Tunis 2023.

Republika Tunis ima izuzetan položaj u severnoj Africi: sever i severoistok ove arapske države okružuje oko 1300 kilometara obale na Sredozemnom moru, dok se na zapadu graniči s Alžirom, a na jugoistoku s Libijom. Prirodni je most između Afrike i Evrope, između njegove najsevernije tačke i Sicilije je samo 145 km. Oko 40 odsto južne i jugozapadne teritorije zemlje pokriva pustinja Sahara, dok je ostatak od 60 odsto površine zemlje veoma plodan i pogodan za poljoprivredu. Planinski venac, koji predstavlja deo istočnog Atlasa, dijagonalno preseca zemlju i oštro deli pustinjsku od mediteranske klime. Tunis se nalazi u suptropskom klimatskom pojasu. Širi obalni pojas ima mediteransku klimu, dok je unutrašnjost pod uticajem suvog i polusuvog pustinjskog podneblja. Temperature leti prelaze 40°C, a kišno razdoblje se proteže kroz hladniji deo godine, između oktobra i maja, u severnom delu zemlje. Tunis je, zbog povoljne primorske klime, veoma popularna turistička destinacija i tokom zime.

Glavni grad se takođe zove Tunis, kao i obližnje jezero i veliki zaliv u kojem je prestonica smeštena. Tunis ima preko 10 miliona stanovnika. Tunižani govore arapski književni jezik, tunižanski arapski, ali se dobro služe i francuskim, engleskim, nemačkim, italijanskim i ruskim jezikom. Grad Tunis, karakteriše dinamičan spoj tradicije i modernog, mediteranskog ali i evropskog šarma. Grad ima tri važne celine: medinu koja je staro arapsko i tursko jezgro grada, francuski deo nastao krajem XIX i u prvoj polovini XX veka i najnoviji, moderan deo koji se prstenasto širi ka severu i uz obale jezera Tunis. Kroz grad kao reka teče najpoznatija ulica, Avenija Burgiba. Ono što grad posebno izdvaja na mapi sveta jesu arheološki lokalitet Kartagina i Bardo, nacionalni muzej sa najvećom kolekcijom antičkih rimskih mozaika na svetu.

Tunis je zemlja gde se pretapaju hiljadu godišnje kulture, zemlja tradicije i legendi, svetla i boja, ritam kontrasta, srce Mediterana. Mirna i bezbedna zemlja, najliberalnija u tom delu sveta, sa prelepim peščanim plažama, izvanrednim hotelima i sa još mnogo toga što magičnom snagom privlači znatiželjne turiste sa svih strana sveta da istraže znamenitosti burne prošlosti kao i nepoznanice uvek mistične i predivne Sahare.


Program putovanja:

Prvi dan Beograd – Tunis

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera agencije. Poletanje za Tunis. Sletanje na aerodrom. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

Drugi do pretposlednjeg dana Tunis

Boravak u hotelu i korišćenje odabrane usluge iz cenovnika.

Poslednji dan Tunis – Beograd

Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd. Dolazak na aerodrom u Beograd.


CENA NA UPIT


SMEŠTAJ:
LTI LES ORANGERS GARDEN VILLAS AND BUNGALOWS 5* / HAMMAMET

LOKACIJA: Bivši „Fourati Hotel“ , potpuno renoviran, izlazi na dugačku peščanu plažu. Od centra Hamameta, koji obiluje zabavnim sadržajima i velikim brojem prodavnica i shoping zona, udaljen je 4km. Hotel od peščane plaže deli prostrani vrt palmi i  maslina, u njemu je smešten bar, veliki otvoreni bazen, terasa s ležaljkama.  Od aerodroma u Tunisu udaljen je 70km, a od onog u Monastiru 111 km.
HOTELSKA PONUDA:  Glavni restoran s velikom terasom, 3 a la carte restorana sa specijalitetima mediteranske, tuniške i azijske kuhinje, kafić-poslastičarnica sa odličnim izborom kafe, nekoliko barova, otvoreni bazen, dečiji bazen, dečije igralište, sportski sadržaji, spa centar.
SMEŠTAJ: U glavnoj zgradi i bungalovima ima 332 sobe. Sve su luksuzno opremljene, klimatizovane, toalet je odvojen od kupatila, LCD TV, sef, pribor za kuvanje kafe i čaja, mini bar. Sobe su standardne, deluxe, porodične, sobe u bungalovima, deluxe bungalovi, vile, deluxe vile. U deluxe i standardnim sobama moguć je smeštaj do 3 odrasle osobe ili 2 odrasle osobe i jednog deteta do 13 god, u porodičnoj 2 odrasle osobe i 2 deteta do 13 godina starosti. U ovom tipu sobe deca ne plaćaju smeštaj!

USLUGA: All inclusive plus  – sve uključeno
U uslugu su uključeni:  doručak, ručak, večera, kasni doručak,kasni snekovi posle 22h, večera u a la carte restoranima, „show cooking“ obroci nekoliko puta u toku nedelju dana, užine, vreme za kafe i čaj, minibar u sobama koji se svakog dana dopunjuje osvežavajućim napicima, korišćenje teniskih terena, fintes centra, dečijeg igrališta. Ležaljke i suncobrani namešteni su na plaži i pored bazena.

Dodatno se naplaćuju obroci i pića van vremena predvidjenog konceptom, sportovi na vodi, motorizovani sportovi, usluge u spa centru.

ZA DODATNU PONUDU HOTELA KONTAKTIRATI AGENCIJU!


U cenu je uračunato: 

-avio prevoz na relaciji Beograd-Tunis-Beograd
-transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
-smeštaj u odabranom hotelu na bazi odabrane usluge AI (sve uključeno) ili HB (polupansion)
-avio troškovi (sa svim doplatama) – 89 eura      
-dinarski deo aranžmana – 600 din (odrasla osoba), 300 din (dete do 12 godina)
-usluge predstavnika agencije na destinaciji

U cenu nije uračunato:

boravišna taksa 2 tnd za hotele 3* i 3 tnd za hotele 4* i 5* po osobi po danu. Plaćanje je na recepciji hotela od 01.11.2018. (maksimalno se naplaćuje 7 dana taksa).
-međunarodno zdravstveno osiguranje, preporučujemo Wienner stadtische osiguranje
-fakultativni izleti i posete posebne usluge i individualni zahtevi


Važne napomene:

-cene za decu (prvo i drugo dete): važe samo u slucaju kada deca dele sobu sa dve odrasle osobe
-cena za treću odraslu osobu: važe za 3. i 4. odraslu osobu kada dele sobu sa još dve odrasle osobe; i za dete kada deli sobu sa jednom odraslom osobom i kada dvoje dece koriste zasebnu sobu
-popusti važe ze decu do 12 godina
-dete do 2 godine plaća 20 eur
organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena vezano za let od strane avio kompanije ili otkazivanja leta

-obzirom da su vremena letova podložna promeni molimo putnike da tačan red letenja provere 24h pre polaska na put
-usled promena na monetarnom tržištu Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena
-uz ovaj program putovanja i cenovnik važe opšti uslovi putovanja Organizator putovanja od 30.07.2019. godine, koji su deo ugovora o putovanju


Uslovi i način plaćanja:
– svi navedeni iznosi su u eur i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate
gotovinski – uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave ostatak najkasnije 15 dana pre polaska
-čekovima građana najkasnije do 15.12.2019. datumirani svakog 15-og u mesecu 
-platnim karticama (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
-mogućnost plaćanja na 6 mesečnih rata kreditnim karticama Banke Intesa (Visa, Master i American Express)
-mogućnost plaćanja administrativnom zabranom