MAGIČNA TOSKANA 2 noćenja, 5 dana – 21.04/25.04.2022   i   29.04./03.05.2022

MAGIČNA TOSKANA
FIRENCA – MONTEKATINI – SAN GIMINANO – SIENA -PIZA
5 dana, 2 noćenja

HOTEL REGINA 4 * MONTECATINI

21.04/25.04.2022   i   29.04./03.05.2022.

 

Toskana je jedna od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka, Montekatini Terme, San Gimignano… Toskana ima bogato kulturno-istorijsko nasledje, koje se može videti po brojnim muzejima, galerijama, crkavama i trgovima… nadaleko je poznata po vinskim regionima i u njoj se proizvode najpoznatija vina Italije – Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia… Svi ovi faktori doprineli su da Toskana bude jedna od turistički najposećenijih regija u svetu…

Toskana 2022 Putovanje

Mesto gde se krije sunce. Savršeno izvajani predeli puni raznobojne flore pripadaju jednom od najmirnijih i najčešće posećenih predela u samoj Italiji. Domaćinske kućice u širokim razmacima bruje od priča starih Italijana, smeha, igre i naravno nezaobilaznog kuvanja. Ova predivna regija svojim mirisnim čempresima priča priče datirane hiljadama godina unazad. Prilikom posete Toskani, ne propustite da sa nama obiđete arhitektonska dela – toranj u Pizi i čuveni netaknuti grad iz doba velelepne renesanse pod imenom Luka. Vodimo vas i u Sijenu, na Piazza del Campo, gradski trg u obliku školjke koji je poznat po konjskim trkama „Palio di Siena“. Posle predaha u nekoj od bodega i degustaciji toskanskih vina nastavljamo do San Điminjana – srednjovekovni grad kojim dominira četrnaest tornjeva. Ovaj toskanski gradić je poznat i po belom vinu – Vernaccia di San Gimignano koje prosto morate probati! Za ljubitelje istorije, umetnosti i dobrog vina, toskanska regija je pravo mesto za odmor očiju

Toskana

sa fakultativnim obilascima  FIRENCE-PIZE-LUCE-SIENE-SAN ĐIMINJANA

21.04/25.04.2022     29.04./03.05.2022

1

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN – 

Polazak iz Nisa oko 12h, Krusevca oko 14h,  Kraljeva oko 15h, Cacka oko 15:45h, Beograda oko 17:30h.  Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i  graničnih formalnosti

2. DAN – FIRENZA – MONTECANTINI TERME

Dolazak u grad renesanse Firencu u jutarnjim časovima. Planirani boravak od oko 5 časova zadržavanja. Fakultativna šetnja sa lokalnim vodičem. Firenca je jedan od najposećenijih gradova sveta, rodni grad Dantea, muzej na otvorenom koji turiste privlači svojim renesansnim zdanjima. Firenca je verovatno najpoznatija po katedrali Duomo i porodici Mediči, vladarima Firence od 14-18.veka i velikih mecena. Po dolasku obilazak istorijskog dela grada sa lokalnim vodičem: Piazza Santa Maria Novella, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik , Ponte Vecchio, Palazzo Uffizi…Slobodno vreme do nastavka puta u Montecatini terme. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN – MONTECATINI – SIENA – SAN GIMIGNANO-TRZNI CENTAR CENTRO COMMERCIALE PARCO PRATO

Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u Sienu i San Điminjano. Siena je grad u severnoj Italiji u Toskani. Mnogi smatraju da je Siena jedna od njih najljepših srednjovjekovnih gradova Italije, što nije samo zadržao je originalnu istorijsku jezgru, ali i atmosferu.Poseta srednjovekovnog gradića San Điminjana koji je očuvao svoj istorijski centar, u duhu srednjeg veka.

Grad je poznat po nadimku “Grad tornjeva”. Po dolasku razgledanje grada: Piazza della Cisterna, Piazza Del Duomo, Palazzo Comunale… preporuka našeg vodiča gde da probate najbolji sladoled. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sijenu. Po dolasku razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Basilica Cateriniana San Domenico, Palazzo tantucci, Piazza Salimbeni, Piazza Del Campo znameniti trg na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti „Palio“, kontrade puža, pantera, orla, vučice… Piazza Del Duomo, Santa Maria della Skala – jedna od najlepših katedrala Italije.

Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak u trzni centar Centro Commerciale Parco Prato. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

4. DAN – MONTECATINI TERME – LUKA – PISA

Doručak. Napustanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Pizu. Pisa, Italija je najpoznatija po svojoj nagnjenoj kuli, ali ima još mnogo toga da se vidi u ovom toskanskom gradu. Piazza dei Miracoli , oblast oko katedrale i tornja, je lepa, a poseta može lako da zauzme nekoliko sati. Piza je bila jedna od četiri velika pomorska republika u srednjem vijeku, a zadržava dobar izbor spomenika iz te ere. Postoji i rijeka Arno, univerzitet i nekoliko zanimljivih muzeja.   Nastavak puta za Srbiju.

5. DAN – SRBIJA

Dolazak na mesto polaksa u prepodnevnim časovima

TERMIN 21.04./25.04.2022.

CENA ARANZMANA    109 E – za polaske iz Krusevca, Kraljeva, Cacka ( transfer do Mrčajevca u ceni) Kragujevca, Pozarevca

CENA ARANZMANA    129 E – za polaske iz Nisa i Leskovca

 

TERMIN 29.04./03.05.2022.

CENA ARANZMANA    119 E – za polaske iz Krusevca, Kraljeva, Cacka ( transfer do Mrčajevca u ceni) Kragujevca, Pozarevca

CENA ARANZMANA    139 E – za polaske iz Nisa i Leskovca

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabl deker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu
– Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu REGINA  4* (kontitentalni – samoposluživanje) u  Montekatiniju, u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama po zelji putnika.
– Razgledanje prema programu putovanja
– Usluga predstavnika agencije – vodiča
– Troškove realizacije programa


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– Međunarodno zdravstveno osiguranje
– Individualne troškove putnika
– Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 30€ (isključivo na upit)
– Boravišnu taksu u zavisnosti od grada

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

• Sijena i San Điminjano – 30 € odrasli / 20 € deca
• Firenca – 30 € odrasli / 20 € deca

•Piza – 20 € odrasli / 10 € deca

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova , organizacije ino partnera  Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija organizator aranzmana  Feniks tours putovanja  ne snosi odgovornost I nema uticaj  na  cenu fakultativnih  ulaznica. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta ino partner  zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
30 % prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana do polaska ili u jednakim mesečnim ratama odloženo čekovima građana ili administrativnom zabranom bez uvećanja (za preduzeća sa kojima T.A. Feniks  ima potpisan ugovor): zaključno sa 15.08.2022  po srednjem kursu NBS na dan uplate (10 dana pre početka putovanja).

toskana-feniks-travel-kraljevo     

 

VISE INFORMACIJA O PROGRAMU PUTOVANJA, CENI MOZETE DOBITI KLIKOM NA https://www.feniks-tours.rs/category/jesenja-putovanja-polasci-iz-kraljeva/magicna-toskana-jesenje-ponude-polasci-iz-kraljeva/