Ljubljana – Klagenfurt – Trst (1 noćenje, 4 dana) (01.03./04.03.2024. | 02.05./05.05.2024.) – 85€

Ljubljana je 2016. godine bila proglašena za Zelenu prestonicu u Evropi od strane Evropske Unije. Ljubljana je jedna od najmanjih prestonica u Evropi. Nalazi se u centralnom delu Slovenije, između Alpa i Jadranskog mora, na reci Ljubljanica. Grad sa duhom prošlosti i poznat po svojim legendama.


PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN – POLAZAK

Polazak iz Kraljeva oko 19h – okvirno vreme polaska. Vreme moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelazima. Putovanje preko Hrvatske, noćna vožnja. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN – LJUBLJANA – KLAGENFURT

Dolazak u Ljubljanu u jutarnjim satima. Obilazak slovenačke prestonice uz razgledanje najlepših delova istorijskog centra grada: Prešernov trg sa spomenikom čuvenom slovenačkom pesniku France Prešernu i Franjevačkom crkvom, Tromostovlje – remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika na reci Ljubljanici, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most. slobodno vreme za individualne aktivnosti do ulaska u hotel ili nastavak na fakultativni izlet u Klagenfurt (po dolasku u grad sledi kraći organizovani obilazak uz razgledanje i slobodno vreme (boravak u Klagenfurtu je planiran oko 3 sata). Klagenfurt je grad na jugu Austrije, u pokrajini Koruška. Prostire se na površini od 120, 11 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 92 400 stanovnika. Klagenfurt je najveći koruški grad, i šesti po veličini u Austriji. Legenda kaže da je ovaj grad nastao tako što su hrabri ljudi ubili čudovište Lindwurm). Povratak. Smeštaj u hotel oko 15h. Noćenje.

3. DAN LJUBLJANA – TRST

Doručak. Napuštanje hotelskih soba, pakovanje kofera u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Trst. Po dolasku u šarmantni grad na obali Jadrana Trst, obilazak grada: Srpska crkva Sveti Spiridon, Piazza Unita d’ Italia, San Antonio Nuovo, teatar Verdi… Slobodno vreme za šetnju, šoping i individualne aktivnosti. Povratak u Ljubljanu u poslepodnevnim časovima i nastavak putovanja za Srbiju. Noćna vožnja.

4. DAN – POVRATAK

Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.


CENA ARANŽMANA:
Cena je za sledeće termine: (01.03./04.03.2024.) – Hotel Exe Lev 4* (slike možete pogledati OVDE)

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,PO,BG – 85€
POLAZAK IZ PN, JA, ĆU – 95€
POLAZAK IZ NI – 105€

Cena je za sledeće termine: (02.05./05.05.2024.) – Hotel * (slike možete pogledati OVDE) – Uskrs i Prvi maj

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,PO,BG – 95€
POLAZAK IZ PN, JA, ĆU – 105€
POLAZAK IZ NI – 110€


FAKULTATIVNI IZLETI
Napomena!
 Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. (minimum 25 pax za realizaciju)

KLAGENFURT 25€
TRST 30€


NAČIN PLAĆANJA:
– 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;

– 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.06.2024. (čekovi se deponuju u agenciji
prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 10, 20, ili 30. u mesecu)
– Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.


ARANŽMAN OBUHVATA:
– smeštaj u hotelu 3 ili 4* na bazi 1 noćenja sa doručkom

– autobuski prevoz
– obilaske prema programu putovanja (panorama grada)
– usluge stručnog vodiča  za vreme trajanja aranžmana,
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– fakultativne izlete i ulaznice,
– međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
– individualni troškovi
– boravišnu taksu (iznosi 3.13€ po osobi po noći i plaća se na recepciji)


NAPOMENA
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
Program putovanja broj: 18/24 od 30.01.2024.
Organizator putovanja: FENIKS TOURS PUTOVANJA doo, Kraljevo, Licenca OTP 147/2021- kategorija A
Prema Zakonu o turizmu organizator ima garanciju putovanja, Akcionarskog drištva za osiguranje Globos osiguranje ADO, Beograd , polisu osiguranja broj ИM0012276 od 01.10.2023. godine, u visini od 100.000,00 EUR.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Feniks Tours Putovanja D.O.O.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.