Istanbul Nova Godina 2022. – od 110€

 Istanbul Nova godina 2021. – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.


PROGRAM PUTOVANJA ISTANBUL – (3 NOĆI – 6 DANA)

29.12.2021. – 02.01.2022.

OBILASCI: Istanbul – Plava Džamija – Aja Sofija – Topkapi dvorac – Kapali Čaršija – Tursko veče – Krstarenje Bosforom – Dolmabahče palata

 1. DAN: KRALJEVO – ISTANBUL

Polazak iz Kraljeva,Kragujevca, Čačka, Vrnjačke Banje, Trstenika, Kruševca i Niša oko 13h. Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

 1. DAN: ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula: Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula – Taksim I Bejolu. Smeštaj u hotel oko 14h. Slobodno vreme za šoping. Noćenje.

 1. DAN: ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno odlazak u jedan od mnogobrojnih muzeja Istanbula( Topkapi, Aja Sofija, Plava Džamija, Hipodrom). Obilazak Plave Džamije( jedne od tri najveće I najlepše džamije u islamskom svetu), Aja Sofije (Nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, muzeja i opet džamije od 2020. godine, stare oko 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate, gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika), rimski Hipodrom (ogromnog platoa, gde su se za vreme Starog Rima održavale trke dvokolica). Noćenje.

 1. DAN: ISTANBUL

Doručak.Odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – Najlepši deo Istanbula, Galata most I Galata kula, džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom i istiomenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli Hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi Kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildizpalata,… Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta vaseljenskoj patrijaršiji. Mogućnost organizovanja i  fakultativnog obilaska Dolmabahče palate, poslednjeg sedišta sultana. Slobodno vreme. Poslepodnevni odlazak  na fakultativni i nezaboravni šoping u tako zvani mali Dubai. Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

 1. DAN: ISTANBUL – SRBIJA

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u jedan od tržnih centara. Slobodno vreme. U popodnevnim satima povratak za Srbiju.

 1. DAN SRBIJA

Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima (oko 02H – 03H) – zavisno o duslova na putu i zadržavanjima na graničnim prelazima. Kraj programa.


CENA ARANZMANA

FIRST MINUTE – 110 Eura (za hotele sa 3*)
123 Eura (za hotele sa 4*)

Polazak iz Kraljeva, Kragujevca, Čačka, Vrnjačke Banje, Trstenika, Kruševca i Niša bez doplate.
***NAPOMENA***
U slučaju zatvaranja granica ili uvođenja obaveznog PCR testa, uplaćen novac se vraća.
Plaća se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

autobuski prevoz na navedenoj relaciji(audio, A/C),
smeštaj u Istanbulu, u hoteloma sa 3 i 4* u centru, na bazi 3 noćenja sa doručkom(švedski sto),
korišćenje bazena, saune i hamama u hotelima sa četiri zvezdice.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Fakultativne izlete i ulaznice,
Međunarodno zdravstveno osiguranje(može se uplatiti u agenciji) u iznosu od 5 evra,
individualne troškove putnika


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana do datuma navedenog u cenovniku za rane uplateili najkasnije 10 dana pre početka putovanja (za redovne uplate do polaska)
 • 30% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana u jednakim mesečnim ratama odloženo bez uvećanja čekovima građana zaključno sa 20.03.2022po Srednjem Kursu NBS na dan rezervacije.
  administrativna zabrana do marta 2022. godine 

Stranke se prilikom rezervacije odlučuju za način plaćanja i takav
izabrani način plaćanja se kasnije ne može menjati.


POPUSTI I DOPLATE:

 • DOPLATA za 1/1 sobu 40 evra.
 • DOPLATA za DODATNO SEDIŠTE u autobusu iznosi 50 €.
 • NEMA umanjenja za SOPSTVENI PREVOZ.
 • ODRASLA OSOBA na POMOĆNOM KREVETU plaća punu cenu aranžmana.
  Dete do 2 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20% i ima svoje mesto u autobusu

  Deca do 6 godina, u pratnji dve punoplative osobe, u zajedničkom ležaju, plaćaju 40 €, (cenu karte).

SMEŠTAJ:

Hotel Vatan Asur  4 * Gazi Mustafa Kemal Pasa Caddesi No: 4 Yenikapı, Fatih, Fatih, 34130 Istanbul, Turska  se nalazi na 350 metara od mora i nudi bazen u zatvorenom, saunu i tursko kupatilo. Hotel ima recepciju koja radi non-stop i moderno uređene sobe sa besplatnim WiFi internetom. Sobe u hotelu Vatan Asur uređene su elegantno i opremljene su flat-screen TV-om, klima-uređajem i mini-barom. U nekim sobama nalazi se spa kada. Iz pojedinih smeštajnih jedinica pruža se panoramski pogled na more.Restoran Mangal Ocakbasi nudi bogat izbor kebaba. U restoranu Assyrian služe se jela francuske kuhinje i vino. U baru Sargon gosti mogu uživati uz šolju turske kafe. Pastry Shop nudi poslastice koje uključuju čuveni ratluk.

l Hotel Buyuk Hamit 3* Gencturk Caddesi No:72/74 Laleli, Fatih, 34134 Istanbul,  Ovaj elegantni hotel je smešten u centru četvrti Laleli, na svega 150 metara od tramvajske stanice Aksaraj i na 50 metara od Laleli džamije. U ponudi ima luksuzno uređene sobe sa dekorisanim plafonima i enterijer u stilu palate. Sobe hotela Buyuk Hamit ukrašene su tonovima zlatne boje. Svaka soba poseduje LCD TV, klima-uređaj i mini-bar. Pored toga sve sadrže luksuzno kupatilo. Ručak i večera se služe u à-la-carte restoranu. Doručak i služe se na bazi švedskog stola. U kafeu u salonu su vam tokom dana na raspolaganju raznovrsna pića. U okviru objekta se nalazi i prostor za sedenje na otvorenom.

Na 2 km od hotela možete posetiti oblast oko četvrti Sultanahmet, uključujući Plavu džamiju, Aja Sofiju i Palatu Topkapi. Stanica metroa Aksaraj udaljena je samo 650 metara.

NL Amsterdam Hotel 3* İnkılap Caddesi No: 26/1, Fatih, 34096 Istanbul, Turkey  Hotel NLaMSTERDAM nudi smeštaj sa zajedničkim salonom i privatnim parkingom u Istanbulu, na 2 km od Konstantinovog stuba. Sadržaji ovog objekta uključuju biletarnicu, skladište za prtljag i besplatan WiFi u svim prostorijama. Gostima smeštajnog objekta na raspolaganju su recepcija koja radi non-stop, posluga u sobi i menjačnica.Sve smeštajne jedinice sadrže klima-uređaj, flat-screen TV sa satelitskim kanalima, frižider, kuvalo, tuš, fen za kosu i garderober. Svaka hotelska soba poseduje sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom. Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana.


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: 
Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

 • CENA FAKULTATIVNIH IZLETA: Paket Arnazman za vezane tri fakultative – 35 evra (Aja Sofija), Plava Džamija, Topkapi palate prvo dvoriste  -Krstarenje Bosforom sa Vaseljenskom patrijaršijom,,
  • Obilazak Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije ,Topkapi palate prvo dvoriste – 20 €  /-Tursko veče – 30 /Krstarenje Bosforom sa Vaseljenskom patrijaršijom – 20 €/– Dolmebahče palata – 30 €
  • Izlet do Devojačke kule 15 e

NAPOMENE :

*Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
*Minimum za realizacijuputovanja je 40 putnika.
*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
*Putnici koji nisu državljaniSrbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. * Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.
*MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlju EU.
*VAŽNO OBAVEŠTENJE : PASOŠI DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE KOJI PUTUJU U TURSKU MORAJU IMATI ROK VAŽENJA MINIMUM 6 MESECI OD DANA IZLASKA SA TERITORIJE TURSKE.
*ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA.

Program od 01.11.2021. god

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Feniks tours putovanja doo Kraljevo, licenca OTP 147/2021 od 28.10.2021.

 Aranzman br.1 od 01.11.2021. god.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana pred polazak na put.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Feniks Tours putovanja