Sidnej 2022.

Sidnej je najveći grad Australije u čijoj zoni živi oko 4,5 miliona stanovnika. Glavni je grad australijske države Novi Južni Vels. Na područije današnjeg grada prvi Evropljani stižu 1700. godine pod vođstvom britanskog kapetana Džejmsa Kuka. Od 1788. godine počinje prva evropska kolonizacija i formira se prvo evropski naselje u Botni Beju, delu današnjeg Sidneja. Arheološkim iskopavanjima utvrđeno je da je prvo naselje na područiju današnjeg Sidneja staro preko 30.000 godina. Evropljani su krajem 18. veka na područiju grada zatekli nomadsko pleme Aboridžina koje i danas čini starosedelačko stanovništvo Australije.

Danas je Sidnej kulturna i finansijska prestonica Australije, i jedan od najlepših gradova Okeanije. Poseduje i ne  pregledne peščane plaže na Tihom okeanu koje godišnje poseti preko 10 miliona turista.Tokom boravka u Sidneju treba videti: Dražavnu Operu (treća po veličini na svetu) – jednu od najlepših građevina na svetu i najvoljeniji simbol grada; Čelični most, Australijski muzej; Kineske vrtove; Hajdpark; Kraljevsku botaničku baštu; Sidnejski toranj; Luna park; Kinesku četvrt; Taranga ZOO; luku Darling, itd. Svakako treba otići i na jednodnevni izlet do obližnjih Plavih planina kao i na izlet brodom do otvorenog Okeana (kitovi).


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan – Polazak
Polazak sa aerodroma Nikola Tesla u dogovoreno vreme.

2.  dan – 7/10 dan – Sidnej
Slobodno vreme u Sidneju.

7/10 dan – Povratak
Povratak u Beograd.

 


CENA NA UPIT

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
smeštaj u izabranom hotelu na bazi izabranog broja noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem; organizacione troškove i troškove izdavanja vaučera.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
prevoz (za najpovoljnije avio karte kontaktirajte nas!);

doplatu za jednokrevetnu sobu – 70% od navedenih cena;
sve druge nepomenute usluge;
boravišnu taksu ukoliko je određene zemlje naplaćaju dodatno od turista na recepciji hotela; eventualnu vizu za odredišnu zemlju (viziranje se isključivo obavlja lično u konzulatu odredišne zemlje;
informacije da li je državljanima R. Srbije potrebna viza za odredišnu zemlju možete videti na sajtu Ministarstva Inostranih poslova: http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama?lang=cyr)


USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI.
Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
Odloženo – na ime prijave plaća se 50% u dinarskoj protivrednosti pre polaska na put, a ostatak se može platiti u maksimalno 2 mesečne rate koje dospevaju nakon povratka sa putovanja uz deponovanje čekova za te rate koje dospevaju nakon povratka sa putovanja ili uz administrativnu zabranu uz uvećanje od 2% mesečno za rate koje dospevaju po povratku sa puta. Administrativa zabrana je moguća samo za zaposlene u Javnim preduzećima i budžetskim ustanovama!