.

 OBILASCI: Napulj – Sorento – Pompeja– Kapri

 PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan 02.05. BEOGRAD RIM– NAPULJ

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera 710 u 10.05. Polazak za Rim u 12.05, (let AZ 591). Dolazak u Rim u 13.40. Nastavak putovanja za Napulj letom AZ 1269 u 14.50. Dolazak u Napulj u 15.45. Po dolasku u Napulj, panoramsko razgledanje grada,trećeg po veličini u Italiji i glavnog grada pokrajine Kampanja.Napulj inače zovu grad sunca i grad svetlosti, rodno mesto Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a, razgledanje grada : Kraljevska palata, deo turističke luke, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni areheološki muzej, trgovačka ulica Umberta I… Smeštaj u hotel. Slobodno veče.Preporuka: obići staro istorijsko jezgro grada u kome je glavna katedrala Duomo i prošetati do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel dell ovo) jedan od simbola grada. Noćenje.

2. dan 03.05. NAPULJ – POMPEJA – SORENTO

Doručak. Mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do Pompeje. Odlazak se organizuje vozom. Po dolasku obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. Iskopan je veliki deo građevina pa se prilikom posete mogu videti kuće, fontane, forumi, pozorišta, kupatila.Nastavak putovanja do Sorenta.Vožnja autobusom oko sat vremena. Smeštaj u hotel .Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan 04.05. SORENTO

Doručak. U prepodnevnim časovima razgledanje Sorenta : pešačka ulica Korso Italia, romantični trg Taso, trg Lauro, katedrala iz XIV veka, obilje prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova…Izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje. Prelepe ulice koje odišu specifičnom italijanskom arhitekturom. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 05.05. SORENTO KAPRI

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet na Kapri. Dolazak do ostrva nakon polučasovne vožnje brodom.Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije. Zbog svoje atraktivnosti danas je mondensko letovalište, gde uživaju sva čula.Ostrvo poznato po obilju prelepih mirisa. Poznat je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi imali svoje vile, zbog izuzetno prijatne klime.Obilazak mesta Kapri:Plava pećina, Mala luka, prelepe plaže, restorani… Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan 06.05. SORENTO – NAPULJ – BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma u Napulju.Poletanje za Rim u 07.25 (Let AZ 1268).Dolazak u Rim u 08.10. Nastavak putovanja za Beograd letom AZ 594 u 09.50. Dolazak u Beograd u 11.15 (Kraj usluga)

Termin putovanja

Hotel

Cena po osobi

02.05.2015. – 06.05.2015 .

Hotel 3*

329 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

Cene iz tabele su u evrima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Napulj kompanijom Alitalia
 • smeštaj u Napulju (1noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • smeštaj u Sorentu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku
 • autobuski transfer Napulj- Sorento i Sorento – aerodrom Napulj
 • obilaske prema programu
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog vodiča, pratioca grupe sve vreme putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • troškove aerodromskih taksi – 188 (aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama)
 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 6 € (osobe od 19 – 69 god.),4 € (deca do 18 god.), 11 € (osobe od 70 – 84 god.) ulaznice i fakultativne izlete
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1,50 € po noćenju / po osobi, 2,50 za boravak u hotelima sa 4*
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Sorento i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1 € po noćenju / po osobi., 1,50 za boravak u hotelima sa 4*

POPUSTI:

 • deca od 0 – 2 godine plaćaju 25€ u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5%

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 50% od cene aranžmana

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnika):

 • Pompeja – 35 € ( prevoz metroom, asistencija lokalnog vodiča )
 • Kapri – 70 €

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA :

1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana

HOTEL NUOVO REBECCHINO 3*

Nalazi se u blizini starog gradskog jezgra, u blizini metro stanice, kojom je dobro povezan sa Pompejom. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Smeštaj u Sorentu (Italija) u hotelu 3. www.nuovorebecchino.it

HOTEL DANAI 3* SORENTO

Nalazi se u na uzvišenju, sa predivnim pogledom na zaliv, udaljen od centra oko 15 min hoda , u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar, bazen, svaka soba ima tuš/WC. Doručak kontinentalni- švedski sto.

www.hoteldania.com/italiano