Budimpešta Nova Godina 2024. – (30.12.2023./03.01.2024.) (5 dana, 2 noćenja) – od 183€

Spajanjem tri grada Budima, Obude i Pešte 1873 god. nastala je jedinstvena Budimpesta, danas prva turisticka destinacija i zadovoljstvo za mnoge turiste koji je posete. Božićni vašar u Budimpešti je jedan od deset najvećih i najlepših vašara te vrste u Evropi. Centar dešavanja je na Trgu Vorosmart koji se nalazi u samom centru grada.  Ne može se sa sigurnošću reći da li je Budimpešta lepša danju ili noću ali svakako sa razlogom nosi epitet „Kraljica Dunava”. Praznični duh u ovom gradu prosto će Vas kupiti, dekorisane i okićene ulice, ogromno klizalište, drvene kućice sa raznim đakonijama i mnogo veselih ljudi na ulicama, učiniće da osetite pravu prazničnu atmosferu. Obavezno probajte mirisne kolače i zagrejte se uz kuvano vino. Grad čini mreža širokih bulevara i uskih poprečnih ulica na kojima se nalaze zgrade sa veličanstvenom arhitekturom iz prošlih vremena – mali podsetnik da je nekada bila deo Austrougarskog carstva. Ipak treba imati na umu da je veliki deo Budimpešte stradao u bombardovanju tokom Drugog svetskog rata, posle čega je većini preživelih zgrada u centru vraćena stara slava, dok su na mestu nekih podignute moderne stambene građevine u čijem parteru su danas butici i restorani. Grad krase i brojni mali, privatni vrtovi, mnoštvo antikvarnica, suvenirnica i galerija, a najviše ih se može pronaći u Vaci ulici. Ova pešačka zona, locirana u samom centru Budimpešte, se baš kao i ceo grad, sastoji od starog i novog dela i u njoj se osim prodavnica svetski poznatih brendova, poput Furle i Barberija, nalazi mnoštvo kafića i restorana s autohtonim mađarskim jelima.


PROGRAM PUTOVANJA

 1. DAN

Polazak sa dogovorene lokacije oko 20 h  (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Iz Novog Sada oko 23:30h. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

 1. DAN

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem: obilazak Trga heroja, Andraši bulevara, Bazilike Svetog Ištvana, Ribarske tvrđave, Budimskog dvorca, Brda Svetog Gelerta… Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno popodne. Individualni doček Nove godine. SREĆNA NOVA GODINA!!! Noćenje.

 1. DAN NEDELJA BUDIMPEŠTA – SENTANDREJA (fakultativno) – KRSTARENJE DUNAVOM (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni polazak za Sentandreju. Razgledanje sa vodičem i slobodno vreme za šetnju po ovom baroknom gradiću, nerazdvojno vezanim za srpsku istoriju. Uveče (fakultativno) krstarenje Dunavom i razgledanje Budimpešte sa broda. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN, BUDIMPEŠTA – TRŽNI CENTAR CAMPONA (fakultativno) 

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativne izlete – tržni centar Campona sa individualnom posetom Tropikarijumu. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju iz centra Budimpešte. 

5. DAN – POVRATAK

Dolazak na mesto polaska u ranjim jutarnjim časovima. Kraj programa.


CENA ARANŽMANA:

Cena je za sledeći termin: (30.12.2023./03.01.2024.) – Hotel Zuglo 3* (slike možete pogledati OVDE)

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,BG,NS  – 183€
POLAZAK IZ NI, LE – 203€

Polazak busa iz Krusevca, Trstenika,  Vrnjacke Banje, Kraljeva, Cacka (transfer u ceni), Kragujevca, Krusevca, Pozarevca, Beograda, Novog Sada, Subotice, bez teritorijalne doplate


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

KRSTARENJE DUNAVOM 25€ / 20€ (deca do 12 godina)
ČARDA (večera sa folklorno zabavnim programom) 40€ / 30€ deca (deca do 12 godina) – obavezna prijava u agenciji
IZLET U SENT ANDREJU 15€ / 5€
(deca do 12 godina)
TRŽNI CENTAR CAMPONA 5€ –
ulaznice za Tropikarijum su individualne i plaćaju se na licu mesta. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.
MOGUĆNOST ORGANIZOVANOG PREVOZA DO CENTRA GRADA ZA DOČEK NOVE GODINE (odlazak i povratak) – 10€


NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.03.2024. (čekovi se deponuju u agenciji
  prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 10, 20, ili 30. u mesecu)
 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

U cenu je uračunato:

 • prevoz autobusom turističke / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
  • smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
  • panoramsko razgledanje Budimpešte u pratnji vodiča
  • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
  • troškove ogranizacije putovanja

U cenu nije uračunato:

 • putno zdravstveno osiguranje
  • individualne troškove – nepomenute usluge
  • fakultativne izlete
 • boravišna taksa  1.50 eura po noci  ukupno 3 e po osobi

OPIS SMEŠTAJA – Hotel ZUGLO 3* Budimpešta   Hotel se nalazi se u širem centru. U blizini hotela nalazi se stanica gradskog prevoza kojim je hotel povezan sa centrom grada. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su u 1/2 i 1/2 +1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sa TWC, TV, mini bar, telefonom… Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. 

Br. Programa 22/2022    od 25.10.2022.