TREBINJE ( FAKULTATIVNO: TVRDOŠ I HERCEGOVAČKA GRAČANICA, MOSTAR) ( 2 NOĆENJA, 3 DANA(13.02./15.02.2022 i 04/06.03.2022) – 58 €

TREBINJE

( FAKULTATIVNO: TVRDOŠ I HERCEGOVAČKA GRAČANICA, MOSTAR)

( 2 NOĆENJA, 3 DANA)

TERMIN:(13.02./15.02.2022 i 04/06.03.2022)


PROGRAM PUTOVANJA:

Prvi dan – TREBINJE – TVRDOŠ I HERCEGOVAČKA GRAČANICA (fakultativno)

Polazak  u   01 h . Vožnja  sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Nastavak putovanja za Trebinje, pored Foče i Gacka.Po dolasku u Trebinje, u prepodnevnim časovima, upoznavanje sa gradom uz laganu šetnju. Pored reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi, dolazimo u muzej Hercegovine čiji simbol predstavlja “Etno kuća” sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom. Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo posetiti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim delom grada. Dolazimo na “Trg Pesnika” gde se možemo fotografisati sa drvećem starim preko 115 godina tj. platanima, koji predstavljaju simbol grada i osvežiti se na jednoj od kamenih fontana. Na trgu smo u prilici videti poklone pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Smeštaj u hotel oko 15h. Mogućnost fakultativnog izleta do manastira Tvrdoš i Hercegovačke Gračanice. Slobodno vreme. Noćenje.

Drugi dan – TREBINJE – MOSTAR

Doručak. Odjava iz hotela oko 9h. Slobodno vreme ili fakultativni polazak grupe prema Mostaru. Nakon dolaska u Mostar posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak u Trebinje. Polazak u večernjim časovima . Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Popodne polazak za Srbiju . Dolazak oko 01 h na mesto polaska.

 


CENA ARANŽMANA:   

POLAZAK IZ Krusevca/Trstenika/Kragujevca / Kraljeva / Cacka / Užica

HOTEL LEOTAR –  62 E

 HOTEL IN            –  58  E

CENE POLAZAK IZ Niša:

HOTEL LEOTAR –  72 E

 HOTEL IN            –  68  E

CENE POLAZAK IZ LESKOVCA

HOTEL LEOTAR – 79  E

 HOTEL IN            –  75  E

                                     


USLOVI PLACANJA: 30% prilikom rezervacije ostatak do polaska ili pokricen cekova  do jula  2022. God.


POPUSTI: (*Popust se ostvaruje u pratnji dve punoplatežne osobe. Sve osobe starije od 10 godina smatraju se odraslim osobama.) dete od 2-10 godina u 1/2 sobi: ostvaruje popust od 40% (ima sedište u autobusu, nema krevet u hotelima).* dete od 2-10 godina u 1/2+1 sobi: ostvaruje popust od 10% (ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelima).* dva deteta od 2-10 godina u 1/2+1 sobi: I dete ostvaruje popust od 10% (ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelu), II dete ostvaruje popust od 40% (ima sedešte u autobusu, nema krevet u hotelu). III odrasla osoba u 1/2+1 sobi ostvaruje 5% popusta.


CENA ARANŽMANA OBUHVATA: vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama (svaka soba ima tuš/WC),  u Trebinju    na bazi 2 noćenja sa doruckom, razgledanja po programu putovanja, usluge turističkog vodiča – pratioca, troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja – 300,00 rsd (odrasli 19-70 god.), 200,00 rsd (deca do 18 god.), 600,00 rsd (stariji od 71 god.) – osigurana suma iznosi 30.000 €, Boravišna taksa 1,5 € po noćenju/ po osobi( plaća se u agenciji prilikom rezervacije), ulaznice i fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) iputnikove individualne troškove.

Hotel LEOTAR 4 * TREBINJE Smešten u bujnom okruženju u centru Trebinja, sa veličanstvenim pogledom na Stari grad, nedavno renovirani hotel Leotar nudi luksuzan smeštaj i sve neophodne sadržaje.

Ovaj hotel predstavlja idealnu polaznu tačku za kratke posete obližnjim gradovima i selima na Jadranskoj obali. Ovaj hotel u mediteranskom stilu .

Dva restorana nude lokalnu i internacionalnu kuhinju, kao i veliki izbor pića, uključujući i odlična lokalna vina. U prizemlju se nalazi klimatizovan restoran koji može primiti do 200 ljudi. Tokom leta on ima i letnju baštu.

HOTEL IN TREBINJE 3 *

U skladu sa okruženjem postavljena je i poslovna koncepcija hotela IN – modernog objekta, čija su glavna obilježja udobnost, funkcionalnost i intimnost, koji uključuju sve neophodne sadržaje važne za vrhunski kvalitet i nivo usluge. Hotel se nalazi u Trebinju, u centra grada.

Zagrijavanje prostorija hotela riješeno je kombinacijom centralnog i solarnog grijanja. U svim sobama postavljeni su klima-uređaji. Pored internet-konekcije, sobe su opremljene televizorima sa bogatim izborom kanala.

Zagrijavanje prostorija hotela riješeno je kombinacijom centralnog i solarnog grijanja. U svim sobama postavljeni su klima-uređaji. Pored internet-konekcije, sobe su opremljene televizorima sa bogatim izborom kanala. Garaža i parking hotela obezbijeđeni su video i fizičkim nadzorom 24 časa dnevno.

                      


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni obilazak manastira Tvrdos 5 e, Mostar 15 e ,ukoliko cela grupa koristi fakultativno Mostar ,Sarajevo gratis za celu grupu.Najmanji proj putnika za fakultativne izlete iznosi 25 osoba.


 

Kalkulacija rađena na broju prijavljenih putnika 45 .

ORGANIZATOR PUTOVANJA TURISTIČKA AGENCIJA FENIKS TOURS PUTOVANJA , LICENCA OTP 147/2021, kategorija A

broj programa   22 /2021  oa 01.12.2021