Severna Italija – Nova godina 2024. (doček u Veneciji, Verona, Sirmione) (30.12.2023./03.01.2024.) (5 dana, 2 noćenja) – od 144€

Severna Italija 2024. (Venecija Nova Godina, Verona, Sirmione (30.12.2023./03.01.2024.) (5 dana, 2 noći) – od 144€

Provedite Novogodišnju noć u Veneciji, čuvenom turističkom mestu koja je u  središnjem dobu srednjeg veka bila najvažniji grad na svetu i najveće trgovište Evrope između njenog Zapada i Istoka. Grad je i poznat kao dugogodišnja prestonica nadasve čuvene Mletačke republike.Venecija je jedinstven grad na svetu, izgrađena je na 118 malih ostrva u laguni, na ušću reke Brente u Venecijansku lagunu, sa kanalima umesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji tvore jedinstven urbani sklop.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN- KRALJEVO 30.12.2023.

Polazak iz Kraljeva u 15h. Vreme polaska moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu I granicnim prelzima. Nastavak puta ka Beogradu,  Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju do Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi pauze i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN- TRST-VENECIJA 31.12.2023.

Dolazak u Trst u ranim jutarnjim casovima, kraća šetnja centrom grada sa obilaskom srpske crkve Sv. Spiridona. Oko podne odlazak u veliki trgovački centar Palmanaova Outlet Village Grad Trst nalazi se u najsevernijem delu Jadranskog mora, na granici Italije sa Slovenijom. Nastavak put ka hotelu. Smestaj u hotel. Slobodno vreme za odmor ili pripremu za docek Nove godine. Fakultativni odlazak u Veneciju i docek Nove godine na trgu uz muziku i vatromet za pamcenje. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN-VERONA – SIRMIONE (fakultativno) 01.01.2024.

Kasni doručak. Nakon doručka fakultativni polazak za Veronu.  Poseta Verone. Zašto Verona? Zato što je romantičan grad, pun šarma, u kome ćemo upoznati sve njegove kulturno – istorijske spomenike. U Veroni svakako treba videti i grobnice porodice Skaligeri. Obilazak sa stručnim vodičem Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza Signori, Julijina kuća… Nastavak puta ka Sirmioneu koji se nalazi na jezeru Lago di Garda. Posetićemo dvorac Skalidjerijevih, kuću Marije Kalas i uživati u najboljem sladoledu u Italiji (Gelato). Slobodno vreme za uzivanju u ovom živopisnom gradiću. Slobodno vreme za uzivanju u ovom živopisnom gradiću. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN-PUNTO SABIONE-VENECIJA (fakultativno) 02.01.2024.

Doručak. Nakon dorucka napustanje hotela, pakovanje stvari u autobus. Odlazak do luke Punta Sabione. Vožnja brodom do Venecije i pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča: kanal Grande, most uzdaha, most Rialto, Duždeva palata, Trg Sv. Marka, crkva Sv. Marka, šetnja ulicama duž kanala.Venecija je grad u severnoj Italiji i glavni je grad oblasti Veneto. Jedan je od najlepsih I najromantičnijih gradova u Evropi i lezi na 117 manjih ostrva. Kraljica Jadrana, kako je jos nazivaju, proglasena je spomenikom svetske bastine Uneska.

Zastitni znak Venecije su mreze kanala kroz grad kojim elegantno plove gondola, zatim romantični mostovi koji spajaju male uske ulice, balkoni okiceni cveecem i prelepe crkve i palate.

Slobodno vreme za uživanje u čarima Kraljice Jadrana. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju.

5.DAN -KRALJEVO  03.01.2024.

dolazak u Cacak / Kragujevac /  Kraljevo / Nis / Leskovac  u prepodnevnim časovima i iskrcavanje na mesto polaska. (Kraj usluga).


CENA ARANŽMANA:

Cena je za sledeći termin: (30.12.2023./03.01.2024.) – Hotel Grifone 3* (slike možete pogledati OVDE)

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,BG – 144€
POLAZAK IZ PN, ĆU, JA – 154€
POLAZAK IZ NI – 164€
POLAZAK IZ LE – 164€


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA
Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):
– Brodić P.Sabioni – Venecija – P.Sabioni (za doček Nove 2024.godine) 25€
– Obilazak Verone i Sirmionea – 30€ / deca do 12 god. 20€
– Povratna karta za brod na relaciji Punto Sabbioni – Venecija – Punto Sabbioni – 20€/ deca do 12 godina 10€

PAKET SVIH FAKULTATIVA:  70€/deca do 12 god 40€


NAČIN PLAĆANJA:

  • 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
  • 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.03.2024. (čekovi se deponuju u agenciji
    prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 10, 20, ili 30. u mesecu)
  • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili duble decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu

– smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u okolini Venecije u 1/2 i 1/2+1 sobama.
– troškove organizacije i vođenja aranžmana

– usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– boravišnu taksu

– ulaznice i fakultativne izlete
– individualne troškove
– putno osiguranje


NAPOMENA ZA SMEŠTAJ:
Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta.