Dvorci Transilvanije – (2 noći, 4 dana) – 115€

Dvorci Transilvanije-Drakula tura, Rumunija – 4 dana/2 noćenja


DVORCI TRANSILVANIJE 

fakultativno: zamak Bran, manastir Sinaja, dvorac Peleš, rudnik soli Turda
2 noćenja / 4 dana / autobusom


RUMUNIJA –Transilvanija je oduvek bila interesantna destinacija za putovanje. Planinski deo Rumunije u kojem danas živi oko 5 miliona stanovnika. Značajni gradovi su Brašov, Sibiu i Sigišoara, a postoji i veliki broj sela u okolini. Ova sela su mnogo zanimljiva jer se u njima i dan danas jako drži do tradicije i starih običaja.


PROGRAM PUTOVANJA     1. DAN
Polazak iz Kraljeva 18, 00 h ,Kragujevca , Cacka , Krusevca ,  Beograda oko 20:00h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Noćna vožnja pored Vršca ka Rumuniji, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2. DAN, SIBIU – ZAMAK BRAN (fakultativno)
U ranim jutarnjim satima dolazak u Sibiu, grad u južnoj Transilvaniji, koji je 2007. godine, nakon ulaska Rumunije u Evropsku uniju, nosio titulu kulturne prestonice Evrope. Razgledanje starog gradskog jezgra Sibiua, koji nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom“: Veliki trg na kojm se, između ostalog, nalaze Palata Brukental (1785. god; austrijski barok) i rimokatolička, jezuitska crkva (barok; 1733. god.); Mali trg sa Savetnom kulom (XIII vek); Trg Huet sa evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV veka (gotička bazilika); Ulica Mitropolije u kojoj se nalazi saborna crkva Erdeljske mitropolije (1906. god)… Dolazak do zamka Bran u Transilvaniji koji su podigli vitezovi Tevtonskog reda u XIII veku. U ovom zamku bio je zatvoren kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula. Tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je, inače, rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para (roditelja Marije, kraljice Jugoslavije). Fakultativna poseta zamku. Odlazak do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN, MANASTIR SINAJA / DVORAC PELEŠ (fakultativno) – BRAŠOV
Doručak. Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš, letnjoj rezidenciji prvog rumunskog kraljevskog para Karola I Hoencolerna i Elizabete. Posle podne dolazak u Brašov, centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), Kapija Ekaterina (1559. god), kuća Hiršer (1545. god), stara gradska većnica (1420. god), sagrađene u renesansnom stilu (od kojih je ova poslednja zadržala elemente gotike)… Slobodno vreme. Noćenje.
4. DAN, SIGIŠOARA – RUDNIK SOLI TURDA (fakultativno)
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Polazak za Sigišoaru, najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije, u kom je 1431. godine, rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula. Razgledanje starog gradskog jezgra Sigišoare, koje se nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a. Nastavak putovanja ka rudniku soli Turda, najveći rudnik soli – muzej na svetu. Fakultativna poseta rudniku. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Povratak u Srbiju u kasnim večernjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.


     CENA ARANZMANA 115 E – za polazak iz Krusevca, Trtenika, Kraljeva, Cacka ( transferu ceni), Kragujevac

     CENA ARANZMANA 129  E – za polazak iz Leskovca i Nisa

 


 DEVIZNI DEO IZ TABELE SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE
– doplata za 1/1 sobu 40 evra (isključivo na upit)
– doplata za dodatno sedište u autobusu 40 evra (isključivo na upit)
– dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana
– dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz


FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju)
Ulaznice za objekte predviđene programom, sa uslugom vodiča: zamak Bran, manastir Sinaja, dvorac Peleš, rudnik soli Turda 40 evra.


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• prevoz autobusom turističke klase  prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
• smeštaj u hotelu 3*Silva Busteni  (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
• razgledanje Brašova, Sibiua i Sigišoare prema programu
• usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
• troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• putno zdravstveno osiguranje PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI 
• individualne troškove – nepomenute usluge
• fakultativne izlete – ukupno 50 eura


Hotel 3 * Silva Busteni se nalazi u podnožju planina Bučedži, na svega 10 metara od žičare koja vodi do Babela. U objektu je dostupan besplatan WiFi. Kupatila u sklopu smeštajnih jedinica sadrže tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor. Objekat ima bar u foajeu, gde možete da popijete piće. Poslovnim gostima hotela Silva Busteni na raspolaganju je i 5 sala za sastanke. U hotelskom restoranu možete da probate internacionalna jela ili tradicionalne specijalitete rumunske kuhinje. Na terasi na otvorenom možete da uživate u obrocima uz direktan pogled na planine. U hotelu se služi doručak na bazi švedskog stola. Za 10 minuta vožnje automobilom možete da stignete do nekoliko ski staza. Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deo destinacije Bušteni. Parovima se posebno svidela lokacija – ocenili su je sa 9,3 za boravak udvoje.