Kolmar i Strazbur 2020. – od 159€

Najbajkovitiji grad Evrope – Kolmar i njegov “stariji brat” u pokrajini Alzas Strazbur. Grad sa oko 67.000 stanovnika, u podnožju planine Vogezi, Kolmar, novi hit među srpskim turistima.  Kroz grad protiče reka Lauch, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Mnogobrojni mostovi i kanali doneli su još jedno ime ovom gradu- “la Petite Venise” ili “mala Venecija” (kako se i zove jedna četvrt).Pre Strazbura i Kolmara obilazimo Veneciju, čuveni grad na vodi sa gondolama i kanalima, istorijskim pričama i znamenitostima poput bazilike Svetog Marka, Santa Maria della Salute, mosta Rialto.


PROGRAM PUTOVANJA

1 DAN (29.12.2019.) Polazak
Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 22h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na svakih 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2. DAN (30.12.2019.) Dolazak na Bled
Dolazak na “biser Slovenije”, jezero Bled u prepodnevnim časovima gde pravimo tehničku pauzu od deset sati. Fakultativni obilazak prelepog mesta: šetalište uz jezero, božićni vašar, Blejski zamak (Blejski grad), hotel Park gde se može probati tradicionalna kremšnita (Cream Cake) i uživati u pogledu na jezero i ostrvo. Nakon desetočasovne tehničke pauze, nastavljamo put do Kolmara. Noćna vožnja kroz Austriju i Nemačku sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

3. DAN (31.12.2019.) Obilazak Kolmara i dolazak u Strazbur
Dolazak u Kolmar (Colmar) u prepodnevnim časovima. Bajka počinje! Fakultativni obilazak magičnog grada: istorijski centar (Vieux Colmar), katedrala Sv. Martina (Collegiale St-Martin), Dominikanska crkva (Eglise des Dominicains), Muzej Bartoldi (Musee Bartholdi) posvećen skulptoru Kipa Slobode, Muzej Unterlinden, Mala Venecija (La Petite Venice) sa šarenim kućicama. Slobodno vreme. Nakon nekoliko sati provedenih u Kolmaru, nastavljamo put do Strazbura. Dolazak u Strazbur (Strasbourg) u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel u centru grada. Fakultativni obilazak grada: Trg Kleber (Place Kleber), katedrala Nort Dam (Catherale Notre Dame de Strasbourg), Mala Francuska (Petite-France) sa tipičnim šarenim fasadama pokrajine Alzas (Alsace). Slobodno vreme. Priprema za novogodišnju noć u jednom od najlepših gradova Evrope. SREĆNA NOVA GODINA!

4. DAN (01.01.2020.) Fakultativni izlet u Cirih i Frajburg
Fakultativni izlet u Cirih (Zirich), grad sireva, čokolade, satova i banaka: šoping ulica Bahnhofstrasse, crkva Grossmünster sa dva tornja i neverovatnim pogledom na reku i jezero, crkva Fraumunster,trg Lindenhof, Opera, Ciriško jezero (Zurichsee). U povratku obilazak bajkovitog Frajburga (Freiburg imBreisgau) – “zelenog grada”: Stari grad (Altstadt), katedrala (Freiburger Munster), gradska većnica, trgovačka kuća iz 16. Veka (Historisches Kaufhaus), Sat-kula (Martinstor). Povratak u Strazbur.

5. DAN (02.01.2020.) Slobodan dan u Strazburu
Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vreme za uživanje u Strazburu. Popodnevni polazak za Beograd. Dnevno-noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

6. DAN (03.01.2020.) Dolazak u Beograd
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.


CENA: dvokrevetne sobe 159
                      trokrevetne sobe  189


ARANŽMAN OBUHVATA:
– Smeštaj: IBIS Budget Strasbourg Centre Gare 2 noći
– Prevoz:

Autobuski prevoz od Beograda do Bleda
Autobuski prevoz od Bleda do Kolmara
Autobuski prevoz od Kolmara do Strazbura
Autobuski prevoz od Strazbura do Beograda
– Ostalo:
turističke takse za sve dane boravka

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
– Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
– Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike


FAKULTATIVNI IZLETI
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Cirih i Frajburg cena: 35,00
Cirih – Najveći grad Švajcarske koji predstavlja njenu  otmenost i preciznost, počevši od Banhofštrase, ulice koja nas void pravo ka jezeru, preko dve bazilike Grosmunster i Fraumunster, do brdašca Lidenhof sa vidikovcem odakle se pruža fantastičan pogled na reku Limat. Prelepi Cirih prvog dana 2016.godine! Iz Ciriha idemo u Frajburg – grad dobrog raspoloženja. Njime dominira 116 metara visok toranj impresivne katedrale, jedne od najlepših sakralnih građevina u Nemačkoj. Trg ispred katedrale je najveći trg u centru i na njemu se svaki dan, osim nedelje, održavaju vašari. Avgustinski trg, trg Rathausplac, sa Starom i Novom gradskom većnicom, gotskom Crkvom Sv. Martina Frajburg mnogo polaže na održivost i obnovljivost energije i životne sredine. To čini vrlo dosledno i sa velikim uspehom: kao „zeleni grad”, Frajburg je postao zapažen uzor širom sveta. Iako niste ekspert za energiju, poseta ovom gradu je uvek doživljaj. Čak i u onim retkim prilikama kada sunce ne sija.


SMEŠTAJ:
IBIS Budget Strasbourg Centre Gare
IBIS Budget Strasbourg Centre Gare je badžet hotel koji se nalazi u samom centru Strazbura, kod glavne železničke stanice. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i single krevet na sprat), sve imaju klima uređaje, besplatan wi-fi, kupatilo. U trokrevetnim sobama se nalazi bračni krevet i krevet na sprat namenjen za jednu osobu. Usluga je na bazi noćenja
Sajt https://www.accorhotels.com/gb/hotel-3183-ibis-budget-strasbourg-centre-gare/index.shtml

Adresa13 Place de la Gare 67000 Strasbourg