RIM PROLEĆE 2020. (POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,NI) – 169€

Rim – Firenca – Montekantini 2020.
(autobusom, 6 dana/3 noćenja)

PROGRAM PUTOVANJA:

 1.DAN (22.04.2020.) – KRALJEVO – FIRENCA

Sastanak grupe na dogovorenoj lokaciji u Kraljevu u 12:30h. Polazak u 13:00h. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa kraćim usputnim pauzama.

2.DAN (23.04.2020.) – FIRENCA

Dolazak u Firencu u jutarnjim časovima, tehnička pauza 5-9h. Jedan od najposećenijih gradova sveta – Firenca u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta! Po dolasku u Firencu mogućnost fakultativnog izleta “upoznajmo Firencu” – razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik I Đotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffizi… Slobodno vreme do nastavka putovanja u Montecatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.DAN. (24.04.2020.) – RIM

Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja za Rim. Očekivani dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Poslepodnevno upoznavanje Rima… Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Campo di Fiori, Castel San Angelo…Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN. (25.04.2020.) – RIM – TIVOLI – VATIKAN

Doručak. Mogućnost fakultativne posete drevnom gradu Tivoliju i poseta čuvenoj vili d´Este koja je pod zaštitom UNESCO-a u kojoj ćete uživati u predivnim vrtovima i fontanama (Fontana koja svira, sto fontana, pećine, vodopadi…), takođe i obići vilu čuvenog Kardinala Ippolita koji je sa svojih samo 10 godina postao kardinal…Nakon obilaska Tivolia povratak u Rim da bi iskoristili ostatak slobodnog vremena za uživanje u romantičnom Rimu. Mogućnost fakultativne posete vatikanskim muzejima uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II (16. vek), a njihove kolekcije se još uvek obogaćuju. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Obilazak crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano Mikelanđelovo delo. Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog barokaNoćenje.

5.DAN. (26.04.2020.) – RIM – ANTIČKI RIM

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za uživanje u Rimu uz panoramski obilazak Koloseuma. U kasnim večernjim satima polazak za Srbiju. Noćna i dnevna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju.

 6.DAN. (27.04.2020.) – RIM – KRALJEVO

Povratak u Kraljevo u poslepodnevnim časovima.


CENA ARANŽMANA: 169 (Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.)
BEZ TERITORIJALNE DOPLATE ZA POLAZAK IZ KRAGUJEVCA,ČAČKA,KRALJEVA, VRNJAČKE BANJE, TRSTENIKA, KRUŠEVCA


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima, tv, dvd) prema program putoovanja,

– Smeštaj na bazi 1 noćenja u Montekatiniju u hotelu 3* i 2 noćenja sa doručkom u hotelima 3* u Rimu u 1/2 i 1/3 sobama,
– Usluga predstavnika agencije /vodiča,
– Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

– Individualne troškove putnika,
– Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.01.2011., plaća se na recepciji hotela za boravak u hotelima 2* i 3* – 4 po noćenju
– Obavezna turistička taksa (plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* – 1 /danu)
– Doplatu za jednokrevetnu sobu 40%.
– Karte za metro
– Fakultativne izlete:
– Firenca 10 (cena uključuje uslugu lokalnog vodiča),deca do 12 god.5 evra
– Tivoli – 25 odrasli/15evra deca do 12g.( cena uključuje prevoz, ulaznicu, uslugu vodiča)
– Vatikan – 40 odrasli / 30 evra deca do 12 god., (cena uključuje rezervaciju, ulaznice, slušalice, lokalnog vodiča)


PROGRAM MOŽETE PREUZETI OVDE