Kolmar Nova godina 2024. – (29.12.2023./02.01.2024.) (5 dana, 2 noćenja) – od 239€

Najbajkovitiji grad Evrope – Kolmar  i njegov “stariji brat” u pokrajini Alzas Strazbur. Grad sa oko 67.000 stanovnika, u podnožju planine Vogezi, Kolmar, novi hit među srpskim turistima.  Kroz grad protiče reka Lauch, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Mnogobrojni mostovi i kanali doneli su još jedno ime ovom gradu- “la Petite Venise” ili “mala Venecija” (kako se i zove jedna četvrt).Postoje mesta u koja se zaljubite na prvi pogled. Kolmar je jedno od njih. Bajka u koju zaronite čim izađete iz autobusa. Proleće daje posebniju draž ovom mestu. Uoči Uskrsa se u ovom šarmantnom gradu održava prolećni festival. Na svakom koraku možete videti kućice ukrašene cvećem i šarene tezge sa bezbroj đakonija.


PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN /BEOGRAD

Polazak iz Kraljeva  oko 13:00h . Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju, Nemačku ka Francuskoj sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

Napomena: Tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – agencija kotaktira putnike  sa svim detaljima polaska (ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju).

2. DAN / KOLMAR – Montbéliard

Dolazak u Kolmar, grad koji se smatra jednim od najpopularnijih destinacija oblasti Alzas.  Kolmar je karakterističan po očuvanom starom gradu, arhitektonskim spomenicima i muzejima. U njemu su rođeni značajni umetnici, a najpoznatiji je, svakako, Frederik Bartoldi, autor Kipa slobode u Njujorku. Upoznavanje grada kroz laganu šetnju u pratnji vodiča. Nastavak puta do Montbeliarda. Smestaj u hotel posle 15h  Hotel Ibis Montbéliard 3*.  Slobodno vreme.  Noćenje.

3. DAN / Montbeliard – CIRIH (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u susednu Švajcarsku, do grada Ciriha. Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča; trg Lindenhof, Banhofštrase – jedna od najelegantijih ulica u Evropi… Slobodno vreme za šetnju kraj Ciriškog jezera. Povratak u Kolmar. Slobodno vreme. Povratak u hotel. U vecernjim satima fakultativni odlazak u centar Kolmara. SRECNA NOVA GODINA. Oko 01 povratak nazad u hotel.  Noćenje.

4. DAN / Montbeliard – EGUISHEIM I STRAZBUR (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Eguisheim i Strazbur. Regija Alzas je izuzetno popularna zbog svoje fantastične arhitekture, ulica pogodnih za šetnju i izuzetno ljubaznog lokalnog stanovništva. Eguisheim je tipično Alzaško selo koje je u prethodnim godinama bilo proglašavamo za najlepše selo Francuske. Upoznavanje Eguisheima i slobodno vreme. Nastavak putovanja do prestonice Alzasa – Strazbura. Strazbur je grad sa veoma zanimljivom istorijom. Ovo je grad ispunjen raznim stilovima, ali i autentičnim mentalitetom. Upoznavnaje grada čija je glavna znamenitost čuvena katedrala Notre – Dame koja je bila najviša zgrada na svetu od 1647 – 1874. godine. Danas je šesta po veličini crkva u svetu i smatra se za remek delo gotičke arhitekture. Zvonik crkve dostiže visinu od 142 metara i vidi se iz dalekih delova ravnice Alzas. Slobodno vreme. U popodnevnim satima  polazak za Srbiju. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. DAN / BEOGRAD

Dolazak u Kraljevo  na mesto polaska u podnevnim  časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.


CENA ARANŽMANA:

Cena je za sledeće termine: (29.12.2023./02.01.2024.) Hotel Ibis Montbeliard (slike možete pogledati OVDE)

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,BG –  CENA ARANZMANA –  239€
POLAZAK IZ NI – 259€


FAKULTATIVNI IZLETI
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju)
STRAZBUR I EGUISHEIM 25€ / 20€ (deca do 12 godina)
CIRIH 30€/ 25€
(deca do 12 godina)KOLMAR
VOŽNJA DO KOLMARA ZA DOČEK NOVE GODINE – 10€


NAČIN PLAĆANJA:

  • 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
  • 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.03.2024. (čekovi se deponuju u agenciji
    prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 10, 20, ili 30. u mesecu)
  • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom Ibis Montbéliard 3* u Montbéliard

– Autobuski prevoz
– obilaske prema programu putovanja ( panorama grada )
– usluge stručnog vodiča  za vreme trajanja aranžmana,
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– fakultativne izlete i ulaznice,
– međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uplatiti u agenciji )
– individualni troškovi
– boravisna taksa (placanje na recepciji)


NAPOMENA
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

Program putovanja broj: 154/21 od 12.10.2023.
Organizator putovanja: FENIKS TOURS PUTOVANJA doo, Kraljevo, Licenca OTP 147/2021- kategorija A
Prema Zakonu o turizmu organizator ima garanciju putovanja, Akcionarskog drištva za osiguranje Globos osiguranje ADO, Beograd , polisu osiguranja broj ИM0012276 od 01.10.2023. godine, u visini od 100.000,00 EUR.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Feniks Tours Putovanja D.O.O.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.