Istanbul – (3 noći 6 dana) od 85 €

Istanbul je jedan od najživljih i najšarenijih gradova Evrope. Aranžman u Istanbulu, biseru Orijenta, jedinom gradu koji se proteže na dva kontinenta, iskustvo je koje se ne zaboravlja. Uz neobičnu i orijentalnu atmosferu, ovaj grad, po mnogima, predstavlja sudar kultura istoka i zapada i smatra se jednom od omiljenih novogodišnjih destinacija.


Putovanje u Istanbul
Termin:
(3 noći 6 dana)


Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD-NIŠ-BUGARSKA          

Sastanak grupe u 16h30 časova kod PARKINGA Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) . Predviđeno vreme polaska autobusa je u 17h00 časova. Noćna vožnja preko Niša i Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.

2. dan BUGARSKA-ISTANBUL    

Planirani dolazak u Istanbul je u popodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Panoramsko razgledanje grada: Golden most, Taksim, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan ISTANBUL             

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativno poludnevno razgledanje Istanbula (panoramsko+obilaci): Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija – spolja, bez ulaska, Cisterna bazilike, Kapali čaršija, Top Kapi palata. Povratak u hotel. Uveče, fakultativni večernji odlazak na orijentalno ili tursko veče. Noćenje.

4. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji; fakultativna poseta Domabahče palati; fakultativni večernji odlazak na orijentalno ili tursko veče. Noćenja.

5. dan ISTANBUL-BUGARSKA    

Doručak. Napuštanje hotela najkasnije do 09h00-lokalno vreme. Slobodno vreme. Planirano vreme polaska autobusa za Srbiju je oko 16h00-lokalno vreme. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti.

6. dan NIŠ-BEOGRAD    

Planirani dolazak u Beograd je u jutarnjim časovima, PARKING Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća).

Molimo putnike da dva dana pre polaska provere mesto sastanka i vreme polaska autobusa.

Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: devizni deo prema tabeli u EUR

Polazak / Povratak

 HOTEL / Kategorija

Struktura sobe

Usluga

Redovna cena

Specijalna ponuda!

16.09. – 21.09.
GARANTOVAN
POLAZAK

HOTEL  3*

Dvokrevetna

ND

95

85

23.09. – 28.09.
GARANTOVAN
POLAZAK

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

85

30.09. – 05.10.
GARANTOVAN
POLAZAK

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

85

07.10. – 12.10.

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

89

14.10. – 19.10.

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

89

21.10. – 26.10.

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

89

28.10. – 02.11.

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

89

04.11. – 09.11.

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

89

11.11. – 16.11.

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

89

18.11. – 23.11.

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

89

25.11. – 30.11.

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

89

02.12. – 07.12.

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

89

09.12. – 14.12.

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

89

16.12. – 21.12.

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

89

23.12. – 28.12.

HOTEL 3*

Dvokrevetna

ND

95

89

Legenda tabele: ND – noćenje sa doručkom

Cene su iskazane u € po osobi.

Popusti i doplate:

  • deca 2 do 12 godina u pomoćnom ležaju imaju popust 10 €,
  • treća odrasla osoba u pomoćnom ležaju ima popust 5 €,
  • doplata za jednokrevetnu sobu 50 €.

 

Cene fakultativnih izleta:

Aja Sofija (ne ulazi se) + Cisterna bazilike + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – 35 € (cena uključuje ulaznice, obilazak u pratnji vodiča),
Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom – 20 € (cena uključuje obilazak Patrijaršije, vožnju brodom i pratnju lokalnog vodiča),
Obilazak Dolmabahče palate – 25 € (cena uključuje ulaznicu za palatu u pratnji vodiča),
Orijentalno veče ili Tursko veče – 30 €

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta i poseta je 25 putnika.

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

-Prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića i hrane tokom putovanja) na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd, prema programu; sa dozvoljenih maksimalnih 23kg bagažnog prtljaga (1 kofer) i 1 komad ručnog prtljaga po osobi. Organizator putovanja nije u obavezi da primi u autobus višak prtljaga.

-Asistencija pratioca grupe

-Panoramsko razgledanje grada prema programu, po dolasku u Istanbul, 2. dana aranžmana

– smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom

-Troškovi organizacije putovanja

Napomena za prtljag:
Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi 20 eur.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

-Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.

-Troškovi OBAVEZNOG putnog zdravstvenog osiguranja putnika – obavezno pokriće za covid 19

-Nepomenute usluge

 

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

 

Putno osiguranje se preporučuje za putovanje u inostranstvo, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti,budu sprečeni da uđu na teritoriju zemlje u koju putuju ili kroz koju prolaze. 

NAČIN PLAĆANJA:

  • gotovinski – uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • uplatom preko računa – uplata avansa od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • kreditnim karticama Banca Intesa do 12 rata bez kamate ili Komercijalna banka do 6 rata bez kamate.

 

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

OPIS HOTELA:
Smeštaj je u Istanbulu (Turska) u hotelima 3* ili u rangu 3*. Nalaze se u centru starog dela Istanbula, u blizini svih kulturnoistorijskih znamenitosti. Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta:

(naziv hotela će biti preciziran 15 dana pre putovanja. Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnom)
Hotel Sim
, Aksaraj, nema zvaničnu kategorizaciju, ali je u rangu sa sličnim hotelima od 3*. Sulejmanova džamija udaljena je 2 km. Gostima su u okviru ovog hotela na raspolaganju bar i klimatizovane sobe sa sopstvenim kupatilom, kao I recepcija koja radi non-stop, posluga u sobi i menjačnica. Sobe u ovom hotelu imaju garderober. Sve sobe u hotelu Sim sadrže radni sto i flat-screen TV. Doručak je na bazi švedskog stola. Konstantinov stub je udaljen 2 km, a Bazilika Cisterna se nalazi na 2.7 km.
Hotel Monaco, Laleli je smešten u četvrti Sultanahmet. Poseduje krovni restoran sa pogledom na more i nudi moderno uređene i klimatizovane sobe. Do Kapali čaršije može da se stigne pešice za samo 15 minuta.Sve sobe hotela Monaco imaju sopstveno kupatilo sa toaletom, tušem i fenom za kosu. Opremljene su flat-screen TV-om, sefom i mini-barom. U restoranu se služi bogat doručak na bazi švedskog stola. Hotel je smešten na 150 metara od tramvajske stanice Laleli, koja je udaljena samo 2 stanice vožnje od tramvajske stanice Sultanahmet.

HOTEL KAYA MADRID 3*  //http://www.kayamadridhotel.com/Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Fatih) i na oko 20-tak minuta setnje od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV,mini bar , klima uređaj. Doručak -kontinentalni švedski sto.

NAPOMENA: švedski sto(po turskim standardima)uz asistenciju hotelskog osoblja (u skladu sa zdravstvenim preporukama)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

 

VAŽNE NAPOMENE:

– Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 60 putnika.

-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.