RIM Nova godina 2023. – (29.12.2022./03.01.2023.) – 198 E

Rim Nova Godina 2023

Rim Nova Godina 2023 – Novogodišnji aražman Rim Nova Godina 2023 Italija ( Autobusom)

Novogodišnje putovanje Rim – započnite Novu Godinu u drevnom Rimu. Prestonica Lacija i Italije osnovana je davne 753. godine pre nove ere. Ovaj drevni grad ima različite nadimke  “Večni grad”, “Grad sedam brežuljaka”, “Prestonica sveta”. Ne propustite posetu Vatikanu, šetnju po Piazza Veneciji, najvećem i najlepšem trgu Rima, obiđite Piazza Navonu, Španske stepenice i obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim


 1. dan 29.12.2022

Polazak oko 16:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

 1. dan RIM 30.12.2022

Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. dan RIM – 31.12.2022 KOLOSEUM I FORUM

Doručak. Nakon doručka panoramsko razgledanje Rima – grada starog 28 vekova i mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg…Po završetku pešačkog razgledanja slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Koloseuma i Foruma. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća.

Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora; brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova…Slobodno vreme. Individualan odlazak na doček Nove 2023. godine i povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan RIM – TIVOLI – RIM NOĆU 01.01.2023

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D’ Este“. U vili je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Nakon obilaska povratak u hotel. Slobodno vreme. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Rim noću, šetnja kroz boemsku četvrt Rima -Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan RIM – VATIKAN – 02.01.2023.

Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela i mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Vatikana – jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Poludnevna fakultativna poseta crkvi svetog Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Posle obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

 1. dan 03.01.2023

Dolazak u Beograd (na dolazne perone) u podnevnim časovima.
(Kraj usluga)


CENA ARANZMANA 198 Eura/ KRALJEVO / KRAGUJEVAC/ CACAK/ KRUSEVAC/ BEOGRAD

CENA ARANZMANA 213 Eura / LESKOVAC/ NIS


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • – prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom) i check point za autobus ( za ulaz u grad)
 • – smeštaj hotelu 3  * u predgradje Rima ( noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • – obilaske prema programu (Rim – panorama grada)
 • – troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • – usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • – međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem na COVID – 19 za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 11 € (osobe od 19 – 70,99 god.), 6 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.), 22 € (osobe od 71 – 80 god.)
 • – ulaznice i fakultativne izlete
 • – obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi – plaća se na recepciji hotela
 • – NAPOMENA:Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 190,00 dinara po osobi .

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 4-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-4 godine besplatno):

Koloseum i Forum (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 40 € odrasli/30 € deca
Pešačko razgledanje grada – 25 € odrasli / 15 € deca
Tivoli (sa ulaznicom) – 35 € odrasli / 25 € deca
Rim noću – 20 € odrasli / 15€ deca
Vatikan (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 45 € odrasli / 35 € deca
Prevoz do grada DOCEK NOVE GODINE   20 eura


NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Realizacija fakultativnih izleta biće uslovljena trenutnom epidemiološkom situacijom i merama koje budu važile u trenutku putovanja. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana


POPUSTI:

 • POPUSTI:
  deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
  deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
  treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

OPIS I LOKACIJA HOTELA: Ardeatina Park Hotel Roma 4 *★★★★

Ardeatina Park Hotel se nalazi u mirnoj, zelenoj oblasti Kastel di Leva, na 500 metara od rimskog obilaznog puta GRA, izlaz 24. Ovaj hotel sa 4 zvezdice je moderan i elegantan. Ima dobro održavane bašte i terasu za sunčanje sa uslugom bara i bazenom.Sobe u hotelu Park su prostrane i elegantne, sa LCD TV-om sa besplatnim satelitskim kanalima, besplatnim bežičnim internetom i nezavisnim klima-uređajem. Neke sobe imaju sopstveni balkon.Doručak je raznovrstan švedski sto. Restoran je otvoren za a la carte večeru i služi mediteranska i internacionalna jela.Osoblje je dostupno 24 sata dnevno. Tu je i internet tačka i salon sa satelitskom televizijom.