Dvorci Transilvanije (dvorac grofa Drakule, dvorac Peleš, Brašov, manastir Sinaja) – (2 noći, 5 dana) (07.03./11.03.2024. | 30.04./04.05.2024.) – od 129€

RUMUNIJA –Transilvanija je oduvek bila interesantna destinacija za putovanje. Planinski deo Rumunije u kojem danas živi oko 5 miliona stanovnika. Značajni gradovi su Brašov, Sibiu i Sigišoara, a postoji i veliki broj sela u okolini. Ova sela su mnogo zanimljiva jer se u njima i dan danas jako drži do tradicije i starih običaja.


PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, POLAZAK
Polazak oko 22:00 iz Kraljeva (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Noćna vožnja pored Vršca ka Rumuniji, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, SIGIŠOARA
U  prepodnevnim satima  dolazak u  Sigišoaru, najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije, u kom je 1431. godine, rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula. Razgledanje starog gradskog jezgra Sigišoare, koje se nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a. Nastavak putovanja ka hotelu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN, ZAMAK BRAN (fakultativno) – BRAŠOV
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet i posetu zamku Bran. Dolazak do zamka Bran u Transilvaniji koji su podigli vitezovi Tevtonskog reda u XIII veku. U ovom zamku bio je zatvoren kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula. Tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je, inače, rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para (roditelja Marije, kraljice Jugoslavije). Fakultativna poseta zamku. Posle podne odlazak u Brašov, centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), Kapija Ekaterina (1559. god), kuća Hiršer (1545. god), stara gradska većnica (1420. god), sagrađene u renesansnom stilu (od kojih je ova poslednja zadržala elemente gotike)… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, MANASTIR SINAJA / DVORAC PELEŠ (za polazak 15.02./19.02. dvorac Peleš se čisti, umesto njega dvorac Pelišor)(fakultativno) – POVRATAK
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš, letnjoj rezidenciji prvog rumunskog kraljevskog para Karola I Hoencolerna i Elizabete. Polazak za Srbiju. Povratak u Srbiju u kasnim večernjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.


CENA ARANŽMANA

Cena je za sledeće termine: (07.03./11.03.2024.) – 08. mart (Dan žena) – Hotel Silva Busteni 3* (slike možete pogledati OVDE)

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,BG,PO – 129€
POLAZAK PN,JA,ĆU – 134€
POLAZAK IZ NI, LE – 139€

Cena je za sledeće termine: (30.04./04.05.2024.) – Hotel Silva Busteni 3* (slike možete pogledati OVDE) – Uskrs i Prvi maj

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,BG,PO – 149€
POLAZAK PN,JA,ĆU – 154€
POLAZAK IZ NI, LE – 159€


 DEVIZNI DEO IZ TABELE SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE
– doplata za 1/1 sobu 40 evra (isključivo na upit)
– doplata za dodatno sedište u autobusu 40 evra (isključivo na upit)
– dete do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana
– dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz


FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju)
KOMPLET IZLETA: zamak Bran, manastir Sinaja i dvorac Peleš (ulaznice uključene u cenu) 50 evra


NAPOMENA
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• prevoz autobusom turističke klase  prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
• smeštaj u hotelu 2* ili 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
• razgledanje Brašova, Sibiua i Sigišoare prema programu
• usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
• troškove ogranizacije putovanja


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• putno zdravstveno osiguranje PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI 
• individualne troškove – nepomenute usluge
• fakultativne izlete – ukupno 50 eura
boravišnu taksu (iznosi 1,5€ po osobi po noći)


Hotel 3 * Silva Busteni se nalazi u podnožju planina Bučedži, na svega 10 metara od žičare koja vodi do Babela. U objektu je dostupan besplatan WiFi. Kupatila u sklopu smeštajnih jedinica sadrže tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor. Objekat ima bar u foajeu, gde možete da popijete piće. Poslovnim gostima hotela Silva Busteni na raspolaganju je i 5 sala za sastanke. U hotelskom restoranu možete da probate internacionalna jela ili tradicionalne specijalitete rumunske kuhinje. Na terasi na otvorenom možete da uživate u obrocima uz direktan pogled na planine. U hotelu se služi doručak na bazi švedskog stola. Za 10 minuta vožnje automobilom možete da stignete do nekoliko ski staza. Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deo destinacije Bušteni. Parovima se posebno svidela lokacija – ocenili su je sa 9,3 za boravak udvoje.


ARANŽMAN PUTOVANJA JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

Program putovanja broj: 24/22 od 12.10.2022.
Organizator putovanja: FENIKS TOURS PUTOVANJA doo, Kraljevo, Licenca OTP 147/2021- kategorija A
Prema Zakonu o turizmu organizator ima garanciju putovanja, Akcionarskog drištva za osiguranje Globos osiguranje ADO, Beograd , polisu osiguranja broj ИM0012276 od 01.10.2022. godine, u visini od 100.000,00 EUR.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Feniks Tours Putovanja D.O.O.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.