SOLUN – NOVA GODINA 2020. (POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,NI) – 85€

Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.


PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (29.12.2019) – MESTO POLASKA
Polazak iz Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Niša u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN (30.12.2019.) SOLUN – PARALIJA
Dolazak u Solun u ranim jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk. Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik. Odlazak do tržnog centra Kosmos. Slobodno vreme. Polazak ka Paraliji. Smestaj u hotel. Noćenje.

3. DAN (31.12.2019.) PARALIJA – METEORI
Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne posete Meteorima. Dolazak u živopisni gradić Kalambaka, koji se nalazi u podnožju Meteora. Obilazak jedne od „fabrike ikona“ u podnožju Meteora. Slobodno vreme za odmor. Odlazak na Meteore koji predstavljaju skupinu pravoslavnih manastira. Panoramski obilazak spomenika kulture od izuzetnog značaja (Veliki Meteori, Sveta Trojica, Varlam…), sa posetom jednom od manastira. U poslepodnevnim časovima povratak u Paraliju. Pripreme za najluđu noc. Mogućnost fakultativnog dočeka Nove godine u diskoteci Omilos u Paraliji ili fakultativni odlazak u Solun uz doček Nove godine na trgu. Noćenje.

4. DAN (01.01.2020.) PARALIJA – SOLUN
Napuštanje hotela. Polazak  na fakultativni izlet Litohoro (planinsko selo sa tradicionalnom grčkom atmosferom, smešteno na 300m nadmorske visine u podnožju planine Olimp po kome je i poznato) sa koje se pruža prelep pogled na Egejsko more i brojna letovališta. U središtu sela je trg sa fontanom i malim rondom, Agios Nikolaos crkvom sa zvonikom, iza koje je park sa spomenikom, letnja pozorišna scena i dečije igralište.. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju.

5. DAN (02.01.2020.) – SRBIJA
Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima.


CENA:
85 (u dinarskoj protivvrednosti)
BEZ TERITORIJALNE DOPLATE ZA POLAZAK IZ KRAGUJEVCA,ČAČKA,KRALJEVA, VRNJAČKE BANJE, TRSTENIKA, KRUŠEVCA


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili double decker, klima, audio/video oprema) navedenim relacijama,
– smeštaj na bazi 2 noćenja u hotelu 3* Arhondisa – Paralija  u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama,
– obilaske prema programu,
– troškove organizacije i vođstva puta,
– usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– ulaznice i fakultativne izlete,
– individualne troškove,
– putno osiguranje u iznosu od 1 € po osobi/ dnevno (17-71g), 0,5 € (0,6 – 16,99 g), 2 € (71-84g). Suma osiguranja 30.000€.


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):
– Doček Nove godine u diskoteci u Paralii – 15€
– Doček Nove godine u nacionalnom restoranu 35€. Prijave u agenciji.
– Odlazak na doček Nove godine u Solunu na trgu – 10€
– Odlazak ne celodnevni izlet na Meteore – 25€
– Odlazak i obilazak Litohora – 10€


USLOVI PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije, a ostatak do polaska ili pokrićem čekova do marta 2020. god.
POPUSTI: dete do 2 god. gratis, dete 2-7 godina u pratnji dve odrasle osobe 30 % popust u sopstvenom ležaju ili 50 % popust u zajedničkom ležaju.


LOKACIJA I OPIS HOTELA: Hotel Arhondisa  3*.
– Smešten je u Paraliji u blizini centra mesta. Hotel poseduje 28 komfornih soba koje sadrže klima uređaj, T/WC, SAT TV, mini bar, telefon i balkon. Na raspolaganju je lift, restoran, bežični internet pristup.


SATNICA POLASKA:
Polazak iz Kragujevca – 20:00h – parking kod Rode
Polazak iz Kraljeva – 21:00h – sa Keja
– Polazak iz Kruševca – 21:45h – stajalište kod Lazarice
– Polazak iz Niša – 23:15h – stajalište kod Tempa


PROGRAM MOŽETE PREUZETI OVDE


Kalkulacija rađena na bazi prijavljenih 50 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana pred polazak na put.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Feniks Tours putovanja.