Trebinje – Dubrovnik (3 dana, 1 noćenje) (13.09./16.09.2024. | 18.10./21.10.2024.) – od 69€

Momo Kapor je govorio: „Trebinje nije ni selo ni metropola. Ono je metafora, san! Ono je jedna svetla tačka u životu Hercegovaca, ono je mesto koje sanjaju da će se u njemu nastaniti onda kada budu ostarili. Trebinje je mediteran. Jer, dok u njemu sedite i gledate vrhove čempresa, osećate da je more iza brda. Tamo se živi kao na moru…” Sigurno je da postoje brojni razlozi zašto da posetite grad sunca, vina i platana koji odiše toplinom pravih domaćina. Nalazi se na samom jugu Bosne i Hercegovine, smešten ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja, a kroz grad protiče reka Trebišnjica.


PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, POLAZAK
Polazak iz Kraljeva oko 23:00h (detaljnije informacije o polasku iz Kraljeva i ostalih mesta polaska: naziv prevoznika, kontakt vodiča, biće poznate najkasnije 48h pred putovanje – ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja kroz Srbiju, pored Čačka i Užica sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, TREBINJE – TVRDOŠ I HERCEGOVAČKA GRAČANICA (fakultativno)
Nastavak putovanja za Trebinje, pored Foče i Gacka. Po dolasku u Trebinje, u prepodnevnim časovima, upoznavanje sa gradom uz laganu šetnju. Pored reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi, dolazimo do muzeja Hercegovine čiji simbol predstavlja “Etno kuća” sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom. Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo posetiti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim delom grada. Dolazimo na “Trg Pesnika” gde se možemo fotografisati sa drvećem starim preko 115 godina tj. platanima, koji predstavljaju simbol grada i osvežiti se na jednoj od kamenih fontana. Na trgu smo u prilici videti poklone pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Smeštaj u hotel posle 15h. Mogućnost fakultativnog izleta do Hercegovačke Gračanice i manastira Tvrdoš. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN, TREBINJE – DUBROVNIK (fakultativno
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Dubrovnik. Dolazak u Dubrovnik, upoznavanje sa gradom – Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo… Slobodno vreme. Povratak u Trebinje. Polazak u večernjim časovima za Srbiju. Putovanje sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

4. DAN, POVRATAK
Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.


CENA ARANŽMANA:

Cena je za sledeći termin: (13.09./16.09.2024.) – Hotel Leotar 4* (slike možete pogledati OVDE)

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,UE,PŽ  – 69€
POLAZAK IZ PN,ĆU,JA – 74
POLAZAK IZ NI – 79€
POLAZAK IZ LE – 79€

Cena je za sledeći termin: (18.10./21.10.2024.) – Hotel Bellevue 4* (slike možete pogledati OVDE)

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,UE,PŽ  – 69€
POLAZAK IZ PN,ĆU,JA – 74
POLAZAK IZ NI – 79€
POLAZAK IZ LE – 79€


CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Manastir Tvrdoš 5€
 • Dubrovnik 20€
 • Hercegovačka Gračanica 5€

SMEŠTAJ: Hotel Leotar 4*

Smešten u bujnom okruženju u centru Trebinja, sa veličanstvenim pogledom na Stari grad, nedavno renovirani hotel Leotar nudi luksuzan smeštaj i sve neophodne sadržaje.Smešten 32 km od Herceg Novog i 30 km od Dubrovnika, ovaj hotel predstavlja idealnu polaznu tačku za kratke posete obližnjim gradovima i selima na Jadranskoj obali. Ovaj hotel u mediteranskom stilu takođe je pogodan i za boravak sportskih klubova, učeničkih ekskurzija i organizovanih turističkih grupa.Dva restorana nude lokalnu i internacionalnu kuhinju, kao i veliki izbor pića, uključujući i odlična lokalna vina. U prizemlju se nalazi klimatizovan restoran koji može primiti do 200 ljudi. Tokom leta on ima i letnju baštu. Na drugom spratu se nalazi restoran za 86 ljudi.


ARANŽMAN OBUHVATA:

 • autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
 • smeštaj u hotelu „Leotar” 4* na bazi dva noćenja sa doruĉkom/ švedski sto,
 • obilaske prema programu putovanja
 • usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
 • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativne izlete i ulaznice
 • međunarodno zdravstveno (može se uplatiti u agenciji)
 • individualni troškovi
 • boravišnu taksu (iznosi 1,5€ po osobi po noći)

DOPLATE – POPUSTI:

 • Deca do 6 godina, u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 30 €, (cenu karte).
 • Deca do 12 godina u pratnji dve punoplative osobe ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi  doplata 25 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 €-ISKLJUCIVO NA UPIT
 • Doplata za 1/1 sobu je  25 € – ISKLJUCIVO NA UPIT

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 3 meseca od završetka putovanja (čekovi se deponuju u agenciji
  prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 10., 20. ili 30. u mesecu)
 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAPOMENE

ARANŽMAN PUTOVANJA JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

Program putovanja broj: 15/24 od 04.07.2024.
Organizator putovanja: FENIKS TOURS PUTOVANJA doo, Kraljevo, Licenca OTP 147/2021- kategorija A
Prema Zakonu o turizmu organizator ima garanciju putovanja, Akcionarskog drištva za osiguranje Globos osiguranje ADO, Beograd, polisu osiguranja broj IM-0008686 u visini od 100.000,00 EUR.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Feniks Tours Putovanja D.O.O.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.